Топ

Чому я вірю, що Біблія – Слово Боже

Біблія – світовий бестселер. В той же час за останні 200 років атаки на цю книгу посилилися. Багато людей навіть у церквах стали ставити під сумнів авторитетність й істинність Біблії. Коли людина починає говорити про Біблію, хто-небудь обов’язково вставить слово про поклоніння Біблії – про поклоніння цій книзі, а не Богу Біблії. Ні, це не поклоніння книзі. Все, що знаємо про Бога, ми знаємо з Біблії.

Сьогодні багато людей відвертаються від біблійних заповідей. І якщо ця тенденція переможе, у світі настане хаос. Сучасне покоління має зрозуміти незаперечну річ: або життя продовжиться відповідно до біблійних заповідей, або ми всі повернемося у джунглі.

Біблія вчить, що Бог є любов. У світі люди прагнуть пізнати Бога. Буддизм, індуїзм, іслам – всі релігії світу з’явилися, тому що люди шукають Бога. Тому резонно припустити, що Бог, Вищий Розум, якимось чином явив себе людству. Навіть атеїстично налаштовані вчені починають говорити, що за нашою Вселенною стоїть щось ще, що має бути якийсь Розум. Вони не кажуть, що це Бог, але це можемо сказати ми. Цей Розум впорядковує, організовує і творить все у Вселенній. Він наш Творець, і в глибині серця кожен із нас прагне пізнати Його.

Як же Бог являє Себе?

Він являє Себе в природі. Коли дивлюся в телескоп чи мікроскоп, я знаю – Бог є. Також Він явив Себе в Своєму Сині, Ісусі Христі. І ми знаємо про Нього з Біблії. Майже все наше знання про Христа витікає з Біблії.
Біблія складається з 66 книг, які написані 40 авторами протягом 1600 років. Вся Біблія – від її початку і до кінця – це розповідь про викуплення. Людина повстала проти Бога, але Бог любить людей, Він прощає їм і дає шанс повернутися до Нього. Ось про що говорить нам Біблія.

За роки існування Біблії її неодноразово відкидали і знищували. Але Вона продовжувала жити – як ковадло, по якому стукало багато молотів. З’являється багато книг, але проходить час, і про них забувають. А Біблія живе ось вже кілька тисячоліть.

І в наші дні пророцтва Біблії починають збуватися. У 2-му Посланні до Тимофія, яке було написане майже дві тисячі років назад, сказано: «Знай же, що в останні дні настануть скрутні часи. Бо люди будуть самолюбні, грошолюбні, чванливі, горді, наклепники, батькам неслухняні, невдячні, нечестиві, недружелюбні, непримиренні, обмовники, нестримані, жорстокі, які не люблять добро, зрадники, нахабні, бундючні, котрі більше люблять розкоші, ніж Бога, які мають вигляд благочестя, але сили його відреклися. Таких уникай» (2 Тим. 3:1-5). Чи не це відбувається сьогодні? В Біблії сказано, що на землі примножиться знання (див. Дан. 12:4). Подивіться, що сталося за останні 50 років зі світом. І це було передбачено в Біблії ще за 500 років до народження Христа.

Недавні археологічні дослідження поставили людей в тупик. Десятки років тому багато авторів були абсолютно впевненими у тому, що археологія заперечує Біблію. Але сьогодні про це вже ніхто не говорить. Археологія доводить істинність Біблії.

В бібліотеках лежать сотні старих книг, де сказано, що Мойсей не міг написати П’ятикнижжя (в Біблії він названий автором П’ятикнижжя), оскільки у той час не існувало письменності. Але було знайдено таблички і записи, які зроблені за кілька сотень років до Мойсея.

В старих книгах сказано, що Іван не міг написати своє Євангеліє, яке, як стверджували, написане не раніше ІІІ або й ІV століття. Але вчені з Університету Райленда в Манчестері (Англія) розшукали фрагмент Євангелії від Івана, яке було написане біля 100 року після Різдва Христового, довівши, що Євангеліє від Івана було відомим вже в першому столітті. Біблія, виявляється, права, а вчені помилилися. Один вчений написав у New York Times: «Будь-який факт у будь-якій з наук, яку коли-небудь відкривала людина, лише додає Біблії цілісності і цінності».

