СвітХристиянські новини

57 відсотків відвідувачів церков в США вважають Біблію складною для розуміння

Переважна більшість протестантських віруючих заявляє, що вони впевнені, що можуть вирішити чиїсь сумніви щодо правдивості Писання, але багато хто з прихожан каже, що вони також вважають, що Біблія часом є складною для розуміння, згідно з новим опитуванням, повідомляє газета Слово про Слово з посиланням на christianheadlines.com.
Дослідження LifeWay, проведене 1 002 протестантськими віруючими, які відвідують служби принаймні раз на місяць, виявило, що 57 відсотків заявили, що “вважають, що їм важко зрозуміти Біблію”, коли вони читають її самостійно. Дев’ятнадцять присутніх «сильно» погодились із заявою, тоді як 38 відсотків сказали, що «дещо» згодні.

Опитування, оприлюднене в середу, проводилось у партнерстві з навчальною програмою «Дослідіть Біблію».

«Особисті читання та вивчення важливі, але нам потрібні інші, щоб допомогти нам обдумати те, що ми відкриваємо”, – сказав Дуейн Маккрірі з “Досліджуй Біблію”. «Навчання разом також дозволяє нам отримати розуміння від інших, що рухає нас і в нашому дослідженні».

Але щодо інших питань віруючі висловили впевненість. Наприклад:

  • 90 відсотків погодилися, що “коли я читаю уривок Біблії самостійно, я можу зрозуміти, наскільки це стосується мене”.
  • 82 відсотки погодилися, що якби хтось прийшов до них, “висловивши труднощі прийняття моралі, викладеної в Біблії, яка не відповідає їхнім культурним цінностям”, вони “могли б безпосередньо вирішити свої труднощі”.
  • 81 відсоток погодилися, що якщо хтось прийде до них, “висловлюючи сумніви в правдивості Писання”, вони “зможуть безпосередньо вирішити свої сумніви”.
  • 81 відсоток погодилися, що якщо їхній сусід висловить плутанину з приводу біблійного уривка, вони зможуть допомогти людині.

“Можливо, впевненість віруючих у тому, щоб допомогти іншим зрозуміти Біблію, виходить більше від того, чого вони навчилися, ніж від їх власного читання”, – сказав МакКоннелл. “Найчастіше ті, хто відвідує церкву, мають більше впевненості в тому, щоб допомогти комусь із заплутаним уривком Писання”.
Тим часом прихожан церков  сказали, що вони вважають, що Писання є вічною істиною.
З відміткою від 66 до 30 відсотків, прихожани сказали, що вони не згодні з твердженням: “Я приймаю деякі істини з Біблії, але інші просто не відповідають тому, у що я вірю”.
Так само, з відривом у 70-24 відсотки, віруючі не погодилися, що “в міру зміни культури деякі біблійні істини застарівають”.
Більш ніж 4 з 5 прихожан (82 відсотки) сказали, що “Божа правда може означати різні речі для різних людей”.
МакКрарі, важливо, зрозуміти вірш у його початковому контексті, а також те, як він застосовується сьогодні.
“Ми схильні переходити з того, що говорить уривок, до того, що ми робимо у відповідь, і забуваємо розглянути принцип або правду, що стоїть за сказаним”, – сказав Маккрірі. “Правильне вивчення Біблії вимагає часу і роздумів, але це приводить нас до сенсу, який не змінюється, – тож ми можемо подивитися на те, як ми сьогодні стикаємося з Богом, і якою повинна бути наш відповідь на ці зустрічі”.
[sc name=”futerblock” ]

Сподобалось? Підтримайте Газета Слово про Слово на Patreon!

Привіт 👋 А ви уже підписані?

Підпишіться, щоб отримувати новини кожного вечора!

Підтримайте наших журналістів, пожертвуйте прямо зараз! Це дуже потрібний і гучний голос на підтримку якісної християнської журналістики в Україні. 5168 7574 2431 8238 (Приват)

Анатолій Якобчук

Засновник і редактор Всеукраїнської християнської газети «Слово про Слово». Одружений, разом з дружиною Оленою виховує 3 дітей. Член Асоціації журналістів, видавців і мовників, "Новомедіа".

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Дивіться також
Close
Back to top button