Актуальне

Секрет успішного шлюбу

У світі існує багато рецептів, як побудувати міцну сім’ю і покращити стосунки: варто більше спілкуватися, треба розуміти потреби один одного, ходити на побачення і молитися разом. Все це є хорошими та корисними порадами, проте насправді не існує 7 секретів чи 10 правил успішного шлюбу, яких потрібно дотримуватись, щоб все було добре.

Якби нам потрібно було лише знання принципів, щоб бути щасливими, то Ісусу не потрібно було б приходити в цей світ, Він би міг просто з неба скинути книжку і сказати: «Ось, беріть, читайте, і буде вам щастя». Звісно, Він подарував нам Біблію, але самої лише книги було недостатньо. Ми часто і так знаємо, як робити правильно, але не хочемо цього робити через гріхи, які в нас є. Ми знаємо, що треба прощати, але не хочемо прощати й терпіти. Ми знаємо, що треба любити, але в нас більше немає сили любити того, хто не заслуговує цієї любові. Тому нам потрібні не просто самі лише принципи, а Спаситель, Який би спас нас.

Саме тому Слово стало Тілом. Ісус прийшов в цей світ, щоб взяти на Себе вину і покарання за наші гріхи, в тому числі в шлюбі, та померти за них на хресті. Він воскрес, щоб стати нашим Спасителем від нас самих. Бог дає кожній віруючій людині нове серце, нові бажання, нову силу Духа Святого жити іншим життям, і в тому числі будувати сім’ю по-іншому – любити, прощати, терпіти, служити, просити прощення і робити це знову і знову. Всі ресурси для побожного життя в шлюбі не в нас самих, а в Ісусі Христі.

Ось чому успішний шлюб починається не зі стратегій чи принципів, а з глибокого розуміння Євангелія, яке веде нас до визнання: «Я грішник, і тому не можу своїми силами побудувати хороший шлюб так, як Бог визначив у Своєму Слові, бо знову і знову все псую. Я не можу змінитися сам по собі. Мені важко любити та прощати й в шлюбі з грішною людиною, яка теж грішить проти мене. Але ми не самі, бо у нас є Спаситель».

Читайте також:

Не надійтеся лише на свої сили, знання, чийсь досвід, просто на принципи чи правила, але надійтеся на Ісуса Христа і йдіть до Нього кожен день вашого сімейного життя, коли вам добре разом і коли вам важко бути разом. В Ісусі вся сила, любов і благодать для ваших стосунків.

Ісус – секрет успішного шлюбу.

Джерело: Щоденник пастора

Сподобалось? Підтримайте Газета Слово про Слово на Patreon!
Become a patron at Patreon!

Привіт 👋 А ви уже підписані?

Підпишіться, щоб отримувати новини кожного вечора!

Підтримайте наших журналістів, пожертвуйте прямо зараз! Це дуже потрібний і гучний голос на підтримку якісної християнської журналістики в Україні. 5168 7574 2431 8238 (Приват)

Євген Коновальчук

Новинний редактор Всеукраїнської християнської газети «Слово про Слово». Студент Запорізької Біблійної Семінарії. Навчався в Запорізькому національному університеті на факультеті "Журналістика", спеціальність "Видавнича справа та редагування".

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Back to top button