Для життя

ВОРОЖІННЯ: КОГО ЗАПРОШУЄМО В СВОЮ ДУШУ?

Чому люди поспішають заглянути в майбутнє? Чи можемо ми щось змінити, дізнавшись наперед? А як з довірою? Наскільки Ви довіряєте ворожці? Звідки ворожка знає так багато? Чи Бог хотів би, щоб ми зверталися не до Нього, а до астролога за порадою? І взагалі, чи бажає Бог відкрити нам наше майбутнє? Чи допомагає Бог «добрим» чаклунам? 

Корені ворожінь та всякої магії – в язичництві. Люди бажають знати майбутнє, бо «Це – цікаво», «Мені страшно», «Просто хочеться в щось вірити» тощо.

Ворожіння, магія проникли сьогодні в усі сфери суспільства: дехто носить амулети та талісмани, деякі купляють періодику тільки для того, щоб прочитати гороскоп, який передбачає те, що станеться сьогодні. Це – хороший бізнес! Те ж саме – на телебаченні. Там ворожки можуть розповісти саме вашу долю! Для цього достатньо зателефонувати за вказаним телефоном. Раніше такими послугами користувалися люди, які хворіли на маніакальні фобії, але сьогодні ворожіння і гороскопи стають нормою життя. Клієнти ворожок і не замислюються про наслідки. Деякі навіть свої шлюби довіряють ворожкам. Людина покладається на слова іншого, забуваючи, що ворожка просто ворожить, а ми довіряємося їй на сто відсотків! Що вийде, якщо ворожка спробує «передбачити» ваше майбутнє? Вона ж не має повної інформації про ваше життя. Вона – вгадує, дивлячись на ваш вік, настрій, одяг, тощо. Раптом, те, що вона скаже, – неправда, а ви їй повірите? Що тоді станеться? Хоча ви здорові, але після цього можете захворіти, бо надасте занадто великого значення її словам, будете роздумувати над ними. З вами дійсно може трапитися те, що ворожка передбачила. Це не тому, що «така ваша доля». Це вплив навіювання.
Кожна спроба гадання – це процес контакту, спілкування із представниками потойбічного світу, який складається з ангелів, які збунтувалися і на чолі із Люцифером відійшли від Бога. 
Ось що говорить про диявола Біблія: «Він був душогуб споконвіку, і в правді не встояв, бо правди нема в нім. Як говорить неправду, то говорить зо свого, бо він неправдомовець і батько неправді» (Ів. 8:44). Але чому це «працює», чому часто збувається те, що нагадали? Таке питання може виникати у людей, які своє уявлення про сатану сформували на основі казкових кумедних і часто безпорадних рогатих чортиків. Насправді демони – це злі ангели, які є значно розумніші та могутніші від людей. Вони досконало знають наше минуле, а тому можуть робити прогнози на майбутнє. А той факт, що інколи гадання збуваються є також обманом сатани. Тільки обман не у тому, що інформація, отримана таким шляхом буде завжди неправдивою, а у тому, що ця інформація отримана не безплатно. Чого б це ворог людства почав допомагати, говорити правду та ще й безплатно?!
За отриману інформацію ви розплачуєтеся дорогою ціною. Відрікшись від Ісуса та вступивши в контакт із сатаною, ви втрачаєте Божий захист та дозволяєте демонам взяти владу над вашим життям. І будьте впевнені, що вони не будуть діяти у ваших інтересах! Згадайте, що Біблія пише про те, як диявол поводиться із підвладними йому людьми: «І почасту кидав він [сатана] ним [біснуватим хлопцем] і в огонь, і до води, щоб його погубити»(Мк. 9:22). Сьогодні сатана використовує значно екстравагантніші методи, але його ціль не змінилася.
Багато ворожок є своєрідними медіумами. Це слово походить від латинського medium – середина. Це здатність деяких людей пояснювати події таким чином, що це виходить за межі людських можливостей. Тобто ворожка пояснює, що під час ворожіння нею володіє невидима сила. Коли на неї «сходить дух», вона змушена говорити речі, про які інколи сама нічого не знає. При цьому в неї виникає почуття одержимості, але після сеансу вона знову стає нормальною і приходить до свідомості. Питання: хто за цим стоїть?
В 2006 р. я читав Біблійні лекції в Донецьку. Одного разу після виступу до мене підійшла жінка, яка розповіла про свій зв’язок з «космічним світом» і про те, як вона отримує звідти необхідну інформацію. Я відповів, що мені відомо лише два джерела надприродних знань: від Бога або від Його ворога – сатани. Коли я почав жінці розповідати про Ісуса Христа, вона закричала, вимагаючи, щоб я припинив говорити, так як «закривається вікно», з якого вона до цих пір отримувала інформацію.
В Біблії є багато прикладів того, як Бог забороняв Своєму народові звертатися до ворожок. «Нехай не знайдеться між тобою такий, хто переводить свого сина чи дочку свою через вогонь, хто ворожить ворожбу, хто ворожить по хмарах, і хто ворожить по птахах, і хто чарівник, і хто чорнокнижник, і хто викликає духа померлого та духа віщого і хто питає померлих. Бо гидота для Господа кожен, хто чинить таке…» (Повт. Закону 18:10-12).
«А коли вам скажуть: «Запитайте духів померлих та чародіїв, що цвірінькають та муркають», то відповісте: «Чи ж народ не звертається до свого Бога? За живих питатися мертвих?» До Закону й свідоцтва! Як вони не так кажуть, як це, то немає для них зорі ранньої!» (Іс. 8:19-20). У книзі Діянь св. Апостолів мова йде про жінку, яка мала дар пророцтва: «І сталось, як ми йшли на молитву, то нас перестріла служниця одна, що мала віщунського духа, яка ворожбицтвом давала великий прибуток панам своїм. Вона йшла слідком за Павлом та за нами, і кричала, говорячи: «Оці люди – це раби Всевишнього Бога, що нам провіщають дорогу спасіння!» І багато днів вона це робила. І обуривсь Павло, і, обернувшись, промовив до духа: «У ім’я Ісуса Христа велю я тобі – вийди з неї!» І того часу він вийшов» (Дії 16:16-18). Як бачимо, жінка була медіумом. Та коли нечистий дух залишив її, здібності зникли.
У книзі Царів розповідається нам, як цар Саул в тяжкий період життя також звернувся до ворожки, що остаточно знищило його відносини з Богом.
Висновок напрошується сам: люди, звертаючись до ворожок, пророків та медіумів, стають клієнтами темних сил. Ворог Божий має про нас деяку інформацію і його слуги готові надати нам послуги, за які нам прийдеться заплатити свободою та здоров’ям. Та саме головне – розірванням зв’язку з Богом-Творцем.
Слово Боже говорить, що Господь знає  кожну людину і доля наша в Його руках, а не в руках ворожки. «Господи, – випробував Ти мене та й пізнав, … Дорогу мою та лежання моє виміряєш, і Ти всі путі мої знаєш, – бо ще слова нема на моїм язиці, а вже, Господи, знаєш те все! Оточив Ти мене ззаду й спереду, і руку Свою надо мною поклав… Бо Ти вчинив нирки мої, Ти виткав мене в утробі матері моєї… Мого зародка бачили очі Твої, і до книги Твоєї записані всі мої члени та дні, що в них були вчинені, коли жодного з них не було…» (Пс. 138). 

