girl baby shop loneliness mood

«…і Бог кожну сльозу з очей їхніх зітре, і не буде вже смерти. Ані смутку, ані крику, ані болю вже не буде, бо перше минулося!» (Об.21:4)

 

Читаючи біографію королеви Вікторії, я дізнався, що вона відвідувала трущоби Лондона.

Одного разу вона прийшла до жінки похилого віку, щоб випити з нею чаю. Перед відходом королева запитала господиню: «Чи можу я для вас щось зробити?» Вона ж відповіла: «Так, Ваша Величносте, давайте зустрінемось на небесах». Королева нахилилась до неї і тихо сказала: «Так, ми зустрінемось, бо Його кров пролилась за вас і за мене». Королева Вікторія, могутня правителька, визнавала, що і її спасіння залежить лише від крові Христової.
Тисячі людей сьогодні віддали б будь-які гроші заради того, щоб здобути душевний спокій. Але кожного разу, коли вони вже майже готові примиритися з Богом через Ісуса Христа, сатана заманює їх за собою. Він засліплює їх, оточує димовою завісою обману, і вони знову втрачають свою можливість.

Слово «мир» за останні півстоліття стало дуже популярним. Ми говоримо про мирні ініціативи і конференції, але пізніше виявляється, що людство рухається куди завгодно, але тільки не до миру.
Апостол Павло так сказав про рід людський: «…а дороги миру вони не пізнали!» (Рим.3:17). Варто озирнутися навколо, як стане зрозуміло: далеко нам до миру – дуже багато соціальної, побутової, політичної ворожнечі між людьми. Чому? Тому що ми всі несемо в серці насіння підозрілості і жорстокості, ненависті і розрухи.

Біблія каже, що «всі згрішили і позбавлені слави Божої» (Рим. 3:23) і «Для безбожних спокою немає, говорить Господь!» (Iс.57:21). Війна людини з Богом – найбільша з воєн – триває в світі і до сьогодні. Люди навіть можуть не віддавати собі звіту в тому, що втягнуті у цю війну, яка виникла через гріх.

Кров сина Божого – ціна примирення з Богом. Ми викуплені «дорогоцінною Кров’ю Христа, як непорочного і чистого Ягняти…» (1Петр. 1:19). Ісус Сам став нашим миром. Якщо ми вірою приймаємо Його, Бог нас виправдовує. Тільки таким чином наше серце може ввійти у відпочинок, іншими засобами його досягнути неможливо. Коли Ісус входить в наше серце, ми звільняємось від почуття гріховності, яке переслідувало нас постійно. Ми більше не будемо відчувати себе нечистими і недостойними, ми зможемо, не соромлячись, дивитися в обличчя людям. «Як дороги людини Господь уподобає, то й її ворогів Він замирює з нею» (Пр.16:7).

Мир можливий тільки тоді, коли ми отримаємо Боже прощення і примиримося з Ним і людьми, лише тоді в серці настане спокій. Війна між вами і Богом може закінчитися сьогодні, тому що кров Ісуса тепер дозволяє нам підписати мирний договір.
Ісус знав, що людську натуру ніщо не змінить, крім нового духовного народження. Він передбачив, що більшість населення землі так і не навернеться до Нього, не переживе духовного народження. Завжди є вірогідність, що гріховна жорстокість приведе до спалаху насильства в нашому місті, в країні.

Тому не буде в нас миру, постійного і міцного, поки не прийде Князь Миру. Ісус передбачив все це: «Ви ж про війни почуєте, і про воєнні чутки, глядіть, не лякайтесь, бо статись належить тому. Але це не кінець ще. Бо повстане народ на народ, і царство на царство, і голод, мор та землетруси настануть місцями» (Матв.24:6-7).

Через Біблію Ісус говорить нам, що буде остання війна. І здається, що людство наближається до Армагедону. В Об’явленні Івана Богослова говориться про рудого коня і про те, що сидячому на ньому дано взяти мир з землі. Але християни мають прагнути миру, бо Ісус сказав: «Блаженні миротворці…» (Мат. 5:9). Прагнути до миру і бути пацифістом – не одне і те ж, нам потрібно різними способами сприяти встановленню миру, і Біблія обіцяє, що буде час, коли все живе буде жити в мирі.

Не дивлячись на те, що війни не припиняються, суперечки і суперництво в світі, не дивлячись на руйнівні сили природи, які діють, християнин впевнений, що Бог так, як і раніше, сидить на Своєму престолі і править всім живим. Бог стримує сатану, і всяке його зло Бог обертає на добро – через реалізацію Свого плану. Писання вчить, що відносно кожного періоду часу, народу, кожної людини в Бога є Свій задум. Біблія, як ми знаємо, розкриває Божий задум про Другий прихід Христа і про встановлення Його Царства. Таким чином, християнин може бути впевнений, що життя має ціль і зміст, що в кінці Бог візьме верх над Своїм ворогом, і всім злом, і скверною світу.
Одного разу небеса відчиняться, і Ісус Христос зійде на землю.

Він встановить Своє Царство на землі, і настане епоха миру і справедливості. Який чудовий час на нас чекає в майбутньому!

Ось це майбутнє! Ось це надія! Ось це життя! Заради всього цього я б не помінявся місцями з найбагатшою і найвпливовішою людиною світу. Я обираю бути дитиною Бога, співспадкоємцем Христа, членом царської сім’ї на небесах

Я знаю, звідки я прийшов, чому тут живу і куди йду, в моєму серці мир. Його мир переповнює мене і захоплює мою душу.

А ви знаєте Христа? Ви впевнені, що Він живе у вашому серці? Можливо, ви хочете примиритися з Богом і бути готовим до зустрічі з Ним після смерті, хочете, щоб ваші гріхи були прощені, хочете бути з Христом, коли Він повернеться і встановить Своє Царство?
Все це перед вами, потрібно лише взяти те, що вам запропоновано. «Бо спасенні ви благодаттю через віру, а це не від вас, то дар Божий, не від діл, щоб ніхто не хвалився» (Еф.2:8,9).

Віддайте серце і життя Христу прямо тепер. Не відкладайте!

Молитва

Господи! Прости мої гріхи. Я хочу примиритися з Тобою, стати Твоєю дитиною – прийми мене, веди мене Своїм шляхом, вчи, наставляй. Прошу Тебе в Ім’я Ісуса Христа. Амінь.

Рішення 19/2007 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Найпопулярніше на сайті