Актуальне

Надаючи надію у часи кризи

Можна подумати, що найбільш поширений запит у біженців, які покинули свої домівки в Україні, буде належати до фізичних потреб: їжа, одяг, тепле приміщення. Однак я чув багато історій від друзів, які проживають у Східній Європі, що справа зовсім не в цьому, є дещо інше, чого потребують біженці.

Я згадав цитату, яка належить Хелу Ліндсі: «Людина може жити приблизно 40 днів без їжі, три дні без води, приблизно 8 хвилин без повітря… але лише одну секунду без надії».

Це все відбувається на наших очах,  наші партнери по служінню в Польщі та Румунії приймають біженців, надають їм їжу, воду та місце, де можна залишитися, але вони часто чують таке питання: «Чи є у вас Біблії?» Деякі люди вже віруючі, тому просять Біблії. Можливо, вони поспішали покинути Україну та залишили свої Біблії вдома або дали іншим, які потребували їх більше. Але ми чуємо, що багато людей, які раніше не були зацікавлені у слідуванні за Христом, зараз шукають надію, яку може дати тільки Він.

Можливо, біженці шукають Біблії, їхні серця відкриті через близькість смерті під час війни або через незлічену кількість християнських служінь та церков, які одними із перших мобілізувалися на передовій, приймаючи біженців та підтримуючи їх протягом цього складного часу. Їхня щира любов, радість та мир серед таких неспокійних обставин – є великим благословенням для кожного, хто залишив свої домівки, своїх рідних, взявши тільки рюкзак з речами.

Волонтери з різних деномінацій, культурних походжень об‘єднуються в ім’я  Христа, щоб послужити тим, хто потребує цього. Неважливо, якою мовою ти спілкуєшся, яку церкву відвідуєш або не відвідуєш зовсім, вони працюють разом, щоб служити тобі в ім’я Ісуса, відкидаючи власні упередження або незначні теологічні розбіжності для того, щоб бути руками та ногами Ісуса.

Деякі партнери по служінню взяли на себе небезпечні ролі – знаходитись з солдатами в Україні, щоб допомогти боротися, захищати та підтримувати. Від нашого партнера по служінню Івана з Києва, який служить капеланом на передовій, ми чули історії, що багато чоловіків, які захищають Україну – не підготовані духовно. Він молиться та ділиться Божим Словом з ними, так що вони також можуть отримати надію, необхідну для того, щоб зустріти перспективу вічності з миром у своїх серцях.

З історії ми знаємо, що часи великих потрясінь та змін можуть бути родючим ґрунтом для того, щоб Боже Слово вкорінилось у серцях і житті тих, хто ще не знає Його, коли вони відчувають любов Христа, яка жила до них, тоді пізнають мир Ісуса та втіху Духа Святого. Фізичний комфорт та мир – це те, чого зараз не вистачає, так що надія на Його присутність насправді стає необхідним засобом для існування, необхідною для продовження руху, коли майбутнє поки невизначене, якщо ще зовсім не похмуре.

У часи, коли кожен наляканий і ніхто не знає чого очікувати, коли є багато питань на які не має відповіді, ми маємо незмінне Боже Слово, яким можна поділитися. Поки ми не можемо нікому надати відповіді щодо майбутнього, ми можемо надати фундаментальну істину про надію на вічність. Поки ми не маємо гарантій миру в цей життєвий час, ми можемо розповісти про Князя Миру, який захищає наші серця та підтримує наш розум у досконалому спокої, коли наші думки сфокусовані на Ньому.

Ми знаємо, що наші друзі в Україні мають цей мир та відчувають наші молитви за них, даючи нам знати, що вони повинні залишитися сфокусованими на тому, щоб ділитися з іншими, а не лякатися нинішніми обставинами. Ми просимо, щоб ви продовжували разом з нами молитися за мир та безпеку, щоб ця війна була доведена до надшвидкого вирішення.

Джерело: christianheadlines.com

Сподобалось? Підтримайте Газета Слово про Слово на Patreon!

Привіт 👋 А ви уже підписані?

Підпишіться, щоб отримувати новини кожного вечора!

Підтримайте наших журналістів, пожертвуйте прямо зараз! Це дуже потрібний і гучний голос на підтримку якісної християнської журналістики в Україні. 5168 7574 2431 8238 (Приват)

Анатолій Якобчук

Засновник і редактор Всеукраїнської християнської газети «Слово про Слово». Одружений, разом з дружиною Оленою виховує 3 дітей. Член Асоціації журналістів, видавців і мовників, "Новомедіа".

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Back to top button