Важливе

Дев’ять речей, які потрібно знати про воскресіння Христа

Багатьох здивувала інформація про те, що чверть британців, які називаються християнами, не вірять у воскресіння Христа. Тих, хто буде святкувати Великдень, такі цифри можуть шокувати.
Пропонуємо вам дев’ять важливих речей про Воскресіння, які потрібно знати.

1. Віра у воскресіння є ключовою доктриною християнської віри.

Якщо ви не вірите у воскресіння, то не маєте особистих стосунків із Богом в Ісусі Христі і через Нього.
«Якщо визнаєш своїми устами Господа Ісуса й повіриш у своєму серці, що Бог підняв Його з мертвих, то спасешся» (Рим. 10:9).
«Якщо ж Христос не воскрес, тоді віра ваша марна: ви все ще в гріхах ваших» (1 Кор. 15:17).

2. Воскресіння дає надію на вічне життя кожному померлому у Христі.

Біблія навчає, що оскільки Ісус зараз живий внаслідок воскресіння, всі, хто знають Його, вірують у Нього, мають надію на вічне життя з Ним після смерті.
«Та тепер Христос устав із мертвих, — первісток із покійних. Оскільки смерть через людину, – то через людину й воскресіння мертвих» (1 Кор. 15:20-22).
Ісус сказав: «У домі Мого Отця багато осель. А якби не так, то Я сказав би вам, оскільки йду приготувати вам місце. І коли піду та приготую вам місце, то Я знову прийду і візьму вас до Себе, щоби де Я, там і ви були» (Ів. 14:2-3).

3. Учні Христа, які стали апостолами, спочатку не розуміли змісту воскресіння.

Ісус говорив Своїм учням про воскресіння, але вони не розуміли цієї істини, поки Він не воскрес.
«А коли вони сходили з гори, Він наказав їм, щоб нікому не розповідали про те, що бачили, доки Син Людський не воскресне з мертвих. І вони зберегли те слово для себе, допитуючись: Що то значить – з мертвих воскреснути?» (Мк. 9:9-10).
«А деякі учні говорили між собою: Що означає те, що нам говорить: Незабаром не побачите Мене, і знову незабаром побачите Мене? Або: Я іду до Отця?» (Ів. 16:17).

4. Єврейські релігійні лідери боялися воскресіння.

Ці релігійні лідери не прийняли Ісуса, бо це загрожувало їхній владі і підривало їхню релігійну систему. Вони боялися воскреслого Месії і Спасителя.
«Вони пішли й забезпечили гробницю: опечатали камінь і поставили варту» (Мт. 27:66).

5. Воскресіння Христа стало для учнів джерелом великої радості і основою їхньої віри.

Коли Ісус говорив своїм учням про Своє воскресіння, то передбачив, що їхній смуток через Його смерть зміниться радістю, яку у них ніхто не зможе забрати. Апостол Іван нагадав у своєму Євангелії ці слова з метою закликати читачів до віри в Ісуса.
Ісус сказав: «Знову й знову запевняю вас, що ви будете плакати й ридати, а світ буде радіти; ви будете сумувати, але ваш смуток на радість зміниться… Тож і ви нині маєте смуток, та Я знову побачу вас, і зрадіє ваше серце, і вашої радості вже ніхто не забере від вас» (Ів. 16:20-22).

6. Воскресіння Христа засвідчене очевидцями.

Павло перечислює багатьох тих, хто бачив воскреслого Ісуса.
«Звіщаю вам, брати, Євангеліє, яке я вам сповістив, яке ви прийняли, в якому стоїте і яким спасаєтеся, коли дотримуєте слово таким, яким я вам його сповістив; якщо ж ні, – ви повірили надаремно. Найперше я вам передав те, що й прийняв, що Христос, згідно з Писанням, помер за наші гріхи, і Він був похований, і третього дня воскрес, згідно з Писанням; і з’явився Кифі, тоді дванадцятьом; після того Він з’явився одночасно понад п’ятистам братам, з яких багато хто живе ще й донині, а деякі спочили. Пізніше з’явився Якову, а тоді – усім апостолам; нарешті з’явився і мені, – наче якомусь недоноскові» (1 Кор. 15:1-8).

7. Воскресіння продемонструвало, що Ісус є Божим Сином.

Павло бачив у воскресінні доказ божественності і Синівства Ісуса.
«…про Свого Сина, Який тілом був нащадком Давида і настановлений Сином Божим у силі, за Духом Святості, через воскресіння з мертвих – про Ісуса Христа, Господа нашого (Рим. 1:3-4).

8. Воскресіння Христа є основою нашого спасіння.

Ісус пішов на хрест через наші гріхи, потрібна була жертва, на яку міг би вилитися Божий гнів. А воскресіння Христа стало основою виправдання та спасіння.
«… але й для нас, бо має бути зараховано й нам, що віримо в Того, Хто воскресив Господа нашого Ісуса з мертвих, Який був виданий за наші переступи й воскрес для нашого оправдання» (Рим. 4:24-25).

9. Воскресіння Христа дає нам силу своїм життям прославляти Бога.

Сила Святого Духа, яка воскресила Христа з мертвих – на що вказує факт воскресіння, – є тією ж силою, яка перебуває у нас, дає надію на реальні зміни у нашому житті, завдяки яким можемо своїм життям прославляти Бога.
«Якщо Дух Того, Хто воскресив Ісуса з мертвих, живе у вас, то Той, Хто підняв Христа з мертвих, оживить і ваші мертві тіла тим самим Духом, Який живе у вас» (Рим. 8:11).
«… яка неосяжна велич Його сили в нас, котрі віримо в дію могутності Його сили, що Він її здійснив у Христі, воскресивши Його з мертвих і посадивши праворуч Себе на небесах…» (Еф. 1:19-20).

Пастор Кевін

Сподобалось? Підтримайте Газета Слово про Слово на Patreon!
Become a patron at Patreon!

Привіт 👋 А ви уже підписані?

Підпишіться, щоб отримувати новини кожного вечора!

Підтримайте наших журналістів, пожертвуйте прямо зараз! Це дуже потрібний і гучний голос на підтримку якісної християнської журналістики в Україні. 5168 7574 2431 8238 (Приват)

Анатолій Якобчук

Засновник та головний редактор "Слово про Слово", видання з християнським корінням. Служить пастором. Його особисте життя відзначається відданістю родині: він є люблячим чоловіком і батьком трьох дочок, що додає йому натхнення у професійній сфері.

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button