Новини суспільства

Молитовний сніданок на Житомирщині відбувся 7 грудня

Черговий робочий молитовний сніданок на тему «Що Біблія говорить про відношення до грошей» відбувся у Житомирській міській раді 7 грудня.

Джерело: Facebook

Тему вів голова Ради християнських церков Житомира та Житомирської області, пастор Житомирської обласної асоціації церков євангельських християн-баптистів Андрій Талько. Після молитви присутні прочитали від Матвія 6:24-34. Згідно зі Святим Письмом, не можна одночасно служити й Богові, і мамоні (тобто багатству). Учасники зазначали, що можна зустріти багату людину, яка є справжнім меценатом. Сьогодні достатньо людей, які суттєво допомагають іншим, але не афішують це. Однак є багато тих, хто лише накопичує гроші та витрачає на себе, на власні потреби.

Присутні зійшлися на тому, що гроші самі по собі – це не зло, а інструмент, потенціал. Зло – це не гроші (вони нейтральні), а неправильне ставлення до них. Народна мудрість каже: хочеш втратити друга − позич йому грошей. Тому розумно позичати стільки, скільки ви можете пробачити. І зважитися на позику варто разом – чоловік і дружина, що зменшить кількість непорозумінь в родині.

Чи всім можна позичати? Чи давати жебракам? Присутні ділилися власним досвідом, переконаннями – кому позичати, на що та скільки.

Важливо пам’ятати, що ні собі, ні комусь іншому місце в Царстві Божому ми не купимо ні за які гроші, тому пріоритет буде віддаватися нашій вірі, нашим стосункам з Богом.

Читайте також:

Наприкінці молитовного сніданку, перед загальною завершальною молитвою, було прочитано наставлення Господнє:

«Звісно, служіння Богові й насправді є великим багатством, але тільки коли воно приносить задоволення людині від того, що вона вже має. Бо ми нічого не принесли в цей світ, і то зрозуміло, що нічого не заберемо з собою. Маючи що поїсти й в що вбратися, будемо щасливими з цього. Хто хоче збагатитися, потрапляє у пастку спокуси й безлічі безглуздих та шкідливих бажань, які штовхають людей на лихо й загибель. Бо любов до грошей − корінь усілякого зла. Деякі люди у своєму потягу до них відійшли від справжньої віри й завдали собі багато горя і болю. Ти ж, чоловіче Божий, уникай усього цього. Веди праведне життя і борись за служіння Богу, за віру, любов, довготерпіння й лагідність» (Перше Послання до Тимофія 6:6 – 11, сучасний переклад).

Сподобалось? Підтримайте Газета Слово про Слово на Patreon!
Become a patron at Patreon!

Привіт 👋 А ви уже підписані?

Підпишіться, щоб отримувати новини кожного вечора!

Підтримайте наших журналістів, пожертвуйте прямо зараз! Це дуже потрібний і гучний голос на підтримку якісної християнської журналістики в Україні. 5168 7574 2431 8238 (Приват)

Маргарита Стралківська

Журналістка стрічки новин. Студентка 4-го курсу журналістики в Українському гуманітарному інституті.

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button