Домашня » Здоров'я » 5 прекрасних речей, які Біблія говорить про здоров’я

5 прекрасних речей, які Біблія говорить про здоров’я

0
Поширень
Pinterest WhatsApp

Здоров’я часто сприймається як належне, поки людина його не втрачає. Багато хто витрачає гроші, щоб підтримувати себе у формі, купувати правильну їжу і вести здоровий спосіб життя. Коли ми погано себе почуваємо, це може впливати на те, що ми робимо, як ми думаємо, а в деяких випадках це може змінити життя. Біблія багато говорить про здоров’я, а також про нашу потребу в цілителі – Ісусі.

Коли хвороба проникає в наше життя або ми раптово стикаємося з хворобою близької людини, ми можемо почати думати про більш важливі питання життя. У деяких випадках це може змусити нас замислитися про кількість наших днів і нашої власної смертності. Є хороші новини, які можна знайти в Ісусі, і багато мудрості про здоров’я в Біблії. Ось кілька з них для розгляду:

1. Хвороба і смерть – результат гріхопадіння, але гряде славне воскресіння

Біблія знаменує собою початок, коли здоров’я людей вперше почало погіршуватися. Коли гріх увійшов у світ через Адама, відбулося велике руйнування досконалого здоров’я, яке Адам і Єва мали, коли були створені. Смерть – це результат гріха перших людей, а відплата за гріх – смерть (Римлян 6:23). З того часу ми пережили наслідки гріха і смерті в нашому світі. Наші зовнішні тіла виснажуються (2 Коринтян 4:16), і ми знаємо, що вони в кінцевому підсумку загинуть. Однак, як християни, ми знаємо, що смерть – це не кінець історії, і тіло воскресне.

В 1 Коринтян 15: 42-49 ми бачимо контраст між нашими фізичними тілами в цьому світі і нашими духовними тілами, коли ми знову відроджуємось до нового життя. Наші тіла будуть посаджені в землю, коли ми помремо, але будуть відроджені, щоб жити вічно (1 Коринтян 15:42). Вони будуть поховані в немочі і слабкості, але будуть відроджені у славі і силі (1 Коринтян 15:43). Поки ми перебуваємо в наших фізичних тілах, ми випробуємо наслідки падіння Адама, як в розумі, так і в тілі. Ми будемо потребувати молитви, медичного втручання і підтримки з боку інших, коли ми страждаємо від проблем зі здоров’ям. Проте, ми можемо сподіватися на воскресіння, коли будемо схожі на небесну людину Ісуса (1 Коринтян 15:49).

2. Старозавітні закони демонструють, як Бог дбає про здоров’я свого народу

У Старому Завіті були написані закони, виконання яких сприяло зміцненню здоров’я, чистоти, гігієни і здорового харчування людей Божих. Приклади містять відмінність між чистими й нечистими тваринами (Левит 11), лікування прокази (Левит 13-14), очисні споруди (Левіт 14) і закони про виділення з організму (Левіт 15). Ці закони були сформульовані задовго до того, як були здійснені важливі медичні відкриття, які формують наше розуміння здоров’я і гігієни сьогодні.

3. Господь сильний надприродно вплинути на наше здоров’я

Бог також створив нас, і виткав нас в утробі матері (Псалом 139: 13). Він знає наші фізичні потреби, нашу емоційну боротьбу, наш психічний стан і нашу глибоку потребу в Ньому. Бог не дивується, коли ми відчуваємо самотність, відчай, гнів і депресію. Це відчули багато відомих в Біблії люди, в тому числі Ілля, Йона, Давид і Йов. Проте, Господь працював у всіх цих ситуаціях заради Своєї слави, і Він буде робити це і в нашому житті.

4. Ми можемо молитися за поліпшення здоров’я інших і заохочувати їх до отримання допомоги, якщо вони її потребують

У листі Івана своєму другові Гайю він молиться про те, щоб він «насолоджувався гарним здоров’ям, і щоб у нього все було добре» (3 Івана 1: 2). У Притчах 17:22 говориться: «Серце радісне добре лікує, а пригноблений дух сушить кості». Це повинно спонукати нас підбадьорювати і йти разом з іншими, щоб допомогти підняти їх і поліпшити їхнє фізичне, емоційне, духовне і психічне здоров’я.

В інших місцях апостол Павло пропонував допомогу при хворобі Тимофія: «Води більше не пий, але вживай трохи вина задля [свого] шлунка і своїх частих захворювань» (1 Тимофія 5:23). Сьогодні ми можемо порадити іншим звернутися за медичною допомогою та отримати необхідну підтримку від тих, хто пройшов професійну підготовку. Здоров’я – це те, за що потрібно дякувати Богові, і ми не повинні сприймати це як належне.

5. Тренування наших фізичних тіл приносить деяку користь, але благочестя має ще більшу цінність

Ми повинні дбати про наші тілах, і це може стосуватися і здорового харчування і фітнесу. Але існує тип тренування, який перевершує фізичну підготовку. Навчання благочестя має вічне значення і в усіх відношеннях цінне (1 Тимофія 4:8). Ми готуємося до вічності з нашим Господом і Спасителем, і поки ми на землі, ми очищуємося і перетворюємося, оновлюючи наші уми. Знання істини веде до благочестя (Тита 1: 1).

Джерело: cnl.news

Приєднатися до нас у Facebook  Twiter   Instagram

Підтримайте розвиток сайту "Слово про Слово"

Slovoproslovo.info – Газета “Слово про Слово є неприбутковим проєктом і працює коштом пожертв.

 Ми прагнемо забезпечити якісну незалежну християнську журналістику, якій ви можете довіряти. Але на те, що ми робимо, потрібно багато важкої праці, часу та грошей.

 Просимо вас фінансово підтримати розвиток та діяльність цього інформаційного християнського ресурсу.

Новий сервіс онлайн-переказів на картки ПриватБанку з платіжної картки VISA будь-якого банку світу. Тепер можна миттєво перерахувати гроші з картки закордонного банку на картку ПриватБанку через веб- або мобільну версію Приват24. При цьому для надіслання переказів не обов’язково бути клієнтом ПриватБанку або реєструватися в Приват24.

Пожертву із-за кордону можна надсилати на картковий рахунок:

5168 7427 1505 4262 (JAKOBCHUK ANATOLIJ)

Попередня Стаття

Великий українець Іван Пулюй

Наступна Стаття

Люди копіюють Творця

Без коментарів

Залиште коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *