Для життя

Божий спокій

У двадцять сьомому вірші чотирнадцятого розділу Євангелії від Івана Ісус Христос сказав такі слова: «Зоставляю вам мир, мир Свій вам даю! Я даю вам не так, як дає світ