Блог Костянтина Воропаєва

Церква, Світло світу і Сіль землі!

Дуже важливо зрозуміти, що Церква – це не будівля, а кожен, хто вірує і приймає голгофську жертву Ісуса Христа, як приношення за гріхи й Новий Завіт в Його крові.
Кров Христа була пролита за весь світ на відпущення гріхів! Кожен хто приймає це вірою є істинним членом Церкви й самим справжнім представником Царства Божого на землі. Не окремі особистості або представники, як часто можна почути й зустрітися з таким неосвіченим розумінням, а всі ми хто увірували і є Тілом Христовим, яке покликане проголосити Євангеліє Царства. А також: «відкрити всім людям те, що Він призначив для таємної істини Своєї. Від початку світу вона залишалася схованою у Бога, Який створив усе. Його намір був в тому, щоб зараз, через церкву, Він міг виявити правителям і володарям у Царстві Небеснім цю багатогранну мудрість Божу. Це була вічна Божа мета, яку Він здійснив через Христа Ісуса, нашого Господа. В Христі ми можемо наблизитися до Бога впевнено і без страху, через нашу віру в Нього» (Еф 3: 9-12).
«Який є церквою Бога живого, стовпом і основою правди.» (1 Тим 3: 15 б). “Бо ви – храм Бога живого, як сказав Бог:« вселюсь в них і буду ходити в них, і буду їм Богом, і вони будуть Моїм народом »(2 Коринтян 6:16). Ми як Церква покликані проголосити істину, яка звільняє, змінює й оновлює мислення! Думаючи ж, що це повинен зробити хтось інший, але не ми всі разом або кожен з нас, ми ніколи не будемо ефективними, постійно звинувачуючи один одного, покладаючи відповідальність на інших, при цьому промахуючись повз ціль і призначення, яке Господь мав від початку!

Люди частково намагаються змінити світ на краще, але насправді не до кінця мають уявлення про справжні ліки проти хвороби, яка вразила цей світ. Це гріх і зло, яке панує навколо, але милість Божа і благодать зберігають нас кожен день. Дають нам сили й навіть сміливість не тільки самим протистояти всьому цьому, але і допомагати іншим пізнати істину Божу і стати вільними.
Жити вже новим життям, мета якого не боротися з гріхом і його владою над нами, від якої нас раз і назавжди звільнив наш Спаситель, але допомогти всім людям пізнати істинного Бога і посланого Ним Ісуса Христа. Про що свідчить автор послання до Євреїв: “Він же, принісши одну жертву за гріхи, назавжди сів праворуч Бога, чекаючи, аж вороги Його будуть покладені за підніжка Його ніг. Бо жертвоприношенням одним вдосконалив Він тих, хто освячується. Свідкує ж і дух Святий нам, як говорить: «ось заповіт, що його по цих днях, каже Господь: Покладу Я закони Свої в їхні серця, і в їхніх думках напишу їх, і їхніх гріхів їх не згадаю більше». А де їхнє відпущення, там нема вже жертвоприношення за них. ” (Євреїв 10: 12-18) і ще “Отже, немає тепер жадного осуду тим, хто ходить у Христі Ісусі не за тілом, а за духом, бо закон духа життя в Христі Ісусі визволив мене від закону гріха і смерті” (Римлян 8: 1-2).
Кожен, хто має особисті стосунки з Богом, через віру в жертву Ісуса Христа в Дусі Святому, щодня практикуючий виконання Божих заповідей в життя. Наділений Богом Його силою – Духом Святим, що допомагає кожному віруючому втілити Божу волю і покликання в житті!
Коли ми говоримо «люди намагаються змінити світ на краще», мається увазі й фізичний світ, а також і саму систему цінностей, яка підноситься людьми, але не завжди відповідає меті та природі Бога. Наприклад, такі речі, як одностатеві шлюби, розлучення, цивільний шлюб, корупція, пригнічення й образа сиріт, слабких, зневага до інвалідів та ін. Поставивши на чільне місце пріоритети окремих груп, зазнають позбавлення і приниження інших. В результаті наше високорозвинене і вкрай інтелектуальне суспільство 21 століття прагне до рівності всіх у всьому, замість того, щоб побачити справжні, вічні цінності й в їх світлі знайти розумне рішення!
Сьогодні особливий час в який нам потрібно зрозуміти, що саме Церква, яка складається з безлічі членів по всьому світу, як інститут Божий, що має істину в основі, керуючись мудрістю Бога, і прийнявши Силу Духа Святого від Самого Господа. Здатна бачити, мудро розпоряджатися ресурсами, даними їй в повноті у Христі (Еф. 1: 3-10) і відповідати на потреби, які просто розривають суспільство і весь світ на шматки.
Слова Сина Божого показують, що саме Церква в особі кожного її окремого члена покликана побачити, зрозуміти й повірити, що вже є, бо сказав: “Ви – світло світу і сіль землі!” (Мат. 5:14). Він звелів у великому дорученні “навчити всі народи, навчаючи зберігати все те, що він повелів”, а не те, що ми знаємо, розуміємо й уявляємо про Нього, бо Він і Сам був Світлом, про що сказав, виконуючи волю Отця на землі: “Доки я в світі, я – світло світу!” (Ів 9: 5).
Церква не повинна займати якусь нішу, а навпаки стати на чолі й задавати напрямок, як сказано в Біблії: “Бути головою, а не хвостом!» Стати еталоном і прикладом того служіння, яке здійснював наш Господь Ісус Христос і продовжили Апостоли, бо “не здорові потребують лікаря, а хворі” (Мат 9:12).
Якщо ми все це знаємо, розуміємо і бачимо, настав час об’єднати зусилля і виступити єдиним ладом, щоб докорінно змінити ситуацію у всіх напрямках, соціального і духовного життя, наших сімей і суспільства, в якому всі ми живемо разом і функціонуємо. Ап. Павло говорив, що вже хотів би бути з Господом, але розумів, що залишається на землі і служить “в” і “для” Церкви Божої. Щоб зміцнити християн, трансформувати їх мислення, спорядити на діло служби направити до особистих взаємин з Богом через Духа Святого і цілі вищого звання в Христі Ісусі! До досягнення нових вершин і підкорення Богу багатьох народів для поширення Царства Божого по всій Землі.
Сьогодні перед нами стоїть складне і часом виглядає як непосильне завдання. Місія: “йти і навчити всі народи, хрестячи їх в ім’я Отця і Сина і Святого Духа, навчаючи їх зберігати все те, що наш Спаситель заповідав нам”, але все це можливо лише Силою Самого Бога і Його Духом Святим!
Сьогодні кожного хто пізнав істину і знає як слід чинити, можна уподібнити до Естер, яка виконує своє призначення попри загрозу життю і подальшої її долі, різні перешкоди й складну ситуацію що склалася навколо рідного народу. Це видно зі слів Мордехая, який надихає її діяти: «Якщо ти мовчатимеш цього часу, то полегшення та порятунок прийде для юдеїв з іншого місця, а ти та дім твого батька погинете. І хто знає, чи не на час оцей, досягла ти царського положення”(Ест.4: 14).
У Бога немає плану нас погубити, задля утвердження і перемоги Істини, це якось зробив Його Син: «роззброївши влади й начальства, влади, владно піддав їх ганьбі, перемігши їх Собою.” (Кол 2:15). У нашому ж випадку величезною підтримкою і підбадьоренням в справі проголошення і поширення істини, є слова Самого Господа Ісуса Христа: «і сили адові не переможуть Церкву!» Тому озброївшись цією істиною, будемо уважні до Слова Божого і Духа Господа, Який наставить нас на всю істину і допоможе здійснити одвічне призначення для кожного з нас, а в підсумку і Його Тіла – Церкви!
Ситуація, що склалася сьогодні в нашій країні спонукає кожного з нас замислитися над тим, як ми особисто кожен здатні робити будь-яку справу для Царства Божого на тому місці, де нас помістив Господь. Не слід очікувати що все буде легко і просто, піде як ми думаємо й очікуємо. Навпаки, ситуація вчить нас, що кожен день “Бог не бажає смерті грішника “, тому Його дітям необхідно активізуватися і діяти так, як би це робив Сам Ісус, як би знаходиться поруч з нами.
Хіба стіни, географічне положення або культура є перешкода для поширення Доброї Новини, звичайно ні! Лише наше уявлення, відсутність особистих відносин з Богом, глухота щодо Духа Божого і неправильне розуміння волі Отця Небесно може привести до профанації й трати часу, замість проголошення вести: “Покайтеся, бо Царство Небесне, воно тут посеред вас є!”

