Для життя

10 речей, які повинен знати кожен новий християнин

Нещодавно один друг, якому було 20 років, став новим християнином, і він запитав мене: «Які 10 головних речей новому християнину варто навчитися протягом першого року?»

Це мудре запитання, тому що якщо ви відхилитесь на кілька градусів на початку й пройдете цим шляхом деякий час, пізніше ви відхилитесь на кілометри. Я знаю це з досвіду. Я був християнином понад 25 років, і Богу довелося перенаправити мене багато разів через те, що я на початку помилково вважав себе християнином. Краще навчитися раніше, ніж пізніше.

10 речей, які новий християнин повинен знати протягом першого року

Отже, ось 10 речей (не обов’язково в певному порядку), які, на мою думку, повинні глибоко запам’ятатися моєму новому християнському другу в його серці, голові та руках, коли він подорожує своїм першим роком з Ісусом:

1. Бог любить нас

Єдина річ, на якій Біблія наголошує більше, ніж на тому, що ми любимо Бога та людей, це те, що Бог любить насВін любить нас перш за все. Бог не на небесах, щоб зривати ромашку і говорити: «Я люблю тебе», коли ти слухаєшся, і «Я не люблю тебе», коли грішиш. Він не може не любити вас (Рим. 5:8 і 1 Ів. 4:16).

2. Перш за все − стосунки!

Ваша мотивація та мета навчання, служіння, поклоніння, дарування, досягнення, читання, молитви тощо полягає в тому, щоб зростати у стосунках із любов’ю до Бога та людей (Мт. 22:36-40).

3. Ви не тільки врятовані благодаттю; ви також ростете завдяки цьому

Звичайна пастка для нових і дорослих християн полягає в спробах очистити своє життя без Божої допомоги. Це хибне рівняння: чим менше ви грішите = тим менше вам потрібна Божа благодать. Ви не можете менше грішити й більше любити без сили Божої благодаті.

4. Не порушуйте Велику Заповідь, намагаючись підкоритися Великому Дорученню.

Нові та повні ентузіазму християни часто роблять це. Натомість ведіть людей до Ісуса, люблячи людей до Ісуса (1 Кор. 13:1-3). Якщо вони запитають вас, чому ви живете так, як живете, смиренно й просто поділіться з ними, чому ви покладаєте свою надію на Ісуса.

Схожі статті

5. Любіть своїх сусідів — своїх справжніх сусідів

Робіть це тому, що ви християнин, а не просто тому, що хочете, щоб вони були християнами.

6. Це все про Ісуса

Зосередьтеся на Ісусі, Його хресті, Його воскресінні та Його Царстві. Коли ви визнали Ісуса живим Господом і Месією, ви ніколи не сказали — і ніколи не скажете — нічого більш значущого. Ісус — Бог зі шкірою. Жоден інший «релігійний лідер» (Мойсей, Будда, Мухаммед) не зрівняється з Ним. Вони були простими людьми; Ісус є Бог, який став людиною. Він є центром і краєм усього життя і творіння. Усі найбільші дари світу — любов, життя, правда, благодать тощо — мають назву. Ісус.

7. Бог піклується про все ваше життя, а не лише про ваше «духовне життя»

Помилково думати, що Бог турбується лише про частину вашого життя під назвою «ваша душа» або «ваш дух». Бог піклується про все ваше життя — особисте, емоційне, соціальне, сімейне, фінансове, фізичне, професійне, сексуальне, інтелектуальне тощо — і має бути Господом над ним.

8. Любіть інших християн, навіть якщо вони інші

На жаль, багато християн і церков розглядають свій «бренд» християнства як єдиний істинний або найбільш справжній тип християнства. Вони можуть не думати, що вони єдині християни, але вони вважають себе найкращими або найправильнішими. Це гординя і гріховність, яка засмучує Ісуса і розчленовує Його тіло. Прагніть до єдності в тілі Христа, молячись смиренно та з вдячністю за інших християн.

9. Моліться з відкритою Біблією

Є багато різних духовних вправ (пост, усамітнення, служіння тощо), але дві найважливіші – це розмова та спілкування з Богом через молитву та слухання та пізнання Бога через Святе Письмо. З молитвою прочитайте про Ісуса (Матвія, Марка, Луки та Івана). З молитвою прочитайте про початок церкви в книзі під назвою Дії. Помолившись, прочитайте кілька листів, написаних християнами для християн. Деякі хороші для початку це послання Якова, Филип’ян і Ефесян.

10. Знайдіть християнського наставника

Вам знадобиться допомога та підбадьорення в цій подорожі з Ісусом. Попросіть старшого християнина (тої ж статі, що й ви) бути наставником. Шукайте людину, яка демонструє ставлення та дії, описані вище. Будьте благословенням для них у відповідь.

Християнство – це не список, а життя; це не діаграма, а статут. Але новий християнин навчиться нового. Деякі з цих речей будуть правдивими, але не важливими. Деякі речі будуть поступово втрачатися, що може збити їх зі шляху. Інші речі будуть просто неправильними. Допоможіть новому християнину навчитися наслідувати Ісуса, виявляючи найкраще в тому, що для Нього найважливіше.

Сподобалось? Підтримайте Газета Слово про Слово на Patreon!

Привіт 👋 А ви уже підписані?

Підпишіться, щоб отримувати новини кожного вечора!

Підтримайте наших журналістів, пожертвуйте прямо зараз! Це дуже потрібний і гучний голос на підтримку якісної християнської журналістики в Україні. 5168 7574 2431 8238 (Приват)

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Дивіться також
Close
Back to top button