Блог Андрія Савича

Я ще не готовий, та й взагалі недостойний…

А ви коли-небудь говорили щось подібне Богу чи іншим людям? Наприклад, відмовляючись від певного служіння, яким вам пропонували зайнятися…

Мені це знайомо, бо саме так розпочалося моє пасторське служіння і подібне я переживаю знову і знову. Я сперечався з Богом і придумував багато виправдань, чому я не можу бути пастором: «Я не люблю людей!», «Я боягуз!», «Я перфекціоніст!», «Я горда і гнила людина, яка любить славу і визнання», «Я ще дуже молодий і не готовий до такої відповідальності», «Я багато чого не знаю і не вмію. Наприклад, я не вмію гарно говорити»… Так, це все і багато іншого − це все про мене.

Проте добрий Бог знову і знову нагадує те, про що я часто забуваю і так важко приймаю − благодать. Сьогодні зранку Він знову це зробив під час мого читання Біблії по плану.

Перші розділи книги Вихід описують історію про покликання Мойсея. Я думаю, ви знаєте, як цей Божий чоловік сперечався з Богом. Ось що ця історія вчить нас.

Бог знає про наш негативний досвід минулого, про поразки й болі, знає всі наші недосконалості чи обмеженості, які очевидно Він і допустив в наше життя. Через все це ми часто вважаємо себе недостойними чи не готовими виконувати Боже покликання, проте Бог все одно кличе нас до служіння і обіцяє, що Він буде з нами і Його сили достатньо в наших немочах, щоб використовувати нас такими, як ми є і, зрештою, слава, щоб була Йому. Боже покликання ЗАВЖДИ супроводжується Божим забезпеченням і присутністю, що гарантує особливі благословіння і дію Бога всупереч всім нашим слабкостям і складним обставинам життя.

Читайте також:

Ну, це був Мойсей і Старий Заповіт… Невже? Згадайте, що сказав Ісус у великому дорученні тим, які любили сперечатися, хто головніший, а зрештою Його залишили: «Йдіть і навчіть… і Я з вами до кінця віку».

Так, ти правий. Ти ще не готовий, і точно недостойний, але Бог завжди готовий і сильний діяти через твою заломленість і недостойність. Прийми Божий поклик у Своє життя і не надійся на свої сили та ресурси, а довірся Його благодаті.

Бог ніколи не покличе тебе туди, куди не піде Сам з тобою, і не давши тобі все необхідне, щоб ти міг це виконати!

Сподобалось? Підтримайте Газета Слово про Слово на Patreon!

Привіт 👋 А ви уже підписані?

Підпишіться, щоб отримувати новини кожного вечора!

Підтримайте наших журналістів, пожертвуйте прямо зараз! Це дуже потрібний і гучний голос на підтримку якісної християнської журналістики в Україні. 5168 7574 2431 8238 (Приват)

Андрій Савич

Пастор церкви «Голгофа» м. Луцьк. Одружений, батько трьох дітей Магістрант програми «Біблійна душеопіка» КБС.

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button
Дорогий читачу, дякуємо, що ви з нами

Запрошуємо стати частиною спільного майбутнього та приєднатися до друзів “Слово про Слово” – тих, кому не байдуже, чим наповнюється український інформаційний простір. Тих, хто дивиться на світ з християнської позиції. Підтримати проєкт

Сподобалось? Підтримайте Газета Слово про Слово на Patreon!