СвітХристиянські новини

«Цій нації потрібно повернутися до Бога» – Молитовний марш в столиці США

В суботу, 26 вересня 2020 року, у Вашингтоні до Національної алеї прийшли десятки тисяч людей. Відбувся молитовний марш, покаяння та заступництво за націю. Повідомляє THE CHRISTIAN POST.
Переважно під хмарним небом завдяки руху «Повернення» та «Вашингтонський молитовний марш» привезли християн з усіх куточків країни на молитву серед бурхливого політичного сезону.
Келлі Хопвуд з Вірджинії-Біч, штат Вірджинія, пояснила, що спочатку вона їздила до Вашингтону, щоб бути учасником Молитовного маршу Франкліна Грема, але прибула досить рано, щоб також взяти участь у руху «Повернення». Останніми днями вона постійно чула, як у її серці лунає вірш з 2 Хронік 7:14, і вона відчувала себе змушеною молитися в столиці країни, сказала вона.

«і впокоряться люди Мої, що над ними кличеться Ім’я Моє, і помоляться, і будуть шукати Ім’я Мого, і повернуть зо злих своїх доріг, то Я вислухаю з небес, і прощу їхній гріх, та й вилікую їхній Край!» (2 Хронік 7:14)
«Нам потрібно робити це [молитися] прямо зараз, тому що все не стане кращим. Я знаю, що Бог зрештою контролює, але ми також повинні бути тими людьми, якими він нас покликав», – сказала Хопвуд.

На питання, чи має вона надію на божественне втручання, вона відповіла:

«О, абсолютно. Без сумніву».

Для Рені та Стіва Беквіт з Каламазу, штат Мічиган, які поїхали до Вашингтона з трьома із чотирьох своїх дітей, пандемія коронавірусу змінила для них все з точки зору того, як вони бачили Церкву та її стосунки з урядом.

«Весь COVID змінив життя нашої родини», – сказала Рені Беквіт CP.

Обмеження були особливо жорсткими в штаті Росомаха, і церкви швидко закривалися, багато з них швидко піддавалися заклику не збиратися разом.

«Це засмутило наші серця, і ми знали, що церква вже не міцна. Ми відчували, що не ходимо з Господом досить сильно, і тому, коли нас покликають відстоювати щось інше, у нас не буде цього в серці. Нам було сумно, що стільки людей хотіли залишитися вдома і не бути разом, щоб поклонятися», – сказала Рені.

Подружжя було настільки засмученим, що вони покинули рідну церкву, частиною якої були вже 14 років, і знайшли церкву, яка весь час залишалася відкритою.
Стів Беквіт доповнив:

«Цій нації потрібно повернутися до Бога. І приємно бачити, що тут так багато інших людей, які стоять з нами, тому що ми не бачимо цього щодня».

Франклін Грем розпочав Молитовний марш біля Меморіалу Лінкольна опівдні. Марш пройшов 1,8-мильну подорож від меморіалу до будівлі Капітолію, зробивши кілька зупинок по дорозі, щоб молитися спеціально про захист наших перших реагуючих, поліції та військовослужбовців США; мудрість для керівників уряду; примирення дивізій та повернення США до своїх юдейсько-християнських коренів.
Роб Хаутлін, професіонал з маркетингу та продажів з Марієтти, штат Джорджія, сказав, що він та його дружина вирішили помолитися в Національному торговому центрі на заохочення добрих друзів з Мічигану, які приєдналися до них.

«Ми зараз потребуємо надприродного руху [Бога] в цій країні», – сказав він.

З огляду на расові та політичні розбіжності, що проявилися в останні дні, він доповнив, що «для нас надзвичайно важливо проявляти смирення і покаяння перед нашим Спасителем. Я сподіваюся, що Америка побачить, що частина народу бажає для нього найкращого, і звертається до Ісуса – Господа Бога Всемогутнього, щоб вилікувати те, що відбувається в цій країні, і не боротися більше, а навчитися збиратись разом», – сказав Хоутлін.
Коли учасники маршу просувалися від Меморіалу Лінкольна до Меморіалу Другої світової війни, а потім до Капітолія, невеликі групи спонтанно починали співати гімни. Інші розбивались на невеликі групи, і ревно молилися та кликали Бога про милосердя над Америкою.
Кенні Сюй, 23-річний американець з Китаю та баптист з Принстону, штат Нью-Джерсі, який зараз працює у зборі коштів у районі метро Вашингтон, округ Колумбія, відправився до Меморіалу Лінкольна, щоб молитися спеціально про расове примирення.

«Я думаю, що ця країна стикається з дуже одіозною расовою ідеологією, яка розділяє людей на расовій основі. За Христа Ісуса люди всіх націй можуть об’єднуватися. Проте, я думаю, що це втрачається через протести та заворушення, що тривають», – сказав Сюй. – Я молюся, щоб ця нація могла повернутися до Ісуса і щоб ми могли любити і прощати один одного. Я думаю, що обидві передбачувані «сторони» повинні мати дух прощення».

[sc name=”futerblock” ]

Сподобалось? Підтримайте Газета Слово про Слово на Patreon!
Become a patron at Patreon!

Привіт 👋 А ви уже підписані?

Підпишіться, щоб отримувати новини кожного вечора!

Підтримайте наших журналістів, пожертвуйте прямо зараз! Це дуже потрібний і гучний голос на підтримку якісної християнської журналістики в Україні. 5168 7574 2431 8238 (Приват)

Анатолій Якобчук

Засновник та головний редактор "Слово про Слово", видання з християнським корінням. Служить пастором. Його особисте життя відзначається відданістю родині: він є люблячим чоловіком і батьком трьох дочок, що додає йому натхнення у професійній сфері.

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button