Світ

Понад 1000 церковних лідерів взяли участь у саміті з євангелізації у Лондоні

Понад 1000 церковних лідерів з усього Лондона обговорили проблеми стану Церкви, єдності та учнівства на саміті євангелізації.

Джерело: invictory

У Лондоні відбувся останній із чотирьох євангелізаційних самітів, організованих Євангельською асоціацією Біллі Грема по всій Великобританії. У своєму зверненні, що закликає Церкву повернутися до святості, доктор Кроуфорд Лоріттс висловив жаль з приводу зростання кількості пасторів і провідників служінь, які впали в гріх і дискредитували справу Христа.

Пастор Кроуфорд сказав, що дуже багато лідерів знають, як виглядати духовними, але живуть ухиляючись від відповідальності, прагнучи «впоратися зі своїм гріхом, а не покаятися в ньому». Він закликав пасторів ставити святість вище талантів і обдарувань і приділяти пильну увагу всім сферам свого життя. Він також закликав церковних лідерів не нехтувати стосунками з Богом лише тому, що вони досягли успіху у служінні та зібрали послідовників.

Доктор Лоріттс завершив свій виступ закликом до церковних лідерів припинити засуджувати інших за їхні недоліки і натомість покаятися у своїх власних гріхах. «Нам потрібно дозволити сльозам покаяння скотитися по наших власних щоках, ототожнюючи себе зі руйнацією суспільства й усвідомлюючи, що Дух Божий залишив багато наших церков і служінь, тому що ми відмовилися від істини в наших серцях і житті… і ми освятили цей зручний непослух, − відзначив Лоріттс. − Настав час усім нам впасти на коліна».

В іншому виступі коптський архієпископ Лондона Ангаєлос закликав церковних лідерів перестати демонізувати один одного. «Єдність не приходить просто, набагато легше для нас розбитися на групи. Ця концепція поділу людей на своїх і чужих надто поширилась у наші дні. Погано, коли це відбувається у світському житті, але ще гірше, коли це відбувається в Церкві, і ми віддаляємось один від одного, підриваємо свідчення один одного», − зазначив архієпископ Ангаєлос.

Він також закликав християн подумати про те, як вони передають Євангеліє. «У наших церквах люди повинні бачити надію та світло, любов та обітницю, − додав служитель. − Вони повинні бачити, що Бог − це їхній Бог, незалежно від того, що вони зробили або що вони колись зроблять, і що їх завжди будуть раді бачити».

Досліджуючи тему учнівства, пастор та письменник Скіп Хайциг сказав, що завдання християн – жити життям самопожертви та самозречення. «Соціальні мережі змінили значення багатьох слів, – сказав він. − “Бути другом” англійською означає взаємну прихильність із кимось, але в соціальних мережах це просто означає, що тебе додали до списку контактів. Слідувати за кимось означає, що ви йдете за кимось; ви поділяєте їх переконання. Але в соціальних мережах це просто означає, що ви стежите за оновленнями мобільного пристрою. Ви можете їм навіть не подобатися, але вони спостерігатимуть за вами у вашому обліковому записі в Instagram або Twitter».

Читайте також: 

Він звернув увагу на те, що християни, як послідовники Ісуса Христа, Його друзі та прихильники істини, повинні повернутися до початкових слів. Він підсумував, що Ісус ніколи не закликав підписуватися на нього в Instagram, але він закликав повністю відмовитися від свого життя і йти за Ним.

Сподобалось? Підтримайте Газета Слово про Слово на Patreon!

Привіт 👋 А ви уже підписані?

Підпишіться, щоб отримувати новини кожного вечора!

Підтримайте наших журналістів, пожертвуйте прямо зараз! Це дуже потрібний і гучний голос на підтримку якісної християнської журналістики в Україні. 5168 7574 2431 8238 (Приват)

Маргарита Стралківська

Журналістка стрічки новин. Студентка 2-го курсу журналістики в Українському гуманітарному інституті.

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Дивіться також
Close
Back to top button