Блог Себастьяна Тегзи

Чи може така віра спасти тебе?

Ти віриш, що людина спасається ТІЛЬКИ завдяки милості Божій. І добре робиш, адже так воно і є! Але чи можна сказати про тебе самого, що ти милостива людина? Чи «ти жорстокістю твоєю і нерозкаяністю серця збираєш гнів на себе в день гніву, коли об’явиться правдивий суд Бога, що віддасть кожному за його вчинками»? (Рим.2:5,6)
Ти віриш, що людина спасається ТІЛЬКИ завдяки вірі в Бога. І добре робиш, адже так воно і є! Але чи можна сказати про тебе самого, що ти великодушно даєш шанс на довіру тим, хто зраджував її сімдесят раз по сім? Чи ти, маючи достаток чеснот і бачивши брата свого в нестатку побожності, замикаєш перед ним своє серце? Але як тоді Божа любов може перебувати в тобі? (пор.1Йо.3:17)
Ти віриш, що людина НЕ МОЖЕ виправдатися своїми ділами перед Богом. І добре робиш, адже так воно і є! Але чи можна сказати про тебе самого, що ти є людиною, яка не є швидкою на суд, а шукає шляхів, щоб виправдати ближнього? Чи, «знайшовши того, хто винен тобі сто динаріїв, ти хапаєш його і душиш, кажучи: Віддай, що винен»? (Мт.18:28)
Ти віриш, що людина спасається ТІЛЬКИ через жертву Христа без жодних наших заслуг? І добре робиш, адже так воно і є! Але чи можна сказати про тебе самого, що ти щедра і безкорисна людина у відносинах з тими, хто оточує тебе? Чи можливо іншим потрібно заслужити твою ласку, щоб бути твоїм другом? Але «коли ти любиш тих, що тебе люблять, яка тобі заслуга? Таж бо й грішники люблять тих, що їх люблять. І коли чиниш добро тим, що тобі чинять, яка тобі заслуга? Та й грішники те саме чинять». (пор.Лук.6:32,33)
«Яка користь, мої брати, коли хтось каже, що має віру, але діл не має? Чи може його спасти [така] віра? (…) Хочеш знати, безглуздий чоловіче, що віра без діл не приносить плоду?» (Як.2:14-20)

Людина виправдується перед Богом ОДНОЮ ТІЛЬКИ ВІРОЮ, але Божа віра ніколи не буває одна! Виправдання вірою є початком нового творіння, коли кам’яне серце ласкою Божою змінюється на серце тілесне і живе!
[sc name=”futerblock” ]

Сподобалось? Підтримайте Газета Слово про Слово на Patreon!

Привіт 👋 А ви уже підписані?

Підпишіться, щоб отримувати новини кожного вечора!

Підтримайте наших журналістів, пожертвуйте прямо зараз! Це дуже потрібний і гучний голос на підтримку якісної християнської журналістики в Україні. 5168 7574 2431 8238 (Приват)

Себастьян Тегза

Народився 1981-го року на Закарпатті. Одружений. Батько трьох дітей. Бакалавр соціології та богослів'я. В минулому священнослужитель Греко-Католицької Церкви. Сьогодні член Євангельської Церкви Святої Трійці в м. Хуст. Початкуючий письменник.

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Back to top button