Більше про небезпеку ворожіння і магії:

Наше життя – в руках Творця. То чи не краще довіритись Богу? Бог знає усе наше життя – від початку до кінця, Він знає, що є для нас кращим. Він турбується про птахів небесних про кожну травинку – тим більше Він пам’ятає тебе, хоча ти, можливо, про Нього вже забув. Найкраще, що можемо зробити в своєму житті – це довірити свою долю люблячому Богу! Буває, що Господь проводить нас через випробування та труднощі, але це для нашого ж добра. Долаючи труднощі, ми звільняємось і очищаємось від поганого та непотрібного.
Не спішіть наперед дізнатися майбутнє! Із-за цікавості чи страху. Не думаю, що ці знання нам потрібні. Не станемо ми щасливіші, якщо дізнаємось про усі свої майбутні хвороби, проблеми. Краще довіритись обіцянці Божій: «Не журіться про життя своє – що будете їсти та що будете пити, ні про тіло своє, – у що зодягнетесь. Чи ж не більше від їжі життя, а від одягу – тіло? Погляньте на птахів небесних, що не сіють не жнуть, не збирають у клуні, та проте ваш Небесний  Отець їх годує. Чи ж ви не багато вартніші за них?» (Мт. 6:25,26). 
Павло Хімінець

Сподобалось? Підтримайте Газета Слово про Слово на Patreon!
Become a patron at Patreon!

Привіт 👋 А ви уже підписані?

Підпишіться, щоб отримувати новини кожного вечора!

Підтримайте наших журналістів, пожертвуйте прямо зараз! Це дуже потрібний і гучний голос на підтримку якісної християнської журналістики в Україні. 5168 7574 2431 8238 (Приват)

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button