Блог Костянтина Воропаєва

Велике доручення – післання Любові!

“Ідіть і навчіть всі народи” є дуже знайомою і близькою фразою для кожного християнина щиро віруючого, що саме він і покликаний навчити ближніх, які не знають про Бога. Часто ми не звертаємо увагу на те, що тут йдеться не тільки про нашу країну та культуру, а про всі народи Землі! Більш того, ця фраза Христа може набути зовсім іншого відтінку, якщо звернутися до мови оригіналу і перевести як: “Ідіть і зробіть з усіх народів Моїх учнів!”
Не просто розкажіть про Бога, Ісуса, спасіння, любов Творця і необхідність покаяння, але зробіть з усіх народів учнів Христа. Учнями Месії були люди, які присвятили своє життя і час для того, щоб бути поруч з учителем, слухати його, розуміти і робити те, що Він говорить, тим самим виконуючи Його волю! Учнем може стати людина, яка готова вчитися і змінювати своє мислення, учителем ж є той, хто “пізнав істину і вона зробила його вільним”. Це наштовхує на думку, що кожен учень покликаний прагнути і розвиватися, щоб у результаті стати вчителем, а не залишатися вічно в положенні учня.

“Христячи їх в Ім’я Отця, і Сина, і Святого Духа”, хрещення символізує смерть для старого життя і воскресіння для нової, але також і занурення в образ вчення Христа. Приймачами якого були учні і сьогодні є кожен, хто повірив що Ісус є Господь і посланий Богом Месія, серцем віруючи до праведності, а устами сповідуючи до спасіння. Про всіх своїх учнів Ісус молився, кажучи: “Не про учнів тільки молю, але і про віруючих в Мене за словом їхнім, щоб усі були одно!” (Івана 17: 20-21).
“Навчаючи учнів дотримуватися, то, що Я вам заповів” Насправді Христос дуже багато сказав і не все, навіть Його учні зрозуміли відразу і розібралися. Але одна заповідь заслуговує на увагу, через те, що розкриває суть приходу Месії і подальшої проповіді Євангелія світу! “Нову заповідь даю вам, щоб ви любили один одного: Як Я вас полюбив, так і ви любіть один одного. По тому дізнаються усі, що ви учні Мої, як будете мати любов між собою” (Івана 13: 34,35).
Ключем до розуміння і виконання “Великого доручення” є проголошення всьому світу про любов Бога, який і віддав Свого Сина для викуплення усіх гріхів! Тільки лише той, хто вірить, що його полюбив Бог, здатний любити ближніх. Тому Христос і сказав, “Як Я вас полюбив”, не як ми думаємо, знаємо, розуміємо, але виключно перш прийнявши Його любов до себе, ми і стаємо здатні по-справжньому любити. Єдиний шлях проявити любов до Бога виражається в ознаці справжнього учня Христа, і це – є любов! Вона постійно перебуває у послідовниках Месії, бо Сам “Бог – є любов”, між ними і ясно виражається в добрих справах видимого світу, за які оточуючі прославляють Небесного Отця.
“Так бо Бог полюбив світ, що дав Сина Свого Однородженого, щоб кожен, хто вірує в Нього, не згинув, але мав життя вічне!” (Івана 3:16).

Сподобалось? Підтримайте Газета Слово про Слово на Patreon!

Привіт 👋 А ви уже підписані?

Підпишіться, щоб отримувати новини кожного вечора!

Підтримайте наших журналістів, пожертвуйте прямо зараз! Це дуже потрібний і гучний голос на підтримку якісної християнської журналістики в Україні. 5168 7574 2431 8238 (Приват)

Костянтин Воропаєв

Теолог, консультант-наставник, автор статей на богословську і сімейну тематику, журналіст, член асоціації "Новомедіа", спільно з дружиною у 2018 році заснував телеграм канал "Перемагаємо Разом" і сторінку сімейної консультації у Фейсбук.

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Back to top button