Для життя

Шість запитань, які варто поставити перед прийняттям рішення

Керівники сьогодні стикаються з більшою кількістю рішень, ніж будь-коли раніше. Ми живемо в культурі багатьох варіантів. І як маленька петля на гігантських дверях, навіть найменше рішення може мати найбільший вплив на наше життя.

Історія вашого служіння буде розказана через ваші рішення. Незалежно від того, чи вирішите ви розпочати нову роботу, додати більше людей до свого штату чи зробити все можливе, щоб розповісти комусь про Ісуса, кожне ваше рішення є важливим.

Ось шість тестів, які допоможуть вам приймати рішення, які вшановують Бога та відповідають його цілям у вашому житті:

  1. Ідеальний тест: чи це узгоджується з Божим Словом?

Пошуки Бога завжди повинні бути відправною точкою для кожного нашого рішення. Кожен з нас повинен вирішити, хто або що буде нашим головним авторитетом. Це зводиться до двох виборів — Боже Слово чи світ.

Якщо ти вибереш світ, ти завжди будеш несучасним. Чому? Тому що те, що думає світ, постійно змінюється. Але Боже Слово ніколи не змінюється. Правда завжди правда. Якщо щось було не так 5000 років тому, то це не так і сьогодні.

Біблія каже:

 «Слово Твоє — світильник для ніг моїх, світло на стезі моїй» (Псалом 118:105).

Біблія допомагає нам приймати рішення, просвітлюючи наші подальші кроки. Без Біблії ми просто залишаємося в темряві.

  1. Тест доброчесності: чи хочу я, щоб усі знали про це рішення, яке я приймаю?

Якщо ви боїтеся, що хтось дізнається про рішення, яке ви плануєте прийняти, це червоний прапорець. Швидше за все, це означає, що ви збираєтеся прийняти неправильне рішення. Невдалі рішення завжди призводять до таємниць. Такі таємниці завжди завдають нам болю.

У Приповістей 10:9 сказано:

 «Хто ходить в невинності, той ходить упевнено, а хто йде манівцями — буде виявлений».

Біблія не залишає місця для тлумачення цього вірша. Люди, які йдуть кривими стежками, зрештою будуть викриті.

Тест на чесність полягає в тому, чи збігаються ваше громадське та приватне життя. Багато служінь впали через те, що пастор публічно навчав біблійної істини, яку він не живе приватно.

  1. Тест на вдосконалення: чи стане це кращою людиною? 

Павло пише в 1 Коринтян 10:23:

«Все можна, але не все корисно».

 Ми маємо свободу як християни, але не все нам добре. Деякі речі не обов’язково є неправильними. Вони просто не потрібні. Більшість ваших виборів у житті не буде залежати від того, що добре і що погано; вони будуть між тим, що добре і найкраще.

Наприклад, не є гріхом подивитися телешоу або піти на бейсбольний матч. Але якщо ваші розважальні заходи витісняють те, що Бог хоче зробити у вашому житті, тоді ви приймаєте не найкраще рішення. Як лідери, ми повинні постійно приймати рішення, які допомагають нам рости.

  1. Тест на незалежність: чи може це почати домінувати в моєму житті?

Незалежно від того, наскільки вам подобається щось, це завжди погане рішення, якщо ви дозволяєте цьому контролювати вас та домінувати над вами. Павло пише:

«Хоч би “мені дозволено робити все”, я не повинен бути рабом нічому» (1 Коринтян 6:12).

Бог не хоче, щоб ти став рабом чогось. Щоразу, коли щось домінує над вами, це зрештою стане вашим богом. Не випадково перша з десяти Божих заповідей говорить не ставити інших богів перед Ним. Бог знав, як легко ви можете скотитись до поклоніння іншим речам. Він знав, що ти можеш стати залежним від своїх кумирів.

Правда полягає в тому, що ви можете стати залежними від будь-чого. Ви повинні бути чесними з самим собою щодо своєї ймовірності залежності, перш ніж брати участь у чомусь.

  1. Тест на вплив: чи зашкодить це іншим людям?

Ви лідер служіння, але навіть якби ви не служили, ваші рішення все одно впливали б на інших. Сучасна культура спонукає нас думати про себе та про те, чого ми хочемо. Але Бог очікує, що ми спочатку думатимемо про інших людей.

У Римлян 14:13 сказано:

«Тож годі осуджувати одне одного. Краще виріште не робити перешкод чи спокус на шляху брата свого».

Усе, що ви робите, впливає на інших людей. Коли ви приймаєте погане рішення, ви забираєте інших людей з собою. Іноді це ваша сім’я, іноді ваші колеги, а іноді це ваша церква — це може бути навіть незнайома людина.

Як лідер, ви повинні знати, як ваші рішення впливають на інших людей.

  1. Інвестиційний тест: це найкраще використання мого часу?

У вас є лише одне життя, тому врахуйте це. Ви можете зробити це, використовуючи свій час, щоб максимізувати Божу мету щодо вас.

Ось чому для вас так важливо зрозуміти, до чого вас покликав Бог. Бо якщо ви не розумієте своєї мети, ви втрачаєте один із ключових компонентів для прийняття правильних рішень. Ви не встигаєте все зробити; у вас точно достатньо часу, щоб робити те, що Бог хоче від вас.

У Посланні до Ефесян 5:15-17 сказано:

«Отож, уважайте, щоб поводитися обережно, не як немудрі, але як мудрі, використовуючи час, дні бо лукаві! Через це не будьте нерозумні, але розумійте, що є воля Господня».

Це чудовий вірш, про який варто пам’ятати, коли ви приймаєте рішення — щоб запитати себе, чи узгоджується це з тим, «що Господь хоче, щоб ви робили».

Ваші рішення визначають вашу долю. Ніколи не пізно приймати кращі рішення у своєму служінні. Ці шість тестів можуть допомогти вам прийняти рішення, які вшановують Бога і призведуть до його благословення у вашому житті.

Автор: Рік Уорен

Сподобалось? Підтримайте Газета Слово про Слово на Patreon!
Become a patron at Patreon!

Джерело
pastors.com

Привіт 👋 А ви уже підписані?

Підпишіться, щоб отримувати новини кожного вечора!

Підтримайте наших журналістів, пожертвуйте прямо зараз! Це дуже потрібний і гучний голос на підтримку якісної християнської журналістики в Україні. 5168 7574 2431 8238 (Приват)

Редакція

Слово про Слово – інформаційний християнський ресурс. Публікуємо щоденні новини, коментарі, аналітику, що висвітлюють релігійну тематику в Україні та світі. Публікуємо статті різних жанрів, авторські блоги, оповідання, поезію, притчі.

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Back to top button