Важливе

Духовні закони

Світ змінився та продовжує мінятися, але наша найбільша потреба ніколи не міняється.

Дух людини – світильник Господній, що все нутро обшукує. Приповісті Соломона 20:27

І вічність поклав їм у серце. Еклезіяста 3:11 Духовний вимір життя існує Ісус сказав: “Глядіть, остерігайтеся всякої зажерливості, – бо життя чоловіка не залежить від достатку маєтку його”.

 І Він розповів їм притчу, говорячи: «В одного багача гойно нива вродила була. І міркував він про себе й казав: «Що робити, що не маю куди зібрати плодів своїх?» І сказав: «Оце я зроблю, – порозвалюю клуні свої, і просторніші поставлю, і позбираю туди пашню свою всю та свій достаток. І скажу я душі своїй: «Душе, маєш багато добра, на багато років складеного. Спочивай, їж та пий, і веселися!»

Бог же до нього прорік: «Нерозумний, – ночі цієї ось душу твою зажадають від тебе, і кому позостанеться те, що ти був наготував?» Так буває і з тим, хто збирає для себе, та не багатіє в Бога» Луки 12:15-21

Кожна людина – шукач по своїй природі. Мільйони людей у всьому світі живуть у пошуку. Вони шукають честі, успіху, щастя, задоволення та багатства.

Багато з них знайшли те, що шукали, і здавалося, були задоволеними. Але потім їм ставало зрозуміло, що їм ще чогось бракує. Слава та задоволення приносить втіху лише до певної міри та до певного часу. І знову з’являється внутрішня пустота. Знову незадоволення, розчарування, життя здається беззмістовним. Тоді людина приходить у безвихідь: все темне та безнадійне! І що тоді? Тисячі людей у світі закінчують своє життя самогубством. В їх числі молоді люди, які власне, могли б мати щасливе майбутнє.

Чого ж вони шукали? Що знайшли? Нічого, що допомогло б їх внутрішній безпорадності. Невже дійсно все безнадійне? На це запитання можна відповісти тільки так: “Так, без Господа Ісуса Христа, без Бога, все безнадійне. Все життя, всі справи, задоволення, всі прагнення, які нам здаються вартими того – все безнадійне. І життя так швидко летить туди, куди нічого не можна взяти з собою. Але існує життя у вічності, життя після смерті. В іншому випадку ми були б подібні до тварин. Людина створена по плану Божому і має дух життя свого Творця. Душа, тобто – невидима людина – не помирає, але живе далі після смерті. У небі або у пеклі!

А де будете Ви?
Подібно як є фізичні закони, які керують вселенною, так само є духовні закони, які регулюють ваші відносини з Богом

Закон 1 Бог вас любить і сторив вас для спілкування

Good live

Бог любить вас і пропонує вам чудовий план для вашою життя.

Божа любов

„Так бо Бог полюбив світ, що дав Сина Свого Однородженого, щоб кожен, хто вірує в Нього, не згинув, але мав життя вічне” (Івана 3:16).

Божий план

(Слова Христа) „Я прийшов, щоб ви мали життя, і подостатком щоб мали” (Івана 10:10).

Чому більшість людей не мають цього, так багатого життя? На це відповідає другий закон.

Закон 2 Людина не має стосунків з Богом через свою поведінку

Good HollyЛюдина грішна і відокремлена від Бога. Тому вона не може знати й розуміти Божої любови та плану для свого життя.

Людина грішна

„Бо всі згрішили, і позбавлені Божої слави” (Рим. 3:23).

Бог створив людину, щоб мати спільність з нею.
Одначе, через впертість своєї волі, вона зробила вибір піти власними шляхами і тому порвала спільність з Богом. Впертість, яка проявляється в бунті або байдужості, в Біблії називається гріхом.

Людина відокремлена

„Бо заплата за гріх – смерть” (духовне відокремлення людини від Бога) (Рим. 6:23).

Ця діаграма ілюструє, що Бог святий, а людина грішна. Велика пропасть розділяє їх. Людина постійно своїми власними зусиллями хоче досягнути Бога та благословенного життя, — своїм порядним поводженням, філософією або релігією.
Третій закон пояснює єдиний спосіб, в який можна перейти цю пропасть.

Закон 3 Ісус Христос – єдиний шлях визволення людства від гріха

Jisus

Ісус Христос є Божою єдиною відповіддю на людський гріх. Через Нього ви можте знати й зрозуміти Божу любов та план для вашого життя.

