Домашня » Топ » 7 наслідків гріхопадіння в наших сім’ях

7 наслідків гріхопадіння в наших сім’ях

1
Поширень
Pinterest WhatsApp

Коли Бог творив сім’ю, Він благословив стосунки і укріпив союз: «І поблагословив їх Бог, і сказав Бог до них: Плодіться й розмножуйтеся, і наповнюйте землю, оволодійте нею. Покине тому чоловік свого батька та матір свою, та й пристане до жінки своєї, і стануть вони одним тілом (Бут.1:28, 2:24). Подружні стосунки були дуже близькими, але коли гріх увійшов у життя перших людей, з’явилися негативні наслідки, і відносини почали руйнуватися.

У людей, які вступають у шлюб, відразу, а особливо в медовий місяць, відносини дуже близькі, і вони відчувають сильне кохання. Але з часом люди починають помічати недоліки і гріхи один одного, їхні почуття охолоджуються, і відносини можуть зруйнуватися.

 Бог дуже сильно любив людей, і навіть, не дивлячись на те, що вони согрішили, і від Нього відвернулися, Він відразу показав їм план, як можна відновити стосунки. Ми поглянемо на 7 речей, які з’явилися в результаті гріхопадіння Адама і Єви, і на Біблійні способи вирішення цих проблем.

1. Сором:

«І були вони нагі обоє, Адам та жінка його, і вони не соромились. І розкрилися очі в обох них, і пізнали, що нагі вони. І зшили вони фігові листя, і зробили опаски собі» (Бут. 2:25, 3:7).

Спочатку Адам і Єва відчували себе повністю вільними, вони були голими, але не мали сорому чи якихось інших комплексів. Але після гріха, вони почали себе відчувати погано, і їм потрібно було сховати наготу.

Так само, коли гріх приходить в життя людей, вони відчувають сором і різні некомфортні відчуття.
Чоловік з жінкою – це люди, які можуть все обговорювати, і у всьому бути відкритими. Якщо нам щось не подобається один в одному, чи щось хочемо змінити, якщо у нас виникають різні погляди – будьмо відкритими. Бог дає дуже простий рецепт: «живіть у світлі» (1Ів. 1:7). Коли ми закриваємось, маємо таємні гріхи, відчуваємо сором і наше сумління нас засуджує. А коли ми відкриті, наші серця вільні.

2. Страх:

«І почули вони голос Господа Бога, що по раю ходив, як повіяв денний холодок. І сховався Адам і його жінка від Господа Бога серед дерев раю» (Бут. 3:8).

Адам і Єва жили в раю, спілкувалися з Богом і відчували Його любов. Після гріхопадіння ми бачимо, що вони почали ховатися і в них з’явився страх.

Коли ми живемо відкрито, ми відчуваємо себе вільними і щасливими. Але коли грішимо, в нас з’являється бажання сховатися, щоб ніхто не знав, що ми робимо.

Також буває, що у подружжя є серйозні проблеми у стосунках, але ніхто про це не знає, бо вони не хочуть погано виглядати в очах інших.

«Страху немає в любові, але досконала любов проганяє страх геть, бо страх має муку. Хто ж боїться, той не досконалий в любові» (1Iван. 4:18). Якщо люди люблять Бога і одне одного, вони відчувають взаємну любов, і здолають будь-який страх.

3. Нерозумні дії:

«І закликав Господь Бог до Адама, і до нього сказав: Де ти? А той відповів: Почув я Твій голос у раю і злякався, бо нагий я, і сховався» (Бут. 3:9,10).

До гріхопадіння Адам мав високий інтелект. Він був здатний дати назву всім звірам і рослинам на землі. Після того, як Адам і Єва згрішили, вони починають себе дуже дивно поводити, намагаються сховатися від Бога, Який все бачить. Люди стали схожі на дітей, які грають у схованки. Вони закривають очі і думають, що їх ніхто не бачить.

Науковці вважають, що людина використовує можливості свого мозку всього на 3-5%, і лише геній до 10%. Через гріх мозок деградував, і люди часто не здатні поводити себе адекватно.

Багато людей у своїх гріхах стали схожі до тварин, почали жити не для духовних цінностей, а тільки для гріховних задоволень.
Бог дав для людей Біблію, щоб вони могли знати, як правильно вести своє життя, щоб пізнавати Його, слухатися і вчитися від Нього. Бог хоче, щоб ми стали новими людьми, які живуть в праведності, святості та істині.

Різні гріхи і нерозумні вчинки руйнують подружнє життя, але Слово Боже завжди дає вихід і показує, як нам будувати міцну сім’ю.

4. Виправдання і звинувачення:

«Чи ти не їв з того дерева, що Я звелів був тобі, щоб ти з нього не їв? А Адам відказав: Жінка, що дав Ти її, щоб зо мною була, вона подала мені з того дерева, і я їв. Тоді Господь Бог промовив до жінки: Що це ти наробила? А жінка сказала: Змій спокусив мене, і я їла» (Бут. 3:11-13).

