ГРУДНЕ МОЛОКО І ПИСАННЯ

0
Поширень
Pinterest Google+
Більшість людей знають про важливість грудного молока для новонародженої дитини. Але чи знаєте ви, що на прикладі грудного молока можна зрозуміти деякі істини Слова Божого?
Якщо гарненько задуматися над цим питанням, то виявиться, що знаємо ми не так вже й багато. Але ось декілька фактів :
1. До складу грудного молока входить близько 87% води. І це не просто вода, а біологічно активна речовина, яка відмінно засвоюється організмом дитини. Тому додатково давати воду дитині немає потреби, хоч деякі лікарі і радять це робити.
2. Грудне молоко виробляється жіночим організмом саме того складу, що потрібен для дитини в конкретний момент життя. До його складу входить білок, кількість якого на перших місяцях досягає 1 %, а потім поступово зменшується.
3. Грудне молоко містить речовини, які сприяють кращому травленню. 
4. Якщо в організм мами потрапляє інфекція, то в грудному молоці виробляються антитіла, що захищають дитину від захворювання, тому навіть хвора мати може продовжувати годувати свого малюка.
5. Суміші замінюють грудне молоко, але лише частково. У них немає двох найважливіших складових: стимуляторів росту і гормонів. І те й інше дуже складно синтезувати і небезпечно, якщо неправильно провести розрахунки з дозуванням.
У першому соборному посланні святого апостола Петра написано: «Як новонароджені немовлята, жадайте щирого духовного молока, щоб ним вирости вам на спасіння, якщо ви спробували, що добрий Господь» (1 Петра 2:2-3).
Петро проводить паралель між грудним молоком і Писанням. Виходячи з обраного тексту та вищенаведених фактів, приходимо до висновку, що: 
• Святе Письмо досконале й повноцінне. Воно не потребує жодного доповнення. Усе, що написано, є направду корисним для нас.
• Біблія трактує сама себе. Для того, щоб зрозуміти той чи інший уривок, достатньо прочитати вдумливо, уважно ще раз контекст, переглянути паралельні місця. 
• При читанні Біблії нам відкривається рівно стільки, скільки потрібно в даний момент саме нам.
• Якщо до церкви потрапляє «інфекція – єресь», Біблія – це саме ті «ліки», які здатні зцілити і допомогти у «виробленні антитіл».
• Додаткова християнська література беззаперечно містить істину, однак лише в Біблії є ті «стимулятори росту» і «гормони», без яких не обійтися християнину.

Більше про користь Святого Письма:

Це тільки частина висновків, які ми можемо отримати, роздумуючи над цією темою.
Кожен християнин повинен мати природну потребу в духовній їжі. Для правильного росту і розвитку найбільш підходить Святе Писання – Слово Боже. Нам залишається лише відчути його смак і збагнути наскільки воно є корисним для нашого насправді повноцінного життя, адже лише в ньому міститься все необхідне нам для духовного зростання і освячення.
В. Н.
Попередня стаття

Іван Огієнко – професор, який подарував українцям Біблію рідною мовою

Наступна стаття

Автор життя

Немає коментарів

Напишіть коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *