Різдво

Думаю, на землі немає людини, яка б не зацікавилася Біблійною розповіддю про те, як Ісус народився від Марії без участі чоловіка. Ця історія записана в Євангелії від Матвія (1:18-25) і описує таємницю втілення Сина Божого, таємницю, неосяжну для людського розуму, одну з таємниць, яку, зі слів апостола, «бажають осягнути Ангели» (1 Пт. 1:12).

Благодать

Які асоціації у вас виникають, коли чуєте слово «благодать»?

Слово «благодать» складається з двох старослов’янських слів – «благе даяння», або "добрий дар”, якщо говорити сучасною українською мовою. Отож, благодать Божа, яку Він дає нам, – це добрий, безкоштовний дарунок. У 1 посланні до Коринтян 1:4 є такі слова: «Я завжди дякую моєму Богові за вас, через Божу благодать, що була вам дана в Христі Ісусі». Найбільший дарунок, який Бог коли-небудь міг приготувати для всього людства, – це Його благодать, Його безкоштовний дарунок.

Біблія у житті

Я часто ставлю собі запитання, що було б зі мною, якби в 25 років Біблія не прийшла в моє життя? – Велике розчарування в собі, у людях та сенсі життя на землі. Це сталося з мільйонами людей, які не поставили своє життя під вплив Слова Божого.

Так сталося, що шляхетний чоловік після жахливого нещасного випадку втратив обидві руки й зір. Вибух стався на заводі хімічної промисловості. У тій аварії загинуло багато людей, але наш герой вижив усупереч жахливим обставинам, проте його обличчя, руки й тіло обгоріли до невпізнання. Після цього Мак Персон глибоко зневірився й хотів лише одного: померти. Сірі й страшні будні тяглися занадто довго й мучили бідолаху. Мак не знав, для чого йому потрібне це життя, для нього воно було суцільним жахіттям. Та великий Бог, якого він прийняв своїм Спасителем, знайшов ключ до його серця й осяяв його душу світлом.

День Подяки

Перший в історії людства день подяки відбувся, коли Каїн і Авель – діти Адама і Єви – принесли жертву перед лицем Божим.

«І сталось по деякім часі, і приніс Каїн Богові жертву від плоду землі. А Авель, він також приніс від своїх перворідних з отари та від їхнього лою. І зглянувся Господь на Авеля й на жертву його, а на Каїна й на жертву його не зглянувся» (Бут. 4:1-11).

Приносячи жертву Богові, брати усвідомлювали, що все – від Бога. Обидва принесли те, що мали, над чим трудилися. Чому ж Господь прийняв жертву Авеля, а жертву Каїна не прийняв? Можливі різні варіанти відповіді, мовляв, «Каїн давав не з добрим серцем», «Авель приніс кровну жертву», «Каїн приніс не найкраще» тощо. Особисто для мене найприйнятніше тлумачення наступне: Каїн приніс від проклятої землі, і серця його не було в цій жертві. Авель, як написано в Євр. 11:4, приніс кращу жертву через віру, він зрозумів свою гріховність, він зрозумів, що винний, що має пролитися кров, і в жертву було принесено найкраще – первородна вівця. Отже, нашу подяку визначає стан нашого серця.

Найпопулярніше на сайті