Сподобалось? Підтримайте Газета Слово про Слово на Patreon!

Привіт 👋 А ви уже підписані?

Підпишіться, щоб отримувати новини кожного вечора!

Підтримайте наших журналістів, пожертвуйте прямо зараз! Це дуже потрібний і гучний голос на підтримку якісної християнської журналістики в Україні. 5168 7574 2431 8238 (Приват)

Костянтин Воропаєв

Теолог, консультант-наставник, автор статей на богословську і сімейну тематику, журналіст, член асоціації "Новомедіа", спільно з дружиною у 2018 році заснував телеграм канал "Перемагаємо Разом" і сторінку сімейної консультації у Фейсбук.

Схожі статті

2 Коментарів

  1. “Кров Христа була пролита за весь світ на відпущення гріхів!”
    І не лише “на відпущення гріхів”, а й на подолання негативних, згубних наслідків цих гріхів у повсякденному житті-бутті людей. І, зокрема, різних немочей і хвороб, проклять та руйнівних залежностей від демонів і бісів тощо.
    Так от, легковажне й безвідповідальне забуття і нехтування християнами цієї істини, по суті, позбавляє проповідь Євангелія, принаймні, значної частини сили й переконливості такої проповіді.
    Тієї сили й переконливості, яку – в належній і досконалій повноті Божої благодаті – дає правдивим християнам це їхнє євангельське служіння у повноті різних дарів і проявів Святого Духа! :)

  2. Р. S. А ось як це було, наприклад, ще у ранній – першоапостольській новозавітній Церкві.
    “До [християнської спільноти] Єрусалима сходилося багато людей з навколишніх міст, які приносили хворих та одержимих нечистими духами, і всі вони зцілялися” (Діян.5:16) :)
    І ця обставина, вочевидь, немало сприяла тому, що “церкви утверджувалися вірою і повсякденно зростали кількісно” (Діян.16:5). :)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Back to top button