Різдво

На сьогодні на планеті Земля проживає вже майже вісім мільярдів людей, і мало хто не чув про Ісуса Христа. Його Ім’я відоме більшості людей, незалежно від їхнього ставлення до релігії. 

 

Хто був народжений?

Стосовно цього питання є багато думок і часто суперечок, і для того, щоби знайти об’єктивну відповідь на це запитання, потрібно звернутися до надійного і авторитетного джерела, такого як Біблія.

По-перше, Михей 5:2: народження Ісуса Христа було передбачене пророками ще задовго до того, як немовля Христос з’явилося на світ.
В цьому уривку Святого Письма пророк вказує на місце народження Месії, і тим місцем Бог вирішив обрати юдейське місто Вифлеєм, де і відбулося народження Ісуса.

По-друге, Ісая 9:1-7: ми чітко бачимо, що народжене немовля буде не просто людиною. З цього пророцтва видно, що Сам Бог, який створив світ і людину, зумів уподібнитися нам у всьому для того, щоб вирішити вічну проблему, яка заваджає людям знати Бога як особистого Творця і Отця. Іншими словами, Ісус Христос – це Творець неба і землі, який став подібний до людини і прийшов у цей світ із конкретною метою.

Чому це відбулося?

Багато з нас знають, що в 33 роки Ісуса Христа зрадили, Він переніс катування і був розп’ятий, як розбійник. Але навіщо все це було потрібне? Заради чого оплачена так ціна? Він знав, що Своєю жертвою подарує людям можливість отримати прощення своїх гріхів, здобуде здатність жити у свободі від гріховного полону і зможе повернутися до Свого Творця, пізнавши Його особисто.

Наші прабатьки Адам і Єва, на жаль, втратили початкову радість, праведність і свободу. Проявивши непослух Богу, вони дозволили злу і гріху проникнути у світ. Для того, щоб повернути нас в обійми Небесного Отця, на цій землі з’явилося немовля Ісус Христос, який і оплатив необхідну ціну за наше спасіння.

Який вплив ця подія має на історію

З моєї точки зору, Різдво Ісуса Христа і наступні за ним події не мають аналогів у світовій історії. Завдяки тому, що відбулося, було радикально змінено хід людського існування. А найголовніше, ці переміни беруть свій початок всередині людини. Нам став доступний Живий Бог, який настільки сильно зайшов у своїй любові до нас, що віддав Самого Себе в жертву за наші гріхи. Завдяки цьому людство вступило в нову еру благодаті, де Бог через церкву свою продовжує здійснювати свою роботу, преображаючи життя людей.

Сьогодні, напередодні Різдва, чуємо Його голос, який лунає по всій землі: «Прийдіть до Мене, всі струджені і знеможені, і Я заспокою вас».
Вітаємо Вас із Різдвом Христовим і щиро бажаємо пізнати мир, праведність і радість у Христі Ісусі.

Євген Тропкін

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Найпопулярніше на сайті