Домашня » Для життя » Чому ми називаємо це Церквою

Чому ми називаємо це Церквою

0
Поширень
Pinterest WhatsApp

Дві тисячі років тому Бог чудесним чином втрутився в історію людства. В єврейський світ, який з нетерпінням очікував визволення з приходом Месії, прийшов Ісус, прийнявши людське тіло. Ейфорія з приводу цього тривала не довго. Видимий провал став ґрунтом, на якому виросла Божа перемога. Смерть Ісуса стала головним елементом Божого втручання в хід часу. Всупереч очікуванням, Ісус став не царем юдеїв, а Спасителем світу. Бог послав Ісуса, щоб Той став Спасителем усіх людей, які закличуть Його Ім’я. Через Ісуса Бог зробив те, чого не очікувала жодна людина на землі. Він створив Церкву, нову спільноту. Дуже показовою є назва, яку Бог обирає для цієї спільноти. Вона названа «еклесією». Це грецьке слово, яким у Древній Греції описувалось зібрання всіх повноправних громадян грецького поліса, міста-держави. «Еклесія» збиралась для вирішення всіх важливих політичних, соціальних і культурних питань. Рішення, які були прийняті цим зібранням, обов’язково втілювалися в життя! Не було питання, пов’язаного з життям міста, яке б не входило в компетенцію «еклесії».

Цікаво те, що саме цей соціально-політичний термін став головною назвою Церкви Божої. Вона, як і Ізраїль у Старому Завіті, покликана на служіння людям. Її рішення принципово впливають на благополуччя оточуючого світу. Розквіт, як і занепад суспільства, прямо залежать від ролі Церкви в цьому суспільстві. Покликання Церкви – це покликання Господа і Спасителя. Вона послана так, як і Він був посланий Отцем. (Ів. 20:21).

Христос прийшов змінити людей, їхній стиль життя. З приходом Месії життя людей радикально преображається. Церква Христова – це Тіло Христове, яке покликане продовжувати Його працю. Церква – світло для світу і сіль землі (Мат. 5:13-14).

Немає іншої сили, немає ідеї, немає концепції, яка була б настільки посвяченою турбуватися про благополуччя світу, як Церква. Вона – сіль землі, мінерал, необхідний для виживання всього творіння. Сіль – невід’ємний компонент життя.

Мінерали, які містяться в солі, наприклад, натрій і хлориди, життєво важливі для всіх органічних систем, включаючи людське тіло, в якому, при здоровому балансі мінералів, міститься від 150 до 30 грамів солі. Щоденно людині потрібно від 3 до 5 грамів солі для підтримки обміну речовин в організмі, процесу перетравлювання їжі і встановлення стабільності нервової системи. Якщо прибрати з організму сіль, людина захворіє і помре. Сіль, це універсальне джерело життя. Христос, порівнюючи Своїх учнів із сіллю, чітко визначив їхнє покликання – вони життя світу. Світу без Церкви добра не бачити. Бо тоді світ захворіє і незабаром втратить найцінніше – життя.

Церква – Божий агент трансформації світу. В її руках життя, і життя з «подостатком». (Ів. 10:10) Трансформації суспільства, переміни наших загублених суспільних систем і інститутів, нашої корумпованої культури і побуту. Чи на все це вистачить рук? Чи можна від церкви чекати чогось надприродного?

Можна і потрібно! Адже тільки в неї необмежені можливості. Тільки про неї сказано: «а вона Його тіло, повня Того, що все всім наповняє» (Еф.1:23).

Церква Христова покликана трансформувати світ. Бог спорядив її абсолютно усім необхідним для служіння. Немає більшого подарунка людям на землі, ніж Дух Святий. З того часу життя віруючих в Єрусалимі радикально змінилось.

Якщо церква зрозуміє дане Богом завдання змінювати оточуючий світ і почне діяти під силою Духа Святого, як у перші дні свого народження, то неможливе стане можливим. Зруйновані гріхом інститути зможуть преобразитися і стати новими. Людські серця, які наповнені злом і розпустою, зміняться і стануть впливати на інших.

Більше про те, що таке цекрва Христова:

Церква, це не будівля і не організація, – церква, це люди. Церква, це народ Божий. Ці люди є церквою, чи вони зустрічаються в якійсь будівлі, чи вони на роботі, на ринку, а чи у школі. Церква є церквою двадцять чотири години на добу і сім днів на тиждень. Уявіть собі, який потенціал змін вона містить у собі.

Україна зараз переживає період змін. Ми у свій час вірили, що якісь лідери можуть змінити економіку, побороти корупцію, але розчарувалися. Нам здалося, що лише нові люди можуть побудувати нове суспільство, але вони розчинились у масі. Ми у пошуках нових ідей, нових рухів. Але неможливо побудувати щось нове зі старим стилем життя. Зміни в Україні можливі при умові, коли кожен українець замислиться над своїм життям, усвідомить потребу в Господі, покається у свої гріхах, стане новою людиною. Лише нова людина, «нове творіння» може побудувати нову Україну. Церква має відповіді на питання, які турбують наше суспільство. Шукаймо Бога, і ставаймо новими людьми, через яких Бог зможе робити неможливе.

Підготував Анатолій Якобчук

Попередня Стаття

В Індії за 2015 рік тисячі християн піддалися актам насильства

Наступна Стаття

10 виправдань бруднулі, або чому люди не ходять у церкву

Без коментарів

Залиште коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *