Актуальне

Різдво – це свобода

«А що діти стали спільниками крові й тіла, то й Він подібним чином став їхнім спільником, аби Своєю смертю знищити того, хто має владу смерті, тобто диявола,  і визволити тих, які через страх смерті все життя утримувалися в рабстві» (Євреїв 2:14-15).

Ісус став людиною, тому що була потрібна смерть людини, яка більша, ніж людина. Суть втілення у цьому, що Бог сам Себе замкнув у камері смертників.

Христос не ризикував життям. Він сам вибрав смерть. Він прийняв її. Це саме те, заради чого Він прийшов: «Не для того прийшов, щоб служили Йому, але щоб послужити і віддати Свою душу для викуплення багатьох» (Марк 10:45).

Не дивно, що сатана намагався відвернути Ісуса від хреста в пустелі (Матвія 4:1-11) і через уста Петра (Матвія 16:21-23)! Хрест був знищенням сатани. Як Ісус знищив його?

У Євреїв 2:14 сказано, що сатана — той, хто має державу (владу, силу) смерті. Це означає, що Сатана може лякати смертю. «Влада смерті» − це влада, яка тримає людей у ​​кайданах страху перед смертю. Ця сила утримує людей у ​​гріху, тому смерть виглядає як щось жахливе.

Але Ісус позбавив сатану цієї влади. Він обеззброїв його. Він дав нам броню праведності, яка дає нам імунітет проти засудження диявола. Як Він це зробив?

Своєю смертю Ісус змив усі наші гріхи. А людина без гріха не може бути засуджена сатаною. Оскільки ми пробачені, нас неможливо знищити. План сатани полягав у тому, щоб зруйнувати Боже правління, засудивши Божих послідовників у залі суду самого Бога. Але тепер, у Христі, немає засудження. Зрада сатани зупинена. Його космічного масштабу підступність розкрито. «Ми можемо винести його гнів, тому що його доля вирішена наперед» (слова з гімну «A mighty Fortress is our God»). Хрест пронизав його. Його останній подих не за горами.

Різдво – це свобода. Свобода від страху смерті

Ісус прийняв нашу природу у Віфлеємі, щоб померти нашою смертю в Єрусалимі, і все для того, щоб ми сьогодні були безстрашними у своєму місті. Так, безстрашними. Тому що, якщо найголовніша загроза моєї радості зникла, навіщо мені турбуватися про менші загрози? Як можна сказати (ну, серйозно!): «Я не боюся смерті, але я боюся втратити свою роботу»? Ні. Ні. Подумайте про це!

Читайте також:

Якщо смерть (я сказав «смерть» — жодного пульсу та серцебиття, суцільний холод!) більше не є нашим страхом, ми вільні, по-справжньому вільні. Вільні для того, щоб йти на будь-який ризик під цим сонцем заради Христа та любові. Більше жодного рабства тривоги.

Отже, якщо Син звільнить вас, то істинно будете вільні!

Автор – Джон Пайпер

Джерело: ieshua.org

Сподобалось? Підтримайте Газета Слово про Слово на Patreon!

Привіт 👋 А ви уже підписані?

Підпишіться, щоб отримувати новини кожного вечора!

Підтримайте наших журналістів, пожертвуйте прямо зараз! Це дуже потрібний і гучний голос на підтримку якісної християнської журналістики в Україні. 5168 7574 2431 8238 (Приват)

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Back to top button