Адам і Єва дуже любили Бога і один одного, але після гріха в їхньому житті появились оправдання і звинувачення. Бог поставив просте запитання: «Чи ти не їв з того дерева?» Адам не просто не зізнався, але спочатку почав звинувачувати Бога: «Жінка, що дав Ти її», а потім і свою жінку: «вона подала мені з того дерева». Єва також не захотіла визнати свій гріх, але всю відповідальність переклала на змія: «Змій спокусив мене».

В наших сім’ях часто, коли відбуваються якісь ситуації чи конфлікти, можна почути багато виправдань і звинувачень. Але Бог хоче, щоб чоловік і жінка скромно визнали свою вину і покаялись.

Коли я буду виправдовувати свої гріхи, мої ж слова мене можуть звинуватити.

Подружжя, яке знає Бога, може легко вирішувати будь-які конфлікти і ситуації без звинувачень і виправдань.

5. Біль і страждання:

«До жінки промовив: Помножуючи, помножу терпіння твої та болі вагітности твоєї. Ти в муках родитимеш дітей, і до мужа твого пожадання твоє, а він буде панувати над тобою. І до Адама сказав Він: …Ти в скорботі будеш їсти від неї (землі) всі дні свого життя. Тернину й осот вона буде родити тобі, і ти будеш їсти траву польову. У поті свого лиця ти їстимеш хліб, аж поки не вернешся в землю, бо з неї ти взятий. Бо ти порох, і до пороху вернешся» (Бут. 3:16-19).

Бог створив людину, щоб вона могла насолоджуватися спілкуванням з Ним і радіти усім Божим творінням. Але гріх приніс у життя людей невимовний біль і страждання.

Коли чоловік і жінка одружуються, вони дають обіцянку: «Я обіцяю любити тебе в радості і горі, в здоров’ї і в хворобі, поки смерть не розлучить нас». Спочатку молодим здається, що у них ідеальний шлюб, і труднощі можуть бути лише у інших. Але з часом, проблеми і випробування приходять у кожну сім’ю.

Бог – Отець милосердя і Бог всякої утіхи. Коли нам важко, ми завжди можемо звертатися до Нього за допомогою і підтримкою. Бог завжди потішить у смутку, і дасть сили, щоб підтримати інших.

6. Емоційна прив’язаність:

«І до мужа твого пожадання твоє» (Бут. 3:16).

Психологи вважають, що у жінок більше розвинутий особистісний компонент, а в чоловіків емоційний. Жінка має потребу в другові, якому вона зможе вилити своє серце. Друг, який буде про неї піклуватися, з яким вона буде себе почувати у безпеці. Жінка рідко закохується з першого погляду, і почуття частіше приходять, коли їй вділяють багато уваги і до неї залицяються. Їй важливо відчути, що її люблять, і тоді їй легше відповісти взаємністю. У той же час, чоловіки часто закохуються з першого погляду, і просто від красивої зовнішності у них можуть виникнути почуття.

Коли чоловік і жінка зустрічаються, чоловік «завойовує» жінку, вділяє багато уваги, робить багато несподіванок, залицяється до коханої. Але після весілля і медового місяця у багатьох пар романтика закінчується, і починаються сірі будні.

Біблія вчить, що чоловіки мають дуже сильно любити своїх дружин і задовольняти всі їхні потреби, як фізичні так і емоційні. Ми маємо продовжувати зігрівати наших дружин своєю любов’ю, турботою і увагою. Христос ніколи не перестає нас любити, чи готові ми так любити?

7. Панування і тиранія:

«а він буде панувати над тобою» (Бут. 3:16).

Протягом усієї історії ми можемо бачити, як чоловіки демонстрували свою владу і перевагу над жінкою. Часто жінок принижували і ні за що мали. Жінки не мали прав, і повністю залежали від чоловіків. Були випадки, коли чоловіки помирали, їхніх жінок вбивали і ховали разом з ними. Багато істориків вважають, що саме християнство змінило відношення до жінок у кращий бік, і перевело ці стосунки на інший рівень.

Більше про стосунки:

Цікаво, що дехто, навіть серед християн, вважає, що вони мають всю владу над жінками, і ті зобов’язані їх завжди слухатися і коритися в усьому. Чоловіки використовують текст з Еф. 5:22: «Дружини, коріться своїм чоловікам, як Господеві», щоб підтвердити свою владу. Але, якщо ми подивимося вище Еф. 5:21, ми читаємо: «Корячися один одному у Христовім страху» (Еф.5:21). Тобто, ми маємо підкорятися і поважати один одного.

Після гріхопадіння стосунки були зруйновані і в житті людей появилися негативні наслідки. Але Христос може змінити ваші стосунки, зробити їх близькими, допоможе все подолати і любити один одного так, як любить Він.

Олексій Смірнов

Попередня Стаття

Пасхальные переживания. Просто и доступно о смысле праздника Пасхи.

Наступна Стаття

Біблійний погляд на роль жінки у сім’ї

Без коментарів

Залиште коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *