Новини археологіїХристиянські новини

В Єрусалимі виявлені рідкісні артефакти епохи Першого храму

Ізраїльські археологи в Єрусалимі виявили рідкісний набір добре збережених голів колон, (ще їх називають капітелями), які, як вважають, були частиною особняка під час періоду Першого храму. Про це повідомляє ChristianHeadlines.com.
Голови колон були розкопані на набережній Армона Ханаціва в Єрусалимі, а розкопки очолювали Фонд міста Давида та Управління старовини Ізраїлю.
Яков Білліг, директор Розкопки Ізраїльського управління антикваріату, заявив:

“Це відкриття, яке дуже захоплює. Це перше відкриття зменшених макетів гігантських протоеольських капітелів, подібних дотепер у царствах Юдеї та Ізраїлю, де вони були встановлені над воротами царського палацу».
«Рівень виготовлення цих капітелів є найкращим на сьогодні, і ступінь збереження предметів рідкісний”, – доповнив Яків.

Як повідомляє CBN News, кам’яні артефакти, знайдені в результаті розкопки, спочатку були створені з вапняку. У кожній столиці стовпця зображений старовинний символ, що бере свій початок з біблійних царств Ізраїлю та Юдеї.

Дослідники вважають, що давня садиба була зведена між періодами царів Єзекії та Йосії, після завоювання Ассирією Єрусалиму в 701 році до н. е.
Незважаючи на чудовий стан деяких голів стовпів, решта будівлі зруйнована.

“Ця знахідка, поряд із палацом, який був знайдений у минулому в Рамат-Рейчел, та адміністративним центром, знайденим на схилах Арнони, свідчить про відродження міста та залишення огороджених районів епохи Першого храму після ассирійської облоги”, – сказав Біллінг. – Ми знаходимо вілли, особняки та урядові будівлі за містом, в районах, які не огороджені. Це свідчить про полегшення, яке відчули жителі міста після зняття облоги».

Також Білліг показав відео міні-столиці, які прикрашали б вікно старовинної будівлі.
Хілі Троппер, міністр культури та спорту Ізраїлю, заявив, що недавнє розкриття артефактів «зображує славне коріння єврейського народу та наше багате минуле тут, у столиці Єрусалиму”.

Він доповнив: «Я бачу велике значення в роботі Ізраїльського управління антикваріату та в роботі «Міста Давида» в їх відкриттях протягом багатьох років, які розкривають частини знаменитого єврейського минулого. Минуле є наріжним каменем нації, а наріжний камінь культури та її відкриття впливає як на сьогодення, так і на майбутнє».

У Facebook  на сторінці «Міста Давида у Давньому Єрусалимі» можна побачити як дослідники знайшли артефакти:
https://www.facebook.com/watch/?v=329885158211331&extid=XlO20mVBcIgg3koW
[sc name=”futerblock” ]  
 

Сподобалось? Підтримайте Газета Слово про Слово на Patreon!
Become a patron at Patreon!

Привіт 👋 А ви уже підписані?

Підпишіться, щоб отримувати новини кожного вечора!

Підтримайте наших журналістів, пожертвуйте прямо зараз! Це дуже потрібний і гучний голос на підтримку якісної християнської журналістики в Україні. 5168 7574 2431 8238 (Приват)

Анатолій Якобчук

Засновник та головний редактор "Слово про Слово", видання з християнським корінням. Служить пастором. Його особисте життя відзначається відданістю родині: він є люблячим чоловіком і батьком трьох дочок, що додає йому натхнення у професійній сфері.

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Back to top button