Домашня » Актуальне » На зустріч з невідомістю

На зустріч з невідомістю

0
Поширень
Pinterest Google+

Життя кидає на всі сторони. Розбиваються вщент мрії, пригнічують нерозуміння, гнів, образи, розчарування. Страшить невідомість. Яким буде майбутнє? Ти живеш в тих умовах, які створив собі своїм минулим і зараз, в цей момент, твориш собі своє майбутнє. Кожен новий день – це подорож в невідоме. Цілком вірно те, що попереду – нові випробування і спокуси, радості та жалкування. Можливо, ти запитуєш себе: чи є в мене надія на те, що я зможу гідно відповісти на потреби, вимоги свого майбутнього?

Коли розпочинається новий рік, ти ніби відкриваєш новий зошит: перед тобою 365 чистих сторінок – ненаписаних днів життя. Здається, що стоїш на перехресті часу: ззаду – ВЧОРА, попереду – ЗАВТРА.
На сонячному годиннику Оксфордського університету є напис: «Pereunt et imputantur», що означає «Вони помирають і їх вважають винними». Наші недбалість і схильність до пустої трати часу спричинює те, що ми втрачаємо масу можливостей. Як втрачається час? Через лінь, балаканину та велику кількість розваг.

Час – один із цінних подарунків Творця. Усім нам потрібен новий погляд на значення часу. Саме життя показує нам, що часом слід цінувати, розрізняючи те, що допомагає нам стати повноцінною людиною, а що заважає. Час, це ніби приймальня перед входом у ВІЧНІСТЬ. На протязі того часу, що ми маємо на землі, нам слід підготуватися до вічності. «Як я проведу той час, який мені відміряно» – чи є в тебе відповідь на це запитання?

Життя навколо спонукує нас перевіряти наші життєві цінності. «Слід вірити в себе!» – ці слова часто звучать з екранів телевізора. Ринок пропонує мільйони книг на тему: як відновити в людини впевненість у собі. Однак, задумаймось: тому, хто потопає, не допоможе віра в себе, – йому потрібне рятівне коло. Засудженому не потрібна віра в себе, – він потребує прощення. І людині, яка заблукала в лісі, потрібно знати, в якій стороні дім. Біблія говорить: «Той, хто надіється на себе – той не розумний, а мудрий уникне нещастя» (Притчі 28:26). Якщо ми зустрінемо майбутнє лише з вірою в людство, яке, маючи таку когорту наук та винаходів, постійно кульгає та нівечить себе, то без сумніву, прийдемо до нових розчарувань та трагедій.

Сьогодні, коли ЗМІ пропагують низьку мораль, а співаків, які співають про перелюб та блуд, зробили ідолами, я все ж вірю, що глибоко в серці кожен прагне чистоти.

«А хто питиме воду, що Я йому дам, прагнути не буде повік, бо вода, що Я йому дам, стане в нім джерелом тієї води, що тече в життя вічне»(Iван.4:14).

Господь Ісус дарує нам життя з Богом. Це життя пов’язане з радикальним переображенням нашої природи – «народженням згори». Христос, Який відкривається нам як Істина, знищує остаточно ілюзію ніби людина може спасти себе сама – через, наприклад, набожність, стриманість чи благодійність. Насправді, до тих пір, поки людина не усвідомить свою повну безпомічність в тому, щоб виправитися самостійно, поки не зрозуміє, що її думки чи дії – не можуть догодити Богові, вона не зможе забажати відродження і відчути потребу в Ньому.

Кожному необхідно усвідомити, що Бог його любить, незалежно від національності чи релігії, до якої він належить. Господь Ісус прийшов, щоб допомогти, стати Спасителем та Господом. Чи повіриш ти в це?

Псалмоспівець Давид – людина зовні набожна, але спотворена гріхом, як і всі ми, внутрішньо – здійснив перелюб та вбивство. Розуміючи, що положення релігійного лідера і благочестиві справи не спасають його, він молиться: «Серце чисте створи мені, Боже, і тривалого духа в моєму нутрі віднови,… бо Ти жертви не прагнеш, а дам цілопалення, то не любе воно Тобі буде. Жертва Богові зламаний дух; серцем зламаним та упокореним Ти не погордуєш, Боже!» (Пс. 51). Бог прощає Давида та благословляє його.

Більше про те як використати час:

Біблія подає нам образ спасенної людини як постійно люблячої інших від чистого серця. Відродження кожного – важливіше, ніж революційна перебудова всього суспільства. Бо коли людина відроджується благодаттю Божою, то цю силу відчувають там, де вона працює, там, де живе. А це, в свою чергу, веде до великої кількості позитивних реакцій навколо неї, які поширюються на інших людей.

Усі наші біди та моральні хвороби виникають від того, що світ знаходиться під прокляттям гріха. І ніякі лікарі, цілителі, екстрасенси, телезірки, політики, які піднімають актуальні питання, не зможуть вирішити наші проблеми. Це під силу тільки Богу. Повернімося до Нього лицем: це можна зробити вже зараз, віддавши своє серце та життя Господу Ісусу.

Журнал «Рішення» 16/2007

Попередня стаття

Опора в час змін

Наступна стаття

Сезони життя

Немає коментарів

Напишіть коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *