Варто замислитись

Допоможіть, мій шлюб не з тією людиною

Коли мій чоловік повертався з чергового відрядження, у літаку поряд із ним сидів чоловік, який збирався почати все спочатку. Вони розговорилися, і мій чоловік дізнався про його плани на майбутнє. Після невдалого шлюбу і кількох марних спроб зробити щось у своєму житті вартісне, він зв’язався з дівчиною, з якою зустрічався у школі. І тепер летів до неї, щоб почати жити разом, довго і щасливо. Був упевнений, що його не спіткає та ж невдача, що і з першим шлюбом. Це – його другий шанс стати щасливим, і він збирався ним скористатися.
Із появою соціальних мереж і пошукових систем те, що раніше було неможливо (знайти дівчину, з якою давно не спілкувався), тепер стало можливим. Згідно результатів досліджень, Facebook призвів до масового руйнування шлюбів, невдоволеності своїм життям і мрій про те, як все могло би бути інакше. Можливо, ми і розсталися з тією або іншою людиною в школі чи університеті (і правильно зробили), але хід часу і ретельно складений профіль у соцмережі змушує траву здаватися зеленішою.
Коли в шлюбі стає складно, а діти поводяться невдячно, дуже легко озиратися на минуле і думати: «Я зробив неправильний вибір», «Я одружився (або вийшла заміж) не з тією людиною».

Всім керує Бог

Одного разу я почула фразу: «Бог знає, що робить, коли зводить нареченого з нареченою». За тиждень або місяць до весілля здається, що це найправильніші із коли-небудь сказаних слів. Ви зустріли вашу другу половину. Ваше серце завмирає, коли він тримає вас за руку. Ви так сильно не можете дочекатися, щоби бути її чоловіком, що просто не здатні заснути. Як говорить персонаж Тома Круза у фільмі «Джеррі Магуайер», ви доповнюєте один одного.
Кілька місяців або років потому вам здається, що ви одружилися (або вийшли заміж) за справжнього монстра. Настає реальне життя і людина постає перед вами якою є – і далеко не завжди в кращому світлі від того, що ви очікували. Але якщо Бог знає, що робить, то нам є чому повчитися у часом каламутних водах шлюбу.

  • Читайте також

    Шлюб як заповіт
    Про шлюб говорять дуже часто, однак цю тему все ще не набридло обговорювати. Як потрібно створювати сім’ю і, найголовніше, як Бог дивиться на сім’ю і шлюб зокрема? Ці питання хвилюють кожне…

     

  • Інтим для шлюбу і шлюб для інтиму

Коли Ісус захищав шлюб, Він робив це, покладаючись на Божий авторитет щодо інституту шлюбу (Матвія 19:6; Марка 10:9). Ми віримо, що земний шлюб вічний, бо віримо, що саме Бог з’єднав конкретного чоловіка з конкретною жінкою. Починаючи з першого шлюбу між Адамом і Євою і закінчуючи нашими шлюбами, Бог дає нас один одному. Наша сучасна культура, якщо тільки в шлюбі стає важко, легко нав’язує нам думку, що ми помилилися – бо самі робимо вибір. У західному суспільстві дуже рідко питання вибору нареченого або нареченої вирішується батьками. Багато чоловіків і жінок ходять на побачення, вибирають обручки і дату весілля самостійно. За винятком того, що чоловік просив у мого батька моєї руки (ну, і того, що нас звели друзі), ми повністю «контролювали» наші стосунки. Коли в шлюбі стає важко, цей так званий «контроль» змушує нас думати, що у нас є шлях, щоб вийти зі шлюбу – або, принаймні, ми на це заслуговуємо.
Шлюб, це поєднання Богом двох людей з певною метою. Він – над усіма (Ефесян 4:6). Розуміння благості Божої мети для шлюбу дає нам надію навіть коли відчуваємо, що стіни сімейних конфліктів стискають нас.

Ціль шлюбу

Гері Томас якось сказав, що мета шлюбу полягає не в тому, щоб зробити вас щасливими, а в тому, щоб зробити вас святими. Звичайно, додатковим благословенням у шлюбі є тепле близьке спілкування, спільні переживання і часто справжнє щастя. Але це не головна мета. Головна ціль – зробити нас подібними до Ісуса Христа. Ми не розпоряджаємося нашим життям самостійно до повернення Господа. Шлюб – один із засобів, які Бог використовує, щоб освятити нас і довести до нашого справжнього дому.
Віра в те, що ми одружилися не з тією людиною набагато небезпечніша, ніж нам говорить навколишній світ. Приємно, коли тебе люблять і цінують. Приємно думати, що пристрасть ще можлива. Але як тільки ви опинитеся на тій самій «зеленішій» траві, ці почуття любові, цінності і пристрасті швидко зів’януть. Люди – всього лише люди. Вони не можуть задовільнити глибокі потреби нашої душі, навіть якщо їх слова, дії або сторінка в Facebook говорять інакше.
Довгостроковий погляд на шлюб рятує нас від прагнення піти, коли стає важко або ми розчаровані. Бог обіцяв, що ми зустрінемо повернення Господа більше схожими на Нього, ніж на початку (Филип’ян 1:6).
Чоловік, що сидів поруч мого чоловіка, не розумів, що жінка, до якої він летів, не задовільнить його найглибших потреб. Він не «пропустив ту саму» всі ці роки. І ми також. Можливо, наші чоловіки або дружини не дають нам того, на що ми сподівалися, але, якщо бути чесними, ми теж їм цього не даємо. Але Бог вірний. Він звів нас разом, виконуючи Свій суверенний план щодо нашого життя, і Він обіцяв нам, що ми ніколи не будемо у шлюбі «не з тією людиною».

Кортні Рейсіг

[sc name=”futerblock” ]

Сподобалось? Підтримайте Газета Слово про Слово на Patreon!
Become a patron at Patreon!

Привіт 👋 А ви уже підписані?

Підпишіться, щоб отримувати новини кожного вечора!

Підтримайте наших журналістів, пожертвуйте прямо зараз! Це дуже потрібний і гучний голос на підтримку якісної християнської журналістики в Україні. 5168 7574 2431 8238 (Приват)

Схожі статті

14 Коментарів

  1. Да, действительно стоит задуматся над словами автора. Она искрено описала свои чувства, переживания, наблюдения и во многом права. Вот только меня смущают такие высказывания как: цель брака- святость, …” і Він обіцяв нам, що ми ніколи не будемо у шлюбі «не з тією людиною» “, хотелось бы Библейское подтверждение, знаю авторитетных людей каторые говорят на основании Быт.1:28, цель наполнить планету людьми, да и автора с будущим супругом друзья познакомили. Так может небыло Божьего обещания, а есть моя ответственность перед человеком который доверил мне себя.

  2. Це дуже актуальна й поширена тема, і дуже часто зустрічається різних книгах і статях. Маючи таку велику кількість інформації
    сучасні люди часто не можуть побудувати міцну сім’ю. І тут я згідний з автором , що Бог є основою щасливих стосунків.

  3. Дуже влучно зауважив автор, що такі соц.мережі як феезбук, призводять до невдоволенням своїм життям і своїх мрій…і це стосується сімейного життя також, може впливати на стосунки в сімї. Адже та сімя де не є Христос основою – щасливою не буде. Дякую за статтю.

  4. Мені сподобалась ця стаття і я повністю згідна із її автором. Також мені дуже сподобалася думка про те як соціальні мережі можуть руйнувати шлюби. Також я знаю що все під контролем Бога і шлюбів із не тією людиною не може бути. Тута вже потрібно щоб людина була готова строїти сім’ю, і тоді не буде таких неправильних думок і сумнівів. Актуальна і корисна стаття, дякую автору.

