Актуальне

ОКУЛЬТИЗМ – АПЕТИТ ДО НАДПРИРОДНИХ ЗНАНЬ

Апетит до надприродних знань – це той самий голод, який приніс духовну смерть жителям Едему. Сатанинська спокуса Єви стала вродженим бажанням пізнати невідоме. З дня гріхопадіння Адама та Єви почав процвітати окультизм. Так само як стародавній світ був полонений нумерологією, астрологією та чаклунством, наш сучасний світ спокусився численними гороскопами, пророками та тими, які викликають духів. 

«А душа, що обернулась до заклинателів мертвих і ворожбитів, щоб слідом за ними блудувати, то Я зверну лице Моє проти душі тієї та й викоріню її з-поміж народу її» (Лев. 20:6).

Слово «окультизм» походить від латинського слова occultus, яке означає «схований, ретельно прикритий, замаскований». Це будь-які намагання здобути надприродну силу чи знання, оминаючи Бога Біблії. Це – ворожіння, пророкування майбутнього, спіритизм, чорна і біла магія, парапсихологія.

Алкоголік ніколи не починає «алкогольну кар’єру» з думки: «Я стану п’яницею!». Так само захоплення окультизмом може початися з невинної допитливості, але швидко переростає в емоційне та духовне рабство. Подібно як більшість гріхів, чим довше ви залишаєте відчиненими двері для зла, тим далі ви відходите від Бога.

[quote cite=’ К. С. Льюїс’ align=’left’]«Стосовно диявола ми можемо впасти у дві однакові крайнощі. Одна – не вірити у його існування. Друга – вірити і відчувати надмірну та нездорову цікавість до нього.»  К. С. Льюїс[/quote]Ті, хто занурились у практику окультизму, переживають зміну від нормальних інтересів до заполоненого розуму бажаннями ознак та символів зла. Вони стають одержимі внутрішньою жадобою до: окультних книг, одягу чорного кольору, надзвичайної таємничості, наркотиків, насильства й жорстокості, сатанинської символіки, нехтування біблійними істинами та владою.

Ворог Божий намагається зобразити окультну практику в очах людей як дивацтво або безпечну розвагу. В багатьох книгах, фільмах, в популярних дитячих книгах чарування, магічні дії, ворожіння описуються з позитивної сторони. А «добрі чарівники» є героями для наслідування. Це все цілеспрямована дія по внесенню в людський розум ідеї цікавості до потойбічного світу. Бог по праву називає усі окультні практики великим злом, тим самим відкриваючи нам очі.

«Горе тим, що все зле добрим величають, а добре – злим, морок – світлом, а світло мороком уважають, що гірке – у них солодке, а солодке – гіркота!» (Іс. 5:20).

Господь Ісус – Пророк, Якого Бог забажав нам дати і Якого Одного ми маємо слухати. Христос на хресті переміг сатану і смерть. Тому диявол не має жодної влади над віруючою людиною і не може керувати нею. Ісус закликає прийти до Нього усіх, які мають тягарі та кайдани. Якщо ти бажаєш порвати з гріхом, залишити окультизм, – то прийди до Спасителя Христа:

«Боже, я визнаю, що моє серце повстало проти Тебе і я згрішив проти Тебе. Будь ласка, прости мені всі мої гріхи. Я зараз зрікаюся сатани і моїх захоплень окультизмом та визнаю, що Ти – єдиний істинний Бог. Ісусе, дякую, що звершив моє спасіння: Ти пролив кров на хресті, щоб мені мати прощення гріхів. Будь моїм Господом і Спасителем. Увійди в моє життя і настанови мене на істину. Дякую, Ісусе, що Ти врятував мене і я тепер належу Тобі. Дай мені силу протистояти усім злим впливам. Це все я молю в могутнє ім’я Ісуса. Амінь».

Надалі залиште усі окультні справи та знищіть усі предмети, які цього стосуються. Спілкуйтеся з віруючими людьми, вивчайте з ними Слово Боже та перебувайте у Божій любові та служінні іншим. 

Джун Хант «Ключі»

Сподобалось? Підтримайте Газета Слово про Слово на Patreon!
Become a patron at Patreon!

Привіт 👋 А ви уже підписані?

Підпишіться, щоб отримувати новини кожного вечора!

Підтримайте наших журналістів, пожертвуйте прямо зараз! Це дуже потрібний і гучний голос на підтримку якісної християнської журналістики в Україні. 5168 7574 2431 8238 (Приват)

Анатолій Якобчук

Засновник та головний редактор "Слово про Слово", видання з християнським корінням. Служить пастором. Його особисте життя відзначається відданістю родині: він є люблячим чоловіком і батьком трьох дочок, що додає йому натхнення у професійній сфері.

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button