Актуальне

Ісус – надія у тривожний час

Правління Августа та юдейського царя Ірода були жорстокими. Брутальність, насильство, страх і непевність здатні паралізувати не лише людину, але й цілі народи. Дезорієнтована і деморалізована людина влаштовує нечестивих при владі, бо першому дозволяє продовжувати приєднувати до своєї імперії народи, а другому казково збагачуватися на тлі народного збіднення.

Часто людина у безнадії має утопічну надію, що з’явиться хтось і все вирішить: нечестивців відірве від владного трону і покарає злочинців, скривджених потішить. Важко прийняти урок історії, що наступний, кого захопить владне крісло, почне все спочатку – бо проблема в людському серці.

І в цей недобрий і невдалий час посеред людей народжується Ісус. Народ Ізраїлю сподівався, що Син Марії, ходу Якого по країні випереджував слух, що він і є Месія, звільнить їх від влади чужої, окупаційної. І Він звільнив… Але Ісус звільнив людину, насамперед, від неї самої – від егоїзму і невір’я, від самозахоплення і ворожнечі. Звільнив для того, щоб та могла любити і вірити, дарувати і служити. Звільнив смертю на хресті – зраджений своїми, розіп’ятий чужинцями, але воскрешений Отцем! Ось у чому наша надія на Народженого. Він – живий Бог і жива наша надія, яка не перестає, бо надія, яку людині дарує Бог, невичерпна і здатна подолати найтемнішу темряву чергового повороту як особистої долі, так і долі країни.

Зі смутком дивлюся у майбутнє, бо все менше українців шукають Бога і живуть за Його Словом. А тому будь-які зміни будуть короткотривалі і незначущі не залежно від політичних систем і наступних президентів. Тому нашу вдячну молитву з’єднаймо з заступницькою за безбожний народ, щоб повірив у Сина Божого, «бо спасе Він людей Своїх від їхніх гріхів», за християн, щоб любов’ю служили у містах і селах.

Більше про нашу надію на Бога

Але, насамперед поклонімося Йому – Ісусові народженому, розіп’ятому і воскреслому, бо Він Один здатний здійснювати перетворення нас, нашого народу і нашої України.
Христос народився! Поклонімося Йому!

Микола РоманбезнадіРіздвюк 

Сподобалось? Підтримайте Газета Слово про Слово на Patreon!
Become a patron at Patreon!

Привіт 👋 А ви уже підписані?

Підпишіться, щоб отримувати новини кожного вечора!

Підтримайте наших журналістів, пожертвуйте прямо зараз! Це дуже потрібний і гучний голос на підтримку якісної християнської журналістики в Україні. 5168 7574 2431 8238 (Приват)

Анатолій Якобчук

Засновник та головний редактор "Слово про Слово", видання з християнським корінням. Служить пастором. Його особисте життя відзначається відданістю родині: він є люблячим чоловіком і батьком трьох дочок, що додає йому натхнення у професійній сфері.

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Back to top button