  5. Шлюб – це дійсно Божий інститут. Але не Бог відповідає за наш вибір і вдалість нашого шлюбу. Людина повинна сама будувати своє щастя. І якщо це не вдалось, не варто звинувачувати іншу людину. Дійсно, ми не можемо вимагати від чоловіка/дружини те, що самі їм не дали.
    Та потрібно звернути увагу і на те, що бувають винятки. І коли ти живеш не з “тією” людиною, яка тебе принижує, б`є, зраджує, думаю, Божої волі на таке життя немає. І коли жінка/чоловік все ж наважуюься вирватись з такого “шлюбу”, то варто дати їм шанс і віру в те, що Бог може благословити і повторний шлюб.
    Також не варто звинувачувати соцмережі у тому, що розпадаються сім`ї. Що людина шукає, те й знаходить. Якби той чоловік не знайшов колишню однокласницю, знайшлася б привітна і приваблива сусідка.
    Кожна людина сама за себе і за своє щастя несе відповідальність. Не чоловік/дружина, не Бог, не соцмережі.

  6. Кожна людина на землі мріє про щасливе сімейне життя. Багато хто його ще чекає, багато вже розчарувались, але є й такі, котрі досягли своєї мрії. Прикро, що гріховний світогляд щодо сім’ї, через засоби масової інформації, руйнує Божі принципи, які легко сприймаєються суспільством через що виникають проблеми. Я не погоджуюсь з думкою автора, про те, що Бог дає конкретне бачення, що тільки цей(ця) моя(мій). Біблія говорить, що завкого завгодно лише в Господі. Також я не погожуюсь з думку про ціль шлюбу, тобто, що шлюб – один із засобів, які Бог використовує, щоб освятити нас і довести до нашого справжнього дому, даний не для щастя а для того, що зробити нас святими. (докажіть мені це на основі Божого Слова). Це суперечить Божим цілям шлюбу: Забезпечити потреби людини в спілкуванні
    ( Бут.2:18); у шлюбі народжуються діти
    ( Бут.1:28);забезпечуються інтимні потреби людини
    ( 1.Кор.7:5); береже людину від розпусти( 1.Кор.7:2); Шлюб вказує на модель відносин між Христом і Церквою. Шлюб має бути раз і назавжди( Мт.19:6).
    Звичайно, перерахувати всі проблемні ситуації в шлюбі неможливо, оскільки їх безліч, але причини можна звести до основної: непослух Божим принципам сімейного життя. Щастя можливе для всіх, але не всі докладають достатньо для цього зусилля. Господь- Творець сімї, тому тільки в Нього є рецепти щасливого шлюбу, і вони викладенні в Біблії.

  7. Одинадцять чи дванадцять років тому опинилася перед вибором: розлучитись, неможливо жити! І коли гостро про це роздумувала, в голову прийшла думка: ти не для цього одружувалась, щоб при перших невирішених проблемах розводитись. І я погодилась: о, це так! Але стоп з чого ж почати адже “нас” не має? І на згадку прийшла фраза з фільму Бен Гур: я научусь его любить. І я почала процес “воскресіння” своєї сім’ї… Я дякую Богу, що весь пройдений шлях Він йшов зі мною. Вибір був, коли вибирала свого чоловіка…чи ще почекати? Вибір був розлучитись чи боротись? Бог за сім’ю, ти тільки з Ним поговори про неї, ти тільки прийми рішення в бік Бога, і побачиш благословіння! Розлучитись неможливо, жити!
    Дякую за актуальні теми! Будьте благословенні!

  8. Розуміючи, що соц мережі та багато різної інформації, реклами невсилі зробити сім’ю насправді щасливою.
    Нажаль є такі люди які одружуються декілька разів і розуміють, що повторний шлюб знову невдалий.
    Жаль, що ці люди шукають щастя по цілому світі але не розуміють, що справжнє щастя і любов знаходиться в Ісус і Христі.
    Не можу до кінця усвідомити цю думку. (мета шлюбу полягає не в тому, щоб зробити вас щасливими, а в тому, щоб зробити вас святими)
    Дякую за цікаву статтю.

