preview006

Зі сторінок Святої Біблії до нас лунають слова Божого застереження, записані в Книзі пророка Амоса: «Тому то зроблю тобі так, о Ізраїлю, а що Я зроблю тобі це, приготуйся, Ізраїлю, до зустрічі Бога свого!» (Ам. 4:12).

Час від часу на планеті Земля відбуваються події, які кардинально змінюють життя окремих людей, народів, а то й цілих континентів. У багатьох випадках вони застають нас зненацька, непідготовленими та зовсім непристосованими до стрімких змін. Любий друже, завтрашній день може змінити також і Ваше життя. Сучасність готує для нас усілякі несподіванки. Чи готові ми прийняти цей виклик і успішно долати перешкоди?

Завтрашній день може принести кінець нашого земного життя. Кінець світу може прийти несподівано. Чи готові ми перейти у вічність? А як поводитимемося, якщо завтра нашу родину спіткає біда, або ж постукає у двері хвороба чи смерть близьких? Як ми реагуватимемо тоді? І – найголовніше – що ми робитимемо, коли віч-на-віч зустрінемося з Всемогутнім Богом? Чи готові ми стати перед Ним?

Щодня у світі трапляються трагедії та катастрофи, до яких призводять наша самовпевненість та неготовність до зустрічі з ними. Кожне третє подружжя в Україні, рано чи пізно, подає заяву на розлучення, тому що тисячі молодих хлопців та дівчат беруть шлюб, не усвідомлюючи відповідальності і не будучи готовими поєднати своє життя. Дитячі будинки поповнюються сотнями сиріт, а колонії – малолітніми порушниками, які мають живих батьків, тому що батьки були неготовими до обв’язку виховання дитини.

Усі вищеназвані аспекти, хоч і є важливими, тьмяніють, порівняно з нашою неготовністю до дня Другого приходу Господа Ісуса Христа. Адже тоді постане питання життя і смерті, нашого вічного майбуття, перебування у пеклі чи в раю. «Тому будьте готові й ви, – говорить Слово Боже, – бо прийде Син Людський тієї години, коли ви не думаєте» (Мт. 24:44).

Другий прихід Христа на землю, названий на сторінках Святого Письма Днем Господа, докорінно змінить стан справ на планеті, економіку, політику та устрій життя держав. Цей день виявить рівень нашої готовності і покаже наші справжні взаємовідносини з Богом. Тоді людство буде поділене на дві категорії. Для багатьох цей день буде несподіваним і небажаним. «І земні царі, і вельможі та тисячники, – свідкує апостол Іван у книзі Об’явлення, – і багаті та сильні, і кожен раб та кожен вільний, – поховались в печери та скелі гірські, та й кажуть до гір та до скель: «Поспадайте на нас, і позакривайте ви нас від лиця Того, Хто сидить на престолі, і від гніву Агнця!»... Бо прийшов це великий день гніву Його, і хто встояти може?» (Об. 6:15-17). Як неприємно буде виявитися неготовим до зустрічі з Богом! І звісно, що для людини, яка живе за законами цього світу і порушує Його волю, день приходу Христа буде днем гніву. Вона намагатиметься сховатися від Господа, як і колись наші прабатьки в Едемському саду, соромлячись наслідків свого гріха: «І сховався Адам і його жінка від Господа Бога серед дерев раю» (Буття. 3:8).

Християни завзято готувалися до другого тисячоліття від дня народження Господа Ісуса Христа, створювали різноманітні проекти, будували храми і намагалися подолати ворожнечу. А як щодо підготовки до Другого приходу Христа?

Господь дарує нам земне життя не для того, щоб ми прожили його в марноті, а для того, щоб мали можливість підготуватися до зустрічі з нашим Спасителем. Це означає докорінно змінити спосіб життя і покаятися. Христос сказав: «Покайтеся, і віруйте в Євангелію» (Мр. 1:15). На превеликий жаль, багато людей воліють отримати спасіння, уникнувши зміни способу життя. Ватажок одного з найбільших мафіозних угруповань Лос-Анджелеса на ім’я Мікії Коен, відвідавши євангелізаційний намет Біллі Грема і почувши його проповідь, захотів стати християнином, але вперто відмовлявся від будь-яких змін у своєму житті. Хід його думок був таким: «Є християни-кінозірки, християни-спортсмени, християни-бізнесмени. Чому б мені не залишитись християнином-мафіозі?» Чи змінили своє життя ви, шановні друзі? Час, відведений Богом на підготовку до зустрічі з Христом, поволі збігає. Тож не баріться.

Підготуватися – також означає виконувати свої обов’язки. Чимало шлюбів розпадаються тому, що подружжя відмовляється від цієї відповідальності. Інколи ми хибно уявляємо собі християнство як розважальну прогулянку до церкви. Ми просто приходимо до храму, тримаємося осторонь, сподіваючись, що ніхто нас не чіпатиме, і поводимося як незалежні спостерігачі. Насправді ж, згідно Біблії, християнство є клопіткою працею. Згадаймо слова Христа: «І хто не візьме свого хреста, і не піде за Мною слідом, той Мене недостойний» (Мт. 10:38).

Наближається день приходу Христа, тож запитаймо себе, чи готові ми до зустрічі з Ним. Сьогодні – час сприятливий для того, щоб налагодити свої взаємини з Творцем, покаятися та навернутися до Христа. Не зволікайте з прийняттям такого серйозного рішення.

Наш любий Батьку, дякуємо Тобі за те, що даєш можливість підготуватися до зустрічі з Тобою, за те, що Ти не бажаєш смерті грішника, але пропонуєш спасіння для кожного. Пробуди серця читачів від гріховної сплячки. Допоможи їм зрозуміти, що зустріч з Тобою, рано чи пізно, неодмінно відбудеться. Благослови хворих, сиріт та вдів. Ти знаєш, хто несе надважкий тягар, тож потіш їх Своїм Словом. А Тобі, Богу вічному, нехай за все лине подяка із наших уст. У Ім'я Ісуса Христа. Амінь.

Олександр Чмут

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Найпопулярніше на сайті