Блог Костянтина Воропаєва

Церква – це люди для людей!

Церква – це тіло Христа, що складається з багатьох членів, кожен з яких виконує унікальну функцію і роль в тілі. Церква – це не будівлі та ритуали, а спільнота людей, які улюблені Богом, тому і люблять ближніх, відвідують, торкаються до сердець і душ людей, знають їх потреби і завжди готові проявити любов і турботу на ділі. Вони дихають і проваджені любов’ю Бога, їх не потрібно мотивувати, багато їм пояснювати і переконувати, що щось треба зробити для людей. Кожен член тіла Христового має особисте відкриття і відносини з Богом, Який і є джерелом їхнього життя зсередини і добрих справ, які проявляються зовні.
Єдиний шлях як ми можемо відплатити або проявити любов до Бога, це любов до ближнього, кожній дитині Небесного Отця, який був створений за Його образом і подобою. Бог не вимагає служіння рук людських. Він Самодостатній і віддав Землю, творіння рук Своїх у панування людині! Як ми розпоряджаємося тими ресурсами, які були дані нам? Для Бога людина представляє найвищу цінність і Його ніколи не цікавили матеріальні блага і привілеї. Як же ми дбаємо про тих, хто потребує Його допомоги і підтримки? Церква як Тіло Христове що складається з багатьох членів, тут і зараз представляє Божі уста, руки, очі і серце, що проявляється в безоплатній любові і добрих справах до ближнього.

Церква – це не просто група людей, які займаються чимось незрозумілим в своїх будинках, розмовляють незрозумілою мовою для суспільства, дуже духовні особистості, які не можуть зробити будь-яку роботу. Нам потрібно перестати думати і бачити роботу як гідну і не гідну! Це наш суб’єктивний, людський фактор. Бог бачить і сприймає всіх однаково, у Нього немає улюбленців. Ми всі разом робимо спільну справу в поширенні Царства Божого на землі!
Ми діти Бога, і нам доручено бути світлом цього світу і сіллю землі! Прийшов час, щоб наші справи, говорили голосніше наших слів. Не інформація потрібна сьогодні людині, яка пересичена нею і обіцянками про допомогу. Але турбота, прийняття, співчуття і щира, що не підроблена і всепрощаюча, відкрита і безумовна любов!
Ми віримо що Господь дарував нам силу, і де вже закінчуються наші підключається Його і підсилює наші таланти перетворюючи їх в дари і плід Духа Святого! Давид Мойсей, Данило, Самсон і Сам Христос як Син Божий стали для нас прикладом, тих хто пішов, зробив те що було потрібно з Богом, і Він завжди був з ними. Бог сьогодні з нами, якщо ми робимо крок віри, Його сила підключається і готова діяти через нас! Питання до нас, чи готові ми зробити все, щоб Царство Боже поширювалося через наші добрі справи і всі прославляли Бога за Його великі звершення, через нас, як Його Церкву, Яку “врата пекла” ніколи не здолають!
“Це Моя заповідь, щоб любили один одного, як Я полюбив вас. Немає більше від тієї любові, як хто віддасть життя своє за друзів своїх. Ви – друзі Мої, якщо чините все, що Я заповідаю вам. Я вже не називаю вас рабами, бо раб не знає, що робить пан його; але Я назвав вас друзями, тому що сказав вам все, що чув від Отця Мого. Не ви Мене вибрали, а Я вас вибрав і призначив, щоб ви йшли і приносили плід, і щоб плід ваш зростав, щоб, чого тільки попросите в Імення Моє, Він дав вам. Це заповідаю вам, щоб ви любили один одного!” (Євангеліє від Івана 15: 12-17)

Сподобалось? Підтримайте Газета Слово про Слово на Patreon!

Привіт 👋 А ви уже підписані?

Підпишіться, щоб отримувати новини кожного вечора!

Підтримайте наших журналістів, пожертвуйте прямо зараз! Це дуже потрібний і гучний голос на підтримку якісної християнської журналістики в Україні. 5168 7574 2431 8238 (Приват)

Костянтин Воропаєв

Теолог, консультант-наставник, автор статей на богословську і сімейну тематику, журналіст, член асоціації "Новомедіа", спільно з дружиною у 2018 році заснував телеграм канал "Перемагаємо Разом" і сторінку сімейної консультації у Фейсбук.

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Back to top button