  9. Я взагалі за те, щоб шлюб не руйнувався. Коли люди одружуються, то це має бути на довгостроковий термін – ” аж поки смерть не роз’єднає нас”. На мою думку, якби сім’ї будувались на тій любові, про яку розповідає нам Біблія : ” любов довготерпить, любов милосердствує, не заздрить, любов не величається, не надимається, не поводиться нечемно, не шукає тільки свого, не рветься до гніву, не думає лихого, не радіє з неправди, але тішиться правдою, усе зносить, вірить у все, сподівається всього, усе терпить!”(1Кор.13:4-7), питання про розлучення не виникало б. Бо любов – це непросто хімічна реакція, любов – це дія. ” Мета шлюбу – щоб зробити нас святими…” – цікавий вислів,а як тоді стануть святими ті , хто неодружений?

  10. Дуже важлива тема сьогодення. Це проблема не лише нашої країни, але й усього світу. Статистика свідчить про те, що 50% шлюбів закінчуються розлученнями. Печально усвідомлювати це.
    Людина у відчаї думає, що це було помилкою і намагається знову щось спробувати, надіючись, що все буде інакше. Але що ж на таких людей чекає? Знову таки ж печальна статистика: ймовірність розлучення після повторних шлюбів лише зростає.
    В чому є причина? Більшість людей вступають в шлюб в період закоханості, не розуміючи, що справжня любов – це вибір, це жертва (за книгою Гарі Чепмена “5 мов любові”).
    І ось тоді, коли проходить цей перший чудовий етап (а як каже книга, в середньому він триває до двох років), то може прийти розчарування, якщо були лише емоції, а не справжня любов.
    Божий задум – один шлюб, і ніяк інакше.
    Як і інші коментатори, я не згідна з тим, що шлюб має одну мету – зробити святими. Не логічно і не відповідає Писанню.
    А загалом дуже корисна стаття, дякую автору!

  11. Читаючи статтю згідна, що шлюб щасливий лише тоді, коли основою є сам Бог.
    Розповідь є актуальна оскільки, кількість розлучень в країні зростає.
    Від даної статті очікувала щось більшого,нажаль мало розкрито сімейних цінностей і немає порад, як зберегти міцну сім’ю.
    Сподобалось те,що в соцмережах щастя нездобудеш, його потрібно шукати м молитві з Богом.
    Моя порада: щоб більше розкрити тему “Розлучень ненавидить Бог” і що шлюб реєструється не тільки на землі, але і в небі, де змінити заповіт вже є неможливо.

  12. Вступаючи в шлюб чоловік і дружина створюють сім`ю. Це напевно один із най важливіших моментів в якому потрібно зробити правильний вибір. від нашого вибору дуже багато залежить , чи буду я щасливим? і взагалі наше майбутнє, так думають всі молоді люди .Автор книги “Секрет любові” Джош Макдауэлл говорить про шлюб дуже ціні слова: “Дело не в том, чтобы найти того самого» человека, — но в том, чтобы быть тем самым — вот что -имеет значение в браке”.Проблема сучасного шлюбу в тому що двоє людей які обіцяли любити один одного чекають любов, в той час коли мають її відавати

  13. Кожен молодий хлопець і дівчина, мріє про щасливу сім’ю. Але ми бачимо невтішні реалії, все більше розводів, і людей які є нещасними в шлюбі!!! Основа щасливої, і благословенної сім’ї- Бог.
    І без Бога, щастя і справжньої любові не буде!!! Але нам потрібно знати що любов це не лише почуття, а найперше ВИБІР!!! Я вибираю певну людину з якою буду проходити, як хороші моменти так і труднощі. І не перестану любити навіть в складний час!!!

  14. Як прекрасно те що Бог створив сім”ю, це величезний задум Божий за що Слава Йому. Але великий біль проймає, що сім’ї руйнуються із – за якихось нісенітниць з – за гріха! Тому важливо не втратити те що нам дає Бог! Не знехтувати, а цінувати своєю сім’єю, родиною.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button