[quote cite=’New York Times’ align=’left’]«Будь-який факт у будь-якій з наук, яку коли-небудь відкривала людина, лише додає Біблії цілісності і цінності».[/quote]

Одного разу мені довелося зробити вибір на користь Христа, і я міг покладатися лише не віру. Доказами підтвердити мій вибір було неможливо. Я мав зробити крок віри. І коли зробив його, моє життя і моє служіння Богу помінялися.

Завдяки Ісусу я зрозумів одну річ: я помітив, що Він постійно цитує Писання і ніколи не піддає сумніву його достовірність. Навпаки, Він завжди звертається до нього у Своїх промовах як до авторитетного джерела. Ісус постійно доводить істинність Біблії. Він сказав, що все сказане в Писанні і в пророків буде виконане. Після Свого воскресіння, «почавши від Мойсея та від усіх пророків, Він пояснив їм з усього Писання те, що стосувалося Його» (Лук. 24:27). Весь Старий Завіт говорить про Нього – ось що означають Його слова.

Серцем Біблії – від Буття до Об’явлення – є вість про те, що Ісус Христос – Син Божий.

Прийміть вірою і те, що Він народився від дівчини Марії, і те, що він помер на хресті в ім’я важливої цілі. Це не була смерть, здійснена руками римлян. Ви і я винні в цій смерті. Я допомагав їй відбутися своїми гріхами. Біблія каже, що Бог взяв всі наші гріхи і поклав цей тягар на Христа. Це були мої гріхи, ваші гріхи, гріхи всіх на світі, за них Його прибивали до хреста. Але на цьому хресті звершилася велика перемога. Біблія розповідає нам, що Ісус Христос переміг гріх, смерть, могилу і ад. І тому сьогодні є надія на спасіння, мир із Богом і впевненість у майбутньому. І надія ця в нашому сходженні на хрест – за Ним.
Але перший крок, який вам потрібно зробити, – це всього лише дитячий маленький крок. Настільки маленький, що багато хто вважає це дурницею. Біблія каже, що тисячі людей спотикаються саме на цьому кроці, бо він дуже простий. Бачите, навіть людина, яка має докторський ступінь з філософії, має прийти до Ісуса з довірою, як дитина. І це складно для багатьох із нас – для бізнесменів, політиків, лідерів рухів, людей, які виступають на телебаченні, журналістів. І багатьох інших. Але якщо ви зробите цей малий крок, він змінить все ваше життя. Повірте в це і прийміть Христа в своє серце.

Після цього маєте залишити свої гріхи. Покаяння означає, що ви усвідомили свій гріх і хочете звільнитися від нього. І якщо це так, то ви залишите його з вірою в серці і прийдете до Христа, і Він дасть вам нове життя – життя з Богом. Бог живе вічно. І ваше вічне життя починається з моменту, коли приймете Христа. Це буде новим виміром життя. Ми знаємо три виміри, але зараз говоримо про четвертий. Є ще духовний вимір, про який тисячі людей по всьому світі навіть не чули. Цей вимір відкритий в Біблії. Він доступний усім, хто довіриться Ісусу Христу.

Біллі Герм

Сподобалось? Підтримайте Газета Слово про Слово на Patreon!
Become a patron at Patreon!

Привіт 👋 А ви уже підписані?

Підпишіться, щоб отримувати новини кожного вечора!

Підтримайте наших журналістів, пожертвуйте прямо зараз! Це дуже потрібний і гучний голос на підтримку якісної християнської журналістики в Україні. 5168 7574 2431 8238 (Приват)

Анатолій Якобчук

Засновник та головний редактор "Слово про Слово", видання з християнським корінням. Служить пастором. Його особисте життя відзначається відданістю родині: він є люблячим чоловіком і батьком трьох дочок, що додає йому натхнення у професійній сфері.

Схожі статті

Back to top button