oxf sol chasi

Життя кидає на всі сторони. Розбиваються вщент мрії, пригнічують нерозуміння, гнів, образи, розчарування. Страшить невідомість. Яким буде майбутнє? Ти живеш в тих умовах, які створив собі своїм минулим і зараз, в цей момент, твориш собі своє майбутнє. Кожен новий день – це подорож в невідоме. Цілком вірно те, що попереду – нові випробування і спокуси, радості та жалкування. Можливо, ти запитуєш себе: чи є в мене надія на те, що я зможу гідно відповісти на потреби, вимоги свого майбутнього?

Коли розпочинається новий рік, ти ніби відкриваєш новий зошит: перед тобою 365 чистих сторінок – ненаписаних днів життя. Здається, що стоїш на перехресті часу: ззаду – ВЧОРА, попереду – ЗАВТРА.
На сонячному годиннику Оксфордського університету є напис: «Pereunt et imputantur», що означає «Вони помирають і їх вважають винними». Наші недбалість і схильність до пустої трати часу спричинює те, що ми втрачаємо масу можливостей. Як втрачається час? Через лінь, балаканину та велику кількість розваг.
Час – один із цінних подарунків Творця. Усім нам потрібен новий погляд на значення часу. Саме життя показує нам, що часом слід цінувати, розрізняючи те, що допомагає нам стати повноцінною людиною, а що заважає. Час, це ніби приймальня перед входом у ВІЧНІСТЬ. На протязі того часу, що ми маємо на землі, нам слід підготуватися до вічності. «Як я проведу той час, який мені відміряно» – чи є в тебе відповідь на це запитання?
Життя навколо спонукує нас перевіряти наші життєві цінності. «Слід вірити в себе!» – ці слова часто звучать з екранів телевізора. Ринок пропонує мільйони книг на тему: як відновити в людини впевненість у собі. Однак, задумаймось: тому, хто потопає, не допоможе віра в себе, – йому потрібне рятівне коло. Засудженому не потрібна віра в себе, – він потребує прощення. І людині, яка заблукала в лісі, потрібно знати, в якій стороні дім. Біблія говорить: «Той, хто надіється на себе – той не розумний, а мудрий уникне нещастя» (Притчі 28:26). Якщо ми зустрінемо майбутнє лише з вірою в людство, яке, маючи таку когорту наук та винаходів, постійно кульгає та нівечить себе, то без сумніву, прийдемо до нових розчарувань та трагедій.
Сьогодні, коли ЗМІ пропагують низьку мораль, а співаків, які співають про перелюб та блуд, зробили ідолами, я все ж вірю, що глибоко в серці кожен прагне чистоти.
«А хто питиме воду, що Я йому дам, прагнути не буде повік, бо вода, що Я йому дам, стане в нім джерелом тієї води, що тече в життя вічне»(Iван.4:14).
Господь Ісус дарує нам життя з Богом. Це життя пов'язане з радикальним переображенням нашої природи – «народженням згори». Христос, Який відкривається нам як Істина, знищує остаточно ілюзію ніби людина може спасти себе сама – через, наприклад, набожність, стриманість чи благодійність. Насправді, до тих пір, поки людина не усвідомить свою повну безпомічність в тому, щоб виправитися самостійно, поки не зрозуміє, що її думки чи дії – не можуть догодити Богові, вона не зможе забажати відродження і відчути потребу в Ньому.
Кожному необхідно усвідомити, що Бог його любить, незалежно від національності чи релігії, до якої він належить. Господь Ісус прийшов, щоб допомогти, стати Спасителем та Господом. Чи повіриш ти в це?
Псалмоспівець Давид – людина зовні набожна, але спотворена гріхом, як і всі ми, внутрішньо – здійснив перелюб та вбивство. Розуміючи, що положення релігійного лідера і благочестиві справи не спасають його, він молиться: «Серце чисте створи мені, Боже, і тривалого духа в моєму нутрі віднови,... бо Ти жертви не прагнеш, а дам цілопалення, то не любе воно Тобі буде. Жертва Богові зламаний дух; серцем зламаним та упокореним Ти не погордуєш, Боже!» (Пс. 51). Бог прощає Давида та благословляє його.
Біблія подає нам образ спасенної людини як постійно люблячої інших від чистого серця. Відродження кожного – важливіше, ніж революційна перебудова всього суспільства. Бо коли людина відроджується благодаттю Божою, то цю силу відчувають там, де вона працює, там, де живе. А це, в свою чергу, веде до великої кількості позитивних реакцій навколо неї, які поширюються на інших людей.
Усі наші біди та моральні хвороби виникають від того, що світ знаходиться під прокляттям гріха. І ніякі лікарі, цілителі, екстрасенси, телезірки, політики, які піднімають актуальні питання, не зможуть вирішити наші проблеми. Це під силу тільки Богу. Повернімося до Нього лицем: це можна зробити вже зараз, віддавши своє серце та життя Господу Ісусу.

Журнал «Рішення» 16/2007

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Найпопулярніше на сайті