Він умер за нас

„А Бог доводить Свою любов до нас тим, що Христос умер за нас, коли ми були ще грішниками” (Рим. 5:8).

Він воскрес із мертвих

„Христос був умер ради наших гріхів… Він був похований… Третього дня Він воскрес за Писанням… з’явився Він Кифі, потім дванадцятьом. А потім з’явився нараз більше як п’ятистам браттям…“ (1 Кор, 15:3-6).

Христос — єдина дорога до Бога

„Промовляє до нього Ісус: Я – дорога, і правда й життя. До Отця не приходить ніхто, якщо не через Мене” (Івана 14:6).

Бог проклав моста через пропасть, яка відділяє людину від Нього, який помер за нас на хресті й заплатив кару за наші гріхи.
Не досить тільки знати ці три закони.

Закон 4 Нам потрібно особисто прийняти Ісуса як Господа і Спасителя

step4P large
Ми повинні кожен особисто прийняти Ісуса Христа як свого Спасителя і господа. тільки тоді ми будемо знати з досвіду Божу любов та Його план для нашого життя.

Ми повинні прийняти Христа

„А всім, що його приняли, дало міць дітьми Божими стати, тим, що вірять у ймення Його” (Івана 1:12).

Ми приймаємо Христа вірою

„Бо спасені ви благодаттю через віру, а цс не від вас, то дар Божий, не від діл, щоб ніхто не хвалився” (Єф. 2:8-9).

Ми приймаємо Христа особистим запрошенням

(Говорить Христос): „Ось Я стою під дверима та стукаю: коли хто почує Мій голос і двері відчинить, я до нього ввійду, і буду вечеряти з ним, а він зо Мною” (Об. 3:20).

Прийняти Христа означає відректися від свого я і звернутися до Бога (це — каяття), довіряючи, що Христос увійде в наше життя, простить нам наші гріхи і зробить з нас людей до вподоби Йому. Не досить згодитися тільки інтелектуально, що Ісус Христос — Син Божий, і що Він умер на хресті за наші гріхи. Також не досить мати емоційний досвід. Ми приймаємо Ісуса Христа вірою, як чин волі.

Бажаєте знати, як ви можете прийняти Христа?

Ви можете прийняти Христа тепер вірою через молитву (молитва — це розмова з Богом).

Бог знає ваше серце і не так цікавиться вашими словами, як відношенням вашого серця. Ми пропонуємо вам наступну молитву:

„Господи Ісусе, я потребую Тебе. Дякую Тобі, що Ти умер на хресті за мої гріхи. Я відкриваю двері мого життя і приймаю Тебе, як свого Спасителя і Господа. Дякую Тобі за прощення моїх гріхів і за дар життя вічного. Керуй престолом мого життя. Учини мене такою особою, якою Ти бажаєш, щоб я був.“

Чи ця молитва висловлює бажання вашого серця? Якщо так, то помоліться зараз цією молитвою, і Христос, по обітниці Своїй, увійде у ваше життя.

Біблія обіцяє вічне життя всім, хто прийняв Христа

„А це свідчення, що Бог життя вічне нам дав, а життя цс — у Сині Його. Хто має Сина, той має життя; хто не має Сина Божого, той не має життя. Я це написав до вас, що віруєте в Ім’я Божого Сина“ (1 Івана 5:11-13).

Дякуйте Богові часто, що Христос є у вашому житті, і що Він ніколи не залишить вас (Євр. 13:5). Ви можете знати, на підставі Його обіцянки, що Христос живе в вас, та що ви маєте вічне життя від тієї хвилини, коли ви запросили Його в своє життя. Він не обмане вас.

Підписатися на газету

Сподобалось? Підтримайте Газета Слово про Слово на Patreon!
Become a patron at Patreon!

Привіт 👋 А ви уже підписані?

Підпишіться, щоб отримувати новини кожного вечора!

Підтримайте наших журналістів, пожертвуйте прямо зараз! Це дуже потрібний і гучний голос на підтримку якісної християнської журналістики в Україні. 5168 7574 2431 8238 (Приват)

Анатолій Якобчук

Засновник та головний редактор "Слово про Слово", видання з християнським корінням. Служить пастором. Його особисте життя відзначається відданістю родині: він є люблячим чоловіком і батьком трьох дочок, що додає йому натхнення у професійній сфері.

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button