Баптисти

Голова ВСЦ ЄХБ Валерій Антонюк закликає християнських лідерів повернутися, чи служити там, де вони зупинились

У своєму зверненні голова Всеукраїнського союзу церков євангельських християн-баптистів Валерій Степанович Антонюк закликає лідерів служінь посилено молитися, аби зрозуміти – повернутися служити у рідному місці, чи залишатися служити там, де вони зупинились.

Джерело: Youtube Baptistua

Валерій Антонюк зазначив, що «після 150 днів повномасштабної війни помісні церкви мають відчутне духовне навантаження. До того ж «війна розкидала християн по всіх континентах. І в Європі, в Америці, і в Австралії чи в Японії опинилося немало віруючих людей з України».

Як підкреслив пастор, «війна не закінчиться завтра, а це означає, нам потрібно розуміти, де ми будемо і що робитимемо. Безпека, переживання і страх не дають нам спокою, тому ми шукаємо принагідний час і місце, де можна спокійно жити».

При цьому «кожен із християн має посилено молитися і поститися, аби зробити крок віри й подумати про те, що нас чекає далі, і яка наша участь у майбутньому», наголосив він.

Тому голова ВСЦ ЄХБ закликає лідерів служінь повернутися, нагадуючи, що церкви в Україні сьогодні продовжують служіння, і «на заміну багатьох тих, котрі виїхали, підіймаються непомітні нові люди, які можливо раніше і не виявляли свої здібності у служінні. Та все ж Україна гостро потребує служителів, котрі за воєнного часу продовжили б тут місію Ісуса Христа».

Звертаючись до пасторів церков, дияконів, місіонерів, молодіжних та дитячих працівників тощо, Валерій Степанович закликає повертатися, аби продовжити служіння в Україні.

Також він підкреслив, що «коли Бог захищає і відводить від небезпеки, це не означає, що Він звільняє нас від служіння. Колись Христос кликав учнів йти за Ним. І вони залишали все і йшли за Ним, хоча Він попереджав, що вони зазнають страждань, а хтось життя закінчить мученицькою смертю».

Служитель закликає «посилено молитися, щоб Дух Святий давав ті бажання і думки, які відповідають волі Божій. Бо у часі війни потрібні служителі, які будуть служити тим, хто сьогодні знедолений, наляканий, хто залишив свої домівки й тікає від бомбардувань, хто втратив своїх рідних і близьких. Вони потребують нашого християнського тепла, турботи, підтримки».

За його словами, «це час засівати нове зерно в Україні, час випробовування і можливостей».

Крім того, служитель звернув увагу і на тих лідерів, які поїхали в Європу. Якщо хтось з них бачить, що Бог кличе сам там залишитися для служіння, то терміново потрібно братися для служіння саме там.

Водночас для «служителів церкви небезпечно буде зупинитися й зробити відпочинок довжиною в рік чи у два. Це втрата духовної форми. Це не те, що очікує Бог у часи такого потрясіння. Можливо хтось переживає сьогодні особливі випробовування і спокусу залишити все і відмовитися від служіння».

Тому «для служителів церкви, війна – це тест на вірність нашому покликанню. Наскільки ми вірно будемо служити тоді, коли члени церкви роз’їхалися, дім молитви зруйновано, прийшла окупація».

Валерій Антонюк зауважив, що «інколи потрібно убезпечити себе і свою сім’ю, і це закономірно, що люди шукають прихистку й виїжджають. Але на неокупованих чи звільнених територіях, чи там, де багато переселенців, сьогодні є величезні можливості».

Пастор наголосив, що «ті, хто, навіть, закінчили семінарії й коледжі, повинні зрозуміти, що зараз вони складають іспит на запрошення Христа слідувати за Ним. Звичайно, це потрібно відмовитися від певного комфорту й певної безпеки. Але у цій війні Бог зробив багато чудес і турбується про Свою Церкву. Віруючі можуть служити в такі особливі періоди».

Валерій Степанович сказав, що вони моляться, щоб служителі прийняли важливі й правильні рішення.

До того ж служитель нагадав, що «усім особисто прийдеться стати перед Богом і дати звіт за все, що ми робили. Для того, щоб не жалкувати потім, вкрай важливо сьогодні приймати рішення на користь Царства Божого».

Як зазначив голова баптистського Союзу, «ми віримо, що Церква Христа пройде цей надважкий, але неповторний період життя і служіння в Україні… Господь допускає такі часи, щоб нас робити сильними й щоб ми стали воїнами Ісуса Христа, які перемагають».

Сподобалось? Підтримайте Газета Слово про Слово на Patreon!

Привіт 👋 А ви уже підписані?

Підпишіться, щоб отримувати новини кожного вечора!

Підтримайте наших журналістів, пожертвуйте прямо зараз! Це дуже потрібний і гучний голос на підтримку якісної християнської журналістики в Україні. 5168 7574 2431 8238 (Приват)

Євген Коновальчук

Новинний редактор Всеукраїнської християнської газети «Слово про Слово». Студент Запорізької Біблійної Семінарії. Навчався в Запорізькому національному університеті на факультеті "Журналістика", спеціальність "Видавнича справа та редагування".

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button