Варто замислитись

Рука вказує на Бога-Творця

Тіло людини дивно влаштовано. Багато чудових особливостей досі не зрозумілі сучасній науці. У нас є чудові руки, роботу яких ми свідомо контролюємо і можемо цими руками робити багато дій з дивовижною точністю. І все ж, намагаючись детально пояснити, як саме працюють руки, наука натрапляє на труднощі.

Рука вказує на Бога-Творця

Кисть руки складається з понад трьох десятків м’язів. Пояснити з точки зору механіки, як кисть робить те, що робить, дуже складно. Як мозок управляє діями рук і звідки така точність – ще одна таємниця. У журналі The Journal of Neuroscience надрукували звіт про дослідження, де добровольців просили постукати й натиснути вказівним пальцем на поверхню. У процесі дій випробовуваних вчені заміряли електричну активність кисті. З точки зору біомеханіки такі дії вимагають натискання і поштовху – дій, непорівнянних між собою з точки зору механіки.

Рука вказує на Бога-Творця

Вчені зробили висновок, що в мозку і нервовій системі повинна відбуватися якась понадспеціалізована активність, щоб ви могли постукувати пальцем по столу і відразу натискати на нього. І час дії має бути розраховане дуже точно, щоб ви могли перемикнутися з режиму «постукування» в режим «натискання». Точний розрахунок часу дуже важливий. Без точного розрахунку часу між діями ви ніколи б не змогли налити або випити склянку води.

Біблія часто говорить про руку Божу. Звичайно, будучи Духом, Бог не має фізичних рук – тільки якщо Він у плоті Ісуса Христа.

Схожі статті

Читайте також:

Дії Апостолів 11:21: «І Господня рука була з ними; і велике число їх увірувало, і навернулось до Господа!».

Джерело: ДеньсТворцом

Сподобалось? Підтримайте Газета Слово про Слово на Patreon!
Become a patron at Patreon!

Привіт 👋 А ви уже підписані?

Підпишіться, щоб отримувати новини кожного вечора!

Підтримайте наших журналістів, пожертвуйте прямо зараз! Це дуже потрібний і гучний голос на підтримку якісної християнської журналістики в Україні. 5168 7574 2431 8238 (Приват)

Євген Коновальчук

Новинний редактор Всеукраїнської християнської газети «Слово про Слово». Студент Запорізької Біблійної Семінарії. Навчався в Запорізькому національному університеті на факультеті "Журналістика", спеціальність "Видавнича справа та редагування".

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Back to top button