Актуальне

Краща жіночість або що робить жінку цінною

Куди не кинь оком, у світі є послання для сучасної жінки. ЗМІ, модні журнали, телевізійні шоу, білборди й фільми вживають різні слова й образи, щоб донести одне і те ж послання: «Якщо ти дійсно сучасна жінка, якщо ти дійсно успішна жінка, ти повинна прагнути до фізичної досконалості, професійного успіху і незалежності».

Але якщо ти – мати, яка вкладає час в турботу про своїх дітей, роблячи їх твоїм життям, тоді світ намагається змусити тебе думати, що ти зупинилася на меншому. Дітей або сімейне життя непросто вмістити в формулу успіху.

Однак є прихована істина, яку ти ймовірно ніколи НЕ почуєш під судженнями світу, які заглушають: багато жінок, що залишили все заради успіху в професії або суспільстві, можуть виявити себе на вершині самотніми, спраглими більшого і шукають сенс свого життя.

Попри те, що світ може говорити сьогодні жінкам, в Біблії є правдиве послання про цінність жінки: Бог прославив статус жіночності й кожну жінку наділив повагою і честю в християнському домі.

У Приповістях Бог дає нам зразок справжньої жіночності для кожної жінки, заміжньої або самотньою.

Жінка, Описана в Приповістях розділ 31 – це жінка неоціненної значущості: «Хто жінку чеснотну знайде? А ціна її більша від перел»(вірш 10). А вірші 30 і 31 говорять нам, що цінність жінки не в тому, як вона виглядає: «Краса то омана, а врода марнота, жінка ж богобоязна вона буде хвалена! Дайте їй з плоду рук її, і нехай її вчинки її вихваляють при брамах!».

У всій Біблії ми знаходимо розповіді про благочестивих жінок, яких Бог використав, щоб писати хід історії – і вони аж ніяк НЕ були слабкими. Девора була пророчицею, воїном і четвертим суддею Ізраїлю в книзі Суддів. Сарра була матір’ю всього ізраїльського народу в книзі Буття. Рахав, яка була повією, стала стратегічно важливим агентом у завоюванні ізраїльтянами Єрихону, що описується в книзі Ісуса Навина, і зрештою – частиною родоводу Христа, як ми бачимо в книзі Матвія.

По суті, праведні й викуплені християнки – заміжні або які не перебувають у шлюбі, незалежно від їх минулого – є дорогоцінним скарбом.

Що робить тебе цінною, як жінку? Твоя праведність і чеснота. Коли центром твого життя буде Христос, і ти будеш наповненою Духа жінкою, відданою слідуванням за Ісусом, тоді ти будеш такою, якою Бог хоче, щоб ти була.

Хоча світський погляд говорить, що твоя цінність залежить від зовнішньої краси, незалежності або професійного успіху, Бог стверджує, що цінність твоя полягає в невмирущій внутрішній красі твого Христоподібного характеру і того, як ти служиш Йому.

Немає жінки чарівної та прекрасної, ніж та, що сяє Божою славою і Його присутністю.

Ось що таке справжня жіночність в кращому її прояві.

Автор – Джек Грем / charismamag.com

Джерело:

ieshua.org

Сподобалось? Підтримайте Газета Слово про Слово на Patreon!
Become a patron at Patreon!

Привіт 👋 А ви уже підписані?

Підпишіться, щоб отримувати новини кожного вечора!

Підтримайте наших журналістів, пожертвуйте прямо зараз! Це дуже потрібний і гучний голос на підтримку якісної християнської журналістики в Україні. 5168 7574 2431 8238 (Приват)

Євген Коновальчук

Новинний редактор Всеукраїнської християнської газети «Слово про Слово». Студент Запорізької Біблійної Семінарії. Навчався в Запорізькому національному університеті на факультеті "Журналістика", спеціальність "Видавнича справа та редагування".

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button