Для життя

Топ-5 фільмів з нагоди Великодня

Друзі, в ці святкові дні християни відзначають прекрасну подію – Воскресіння Ісуса Христа. Це хороший привід провести час разом з сімєю, зокрема, подивитися християнський фільм з родиною на тему свята Великодня.

Тому пропонуємо топ-5 Великодніх фільмів.

Джерело: gcshelp.org з посиланням на samiysok.com

1. Страсті Христові

У фільмі показані останні 20 годин життя Ісуса Христа. Все – від моменту зради Юдою, арешту і тортур до найстрашнішої кари в історії всього людства – розп’яття на хресті. Остання мить і непорушна віра, що Батько не покинув Його. Картини фільму вражають. І це тільки якщо дивишся з боку глядача. А що відчували очевидці? Це не фільм про жорстокість, хоч вона там і є. Це фільм про велику жертву Бога заради людини. Можливо, після перегляду, нам стане більш зрозумілі сенси деяких свят християнського світу? Наприклад, Великодня. Сенс свята дуже яскраво показаний в останніх хвилинах фільму.

Топ-5 фільмів з нагоди Великодня

Цікаві факти:

Під час сцен катувань актор Джеймс Кевізел двічі пізнав, що таке удар хлиста по оголеному тілу. Якщо першого разу цей удар лише звалив його з ніг, то, отримавши удар вдруге, Джеймс вивихнув кисть. Всі герої говорять на тих мовах, на яких вони говорили б два тисячоліття тому. Юдеї, включаючи Христа та апостолів, розмовляють арамейською, а римляни – «вульгарною латиною».

Режисер Мел Гібсон знав, що йому знадобляться кращі у світі фахівці з гриму, щоб зробити сцени бичування і розп’яття якомога більш реалістичними. Для зйомок цих епізодів фільму Джеймса Кевізела щодня гримували протягом семи годин.

Джеймсу Кевізелу не довелося придумувати, як зображувати фізичні муки – він їх дійсно відчував. Від багатошарового гриму його тіло покрилося пухирями, і він не міг засипати. Хрест, який Кевізел ніс на Голгофу, не був бутафорським – він важив близько 70 кілограмів. Хоча зйомки проходили взимку, актор був одягнений тільки в левову шкуру. Часто йому ставало так холодно, що він не міг говорити – його замерзле обличчя доводилося відігрівати, щоб він хоч трохи міг ворушити губами.

Топ-5 фільмів з нагоди Великодня

100 мільйонів доларів з каси фільму Мел Гібсон пожертвував католицькій церкви.

Щоб не показувати юдеїв винуватцями смерті Ісуса, у фільмі опущені вигуки євреїв «На нас Його кров і на наших дітей!…», які є в Євангелії.

Фільм починається з епіграфа зі Старого Заповіту, з Книги пророка Ісаї, яка вважається в християнському вченні основним старозавітним пророцтвом про Христа. У першій сцені в Гефсиманському саду Ісус ламає голову змії (відсилання до 3-го розділу Книги Буття). Протягом фільму Ісус цитує Псалми, в тому числі випадки, не описані в Новому Завіті.

Дивитися українською:

https://vimeo.com/190356631

Дивитися російською:

https://rezka.ag/films/drama/7440-strasti-hristovy-2004.html

2. Бог не помер

Шикарна історія про внутрішню боротьбу юнака. Першокурсник Джош проходить випробування під час його спілкування з професором філософії, атеїстом. На першому ж занятті професор вимагає від своїх студентів, щоб вони підписали заяву «Бог помер» для того, щоб отримати залік із предмету. Джош відмовляється. Щоб залишитися в класі, він приймає виклик професора. Хлопець повинен довести протягом серії дискусій з професором, що Бог існує. Пристрасті, зрада, амбіції. В кінці − несподівана розв’язка.

У фільмі підіймаються питання, про які не заведено говорити… Але що б зробив ти?

Топ-5 фільмів з нагоди Великодня

Дивитись:

https://rezka.ag/films/drama/4066-bog-ne-umer-2014.html

3. Ти віриш?

Фільм інтригує та тримає до кінця в напрузі, змушує задуматися. Деякі кажуть, що не можуть заснути й всю ніч розмірковують про побачене, бо картина їх вражає. Безліч питань будуть ставити собі різні люди в цьому кіно.

Вмираючий хворий… у що він вірить? Мати-одиначка втратила все, які думки її наповнюють? Які висновки про своє життя зробить злодій, який втратив двох спільників під час невдалого пограбування? Малолітня вагітна дівчина, що залишилася одна на вулиці, − чи знайдеться справедливість в цьому світі й для неї? Чи може Бог допомогти цим людям? Ти віриш?

Топ-5 фільмів з нагоди Великодня

Дивитись:

https://rezka.ag/films/drama/12462-ty-verish-2015.html

4. Син Божий

Це біблійний епічний фільм, який розповідає історію Ісуса Христа від народження, до Його вчення, Розп’яття і Вознесіння. Музика в цьому фільмі просто приголомшлива, допомагає зануритися цілком у ту епоху і відчути всі події самому. Цей фільм один із небагатьох, що були схвалені представниками всіх християнських конфесій.

Топ-5 фільмів з нагоди Великодня

Що говорить саме духовенство про фільм?

Кардинал Дональд Вюрл підкреслив:

«Я б порадив цей фільм подивитися деяким моїм знайомим, і особливо, думаю, фільм добре підходить для сімейного перегляду. Це чудова історія про Сина Божого, яка нагадає нам про Його любов до нас».

Пастор Рік Уоррен також позитивно відгукувався про фільм:

«Це найпотужніший і пронизливий фільм, найкращий фільм про Ісуса з тих, що я вже дивився. Я знаю, що коли почнуть його показувати, він стане величезним благословенням для багатьох».

Єпископ Т. Д. Джейкс прокоментував фільм так:

«Я вважаю, що аудиторія буде в захваті. Вона буде зачарована і натхненна від фільму «Син Божий».

Пастор церкви «Lakewood» Джоел Остін наголосив:

«”Син Божий” доводить, що коли талант і пристрасть стикаються, результат вражаючий».

Дивитись:

https://rezka.ag/films/drama/10282-syn-bozhiy-2014.html

Читайте також:

5. Великодні переживання

Ця кінострічка про останній день життя Ісуса Христа. Цей фільм-проповідь покликаний достукатися до кожного серця в цей останній час земної історії. Ні для кого не секрет, що Ісус Христос добровільно загинув за кожного з нас. Але що відчувала ця Людина, та, одночасно, Бог, коли відбувався процес спокути вас і мене?

Про це і розповість нам фільм-проповідь «Великодні переживання». Цей фільм можна віднести до документального кіно і назвати кращим з фільмів про Христа, тому що світ побачить життя Христа таким, яким воно було насправді.

Топ-5 фільмів з нагоди Великодня

Дивитись:

https://www.youtube.com/watch?v=0J6W8TMghAw

Сподобалось? Підтримайте Газета Слово про Слово на Patreon!
Become a patron at Patreon!

Привіт 👋 А ви уже підписані?

Підпишіться, щоб отримувати новини кожного вечора!

Підтримайте наших журналістів, пожертвуйте прямо зараз! Це дуже потрібний і гучний голос на підтримку якісної християнської журналістики в Україні. 5168 7574 2431 8238 (Приват)

Євген Коновальчук

Новинний редактор Всеукраїнської християнської газети «Слово про Слово». Студент Запорізької Біблійної Семінарії. Навчався в Запорізькому національному університеті на факультеті "Журналістика", спеціальність "Видавнича справа та редагування".

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Back to top button