Хрещення Русі

Ювілей хрещення Русі – це значна подія для всього світу. Адже значення та вплив хрещення Русі виходить за межі конфесійних рамок. Роздуми над темою про роль християнства в житті українського народу привели мене до простого порівняння – чим рік 988 відрізняється від 2018 року?

я у шлюбі не з тією людиною!

Коли мій чоловік повертався з чергового відрядження, у літаку поряд із ним сидів чоловік, який збирався почати все спочатку. Вони розговорилися, і мій чоловік дізнався про його плани на майбутнє. Після невдалого шлюбу і кількох марних спроб зробити щось у своєму житті вартісне, він зв’язався з дівчиною, з якою зустрічався у школі. І тепер летів до неї, щоб почати жити разом, довго і щасливо. Був упевнений, що його не спіткає та ж невдача, що і з першим шлюбом. Це – його другий шанс стати щасливим, і він збирався ним скористатися.

плоди воскресіння

Апостол Павло пише, що воскресіння Ісуса, яке ми святкуємо на Пасху, – це найбільша за значенням подія для віруючих (1 Кор. 15), інакше віра без цього була б беззмістовною: «Коли ж бо Христос не воскрес, то проповідь наша даремна, даремна також віра ваша» (1 Кор.15:14).

Ісус Христос

«Він іде в Галилею попереду вас, там Його ви побачите, як Він вам говорив» (Марка 16:7).

Він буде вчасно в тому місці, де назначив зустріч Своїм учням. Ісус завжди вірний своїм обітницям. Якщо Він обіцяє бути з нами в нашому домі, в церкві чи в будь-яких інших місцях чи ситуаціях, то можемо покластися на Його слово. Ми іноді поступаємо невдячно і відхиляємося від зустрічі у призначеному місці, але Він цього ніколи не зробить. Він каже: «Бо де двоє чи троє в Ім'я Моє зібрані, там Я серед них» (Матвія 18:20). Він не каже: «Я буду там», а каже: «Я вже там».

Найпопулярніше на сайті