Новини культуриХристиянські новини

Папа Франциск зустрівся з актором, який грає Ісуса в «Вибраних»

Актор, який грає Ісуса в інтернет-серіалі «Вибрані», зустрівся з Папою Франциском в середу і здійснив мрію всього життя, відвідавши минулого тижня Рим, щоб оглянути місця паломництва, пов’язані з Євангеліями.

Джерело: Протестант

Джонатан Румі, католик, який з 2019 представляє Христа на екрані для серіалу, створеного євангельськими християнами, сказав, що зустріч з Папою була «здійсненням дитячої мрії».

«З дитинства я завжди хотів зустрітися з Папою і поїхати на Всесвітній день молоді, і я ніколи не знав, як це зробити. Мої батьки були іммігрантами, так що вони не знали про це», − сказав Румі після зустрічі з папою 11 серпня.

Актор звернувся до папи по-іспанськи та попросив Франциска помолитися за нього, поки він продовжує зображати Ісуса в інтернет-серіалі.

«Коли я це сказав, його очі загорілися», − сказав актор.

Даллас Дженкінс, режисер «Вибраних», також зустрівся з Папою Франциском в кінці загальної аудієнції Папи в Залі Павла VI у Ватикані.

Дженкінс, християнин-євангеліст, сказав, що цей досвід був «менш особистим», але аудиторія була дійсно цікавою.

«Коли я зустрів його, я сказав: “Я протестант, але я роблю шоу про Ісуса, яке цінують люди всіх віросповідань”», − поділився Дженкінс.

Відповідь Папи застала його зненацька. «Папа Франциск вказав на Йонатана і сказав: “Це Ісус?”. І я відповів: “Так”. А він сказав: “Ти Юда?”. І я сказав: “Ні, ні, ні”, і він розсміявся», − згадує Дженкінс.

«Мені дуже подобалося його почуття гумору, і у нього просто дуже милий характер. Тому я ціную все це», − сказав Дженкінс.

Під час перебування в Римі знімальна група «Вибраних» змогла відвідати історичні католицькі церкви, в яких зберігаються мощі апостолів і інших біблійних персонажів, зображених в серіалі. У церквах знаходяться мощі Святої Марії Магдалини й голова Святого Іоанна Хрестителя, а також гробниці апостолів Святого Якова Меншого і Святого Філіпа.

Через свою роль в «Вибраних» Румі сказав, що він намагався зрозуміти, «як Христос міг відчути радість, щастя, печаль, гнів і самотність».

Для нього, за його словами, проблема полягає в наступному: «Як я можу випробувати найочевидніші риси Божої любові, милосердя і співчуття? Як я можу поширити це на людей в сцені?».

Перший сезон «Вибраних» був присвячений першим зустрічам між Ісусом і його першими учнями, включаючи Симона Петра, Матвія і Марію Магдалину. Перші епізоди другого сезону звертаються до зростаючої слави Ісуса і завершуються Нагірною проповіддю. Знімальна група зараз готується до третього сезону зйомок. Вони сподіваються, їх буде сім.

«Були деякі проблиски праведного, святого гніву Божого, але мені ще не доводилося бувати там, де ми перевертаємо столи. Тому я думаю, що це буде дуже цікаво», − сказав він.

Румі сказав, що він завжди намагається побачити, «як Бог вписується в життя персонажа», якого він грає, будь то британський героїновий наркоман, якого він грав торік, або Син Божий.

Серіал «Вибрані» доступний безплатно через додаток для iOS або Android або на сайті дистриб’ютора – компанії VidAngel.

Завдяки додатку для потокового мовлення, яке пропонує серіал більш ніж 50-ма мовами, серіал зібрав глобальну аудиторію.

Читайте також:

«Ми бачили людей, які висловлювали свою вдячність в Китаї, і людей, які висловлювали подяку у всіх куточках світу, тому що вони якимось чином натрапили на це шоу, − сказав Ніл Хармон, генеральний директор Angel Studios, дистриб’ютор «The Chosen». − Шоу застає вас зненацька. Більшість людей не дивляться його, коли чують про нього в перший раз. Але коли вони дивляться, вони не можуть перестати говорити про нього».

Сподобалось? Підтримайте Газета Слово про Слово на Patreon!

Привіт 👋 А ви уже підписані?

Підпишіться, щоб отримувати новини кожного вечора!

Підтримайте наших журналістів, пожертвуйте прямо зараз! Це дуже потрібний і гучний голос на підтримку якісної християнської журналістики в Україні. 5168 7574 2431 8238 (Приват)

Анатолій Якобчук

Засновник і редактор Всеукраїнської християнської газети «Слово про Слово». Одружений, разом з дружиною Оленою виховує 3 дітей. Член Асоціації журналістів, видавців і мовників, "Новомедіа".

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Back to top button