Опора в час змін

0
Поширень
Pinterest Google+

На землі все піддається змінам. Життя кожного жителя України постійно змінюється. Зміни погоди. Зміни в організмі. Зміни на роботі. Зміни в сім’ї: виростають діти, народжуються онуки. Змінюються мода, стилі музики, зачіски. Змінюється влада та курс долара. Як жити в цьому світі? Чи є щось постійне?

Реклама проголошує: «Приватбанк – твоя точка опори». Та чи надовго? Допоки в тебе є гроші. А де бідним знайти надію, підтримку? Усе змінюється в світі, навіть життєві цінності. Життя ненародженої дитини, роблячи аборт, жінка ні в що не ставить, то що вже говорити про життя дорослого? Нам слід знати: є те, що ніколи не міняється – це істина.

Той, Хто створив нас, – завжди вічний, незмінний та досконалий

Будь-які зміни – це ознака недосконалості. Зміни завжди пов’язані або з втратою досконалості, або з удосконаленням. А Бог – досконалий у всьому. У Своїй суті, у мудрості, в силі. Ніщо не може примусити Його змінитися. Навіть творячи світ, підтримуючи все живе, Бог залишається незмінним. «…чоловік – як трава дні його, немов цвіт польовий – так цвіте він, та вітер перейде над ним – і нема його, і вже місце його не пізнає його… А милість Господня відвіку й довіку на тих, хто боїться Його…» (Пс. 102:15). Можуть зрадити друзі, важко довіряти і рідним людям, та на Господа можна покластися. Він завжди вірний.

Дивовижною і незмінною є Божа любов

До цих пір, знаючи всю гіркоту позашлюбних стосунків, знаючи про гріх перелюбу, люди «прославляють» таку любов, жертвують багато чим заради коханого, коханої, вважаючи фізичну пристрасть, закоханість ідеалом, здійсненням своїх мрій. Там, де немає Божої любові, не може бути взагалі любові по суті. Там є фальш, замінник, омана, фізичний потяг, та не любов. Багато людей, розуміючи це, сумують: «А чи є хтось на всьому білому світі, хто справді любить мене?»

«Я вічним коханням тебе покохав, тому милість тобі виявляю!» (Єр. 31:3). Хто ж говорить ці слова до кожного з нас? Це Господь. Його думки – про тебе; Його задум спасіння – для тебе; Його навчання – щоб удосконалити тебе.

Він любить тебе справді, навіть знаючи усі твої таємниці, усі твої недоліки. Доказом Його любові є ти сам: Він створив тебе. Доказом є хресна смерть: Він віддав за тебе, грішника, Свого Єдиного Сина.

Незмінними є Божі Слова,які ми читаємо в Біблії

Христос сказав: «Я є істина». А ще: «Небо й земля проминеться, але не минуться слова Мої!» (Мат.24:35). Біблія говорить нам, хто є людина, хто є Бог, наскільки людина заблукала і чому страждає, як ми можемо спастися, і яка наша справжня ціль. Відповіді на актуальні питання, допомогу від згубних залежностей ми шукаємо в Інтернеті, в газетах, та усі вони є в Біблії.

Слова Божі завжди залишають слід в душі: людина або виявляє бажання більш пізнати Бога, або відвертається від правди. Сьогодні ти також можеш перевірити це: ті Божі слова, які читаєш, до чого вони спонукують тебе, яку реакцію викликають? Бажання йти до Бога чи байдужість?

Вірно і те, що протягом віків ніколи не змінювалась сутність гріха

Гріх завжди віддаляв людину від Бога і людину від людини; він виявлявся у злі, яке робить людина собі та іншим; він завжди ніс жахливі наслідки; завжди спотворював людину і зовні, і внутрішньо; вводив людину в оману, і завжди людина обманювалася ним, вважаючи, що гріх є не вартим уваги.

Незважаючи на надмір усіляких розваг, пересічна людина відчуває пустоту в серці і намагається сама собі допомогти. Усі епохи вона шукала відповідей: в освіті, в науці, в політиці, психології. Особливо людина сподівалася допомоги від релігії. І була розчарована. Всі розуміємо, що з нашою душею щось не в порядку. Усі прагнемо надати смисл своєму життю. Самі того не розуміючи, тягнемося до Бога та, під тягарем гріхів і в гріховній сліпоті, не здатні віднайти Головну Дорогу. Біблія ж каже: є НАДІЯ! Бог Сам відкривається нам через цю книгу:

«Таємницю, заховану від віків і поколінь, а тепер виявлену Його святим, що їм Бог захотів показати, яке багатство слави цієї таємниці між поганами, а вона Христос… І вас, що мертві були в гріхах та в необрізанні вашого тіла, Він оживив разом із Ним, простивши усі гріхи» (Кол.1:26, 2:13).

День 5 серпня об’явлено міжнародним Днем прощення. Люди мріють про прощення, шукають прощення. Та, друзі мої, поза Богом, прощення залишається лише мрією. Коли Бог прощає нас, ми можемо простити тих, хто зрадив нас, хто боляче робив нам.

Більше про зміни:

Спасіння – це не тільки прощення усіх гріхів, це також і оправдання. Тобто, Бог забирає в нас ганчір’я людської праведності і одягає в одяг праведності Христа. Вічне життя вже розпочинається тут, на землі, з покаяння, прощення і оправдання. Вічне життя – це якісне життя. Це коли любиш щиро. І відважно виявляєш любов до ближніх. Коли допомагаєш безкорисливо. Коли радієш за інших. Коли спокійно відкидаєш пропозицію сексу поза шлюбом чи розваг з алкоголем. Коли зневага чи жорстокість по відношенню до тебе не порушують мир у серці.

Друже мій, Бог шукає людину, яка заблукала. Бог і сьогодні не змінився ані на краплю: Він бажає спасти тебе. Я сподіваюся, що ти скористаєшся милістю, яку зараз дає тобі Господь. Скажи Йому щиро: «Боже, я каюся перед Тобою. Спаси душу мою і дай мир в серце моє. Будь Господом мого життя навіки. Амінь».

Віктор Гамм

Попередня стаття

Дні

Наступна стаття

На зустріч з невідомістю

Немає коментарів

Напишіть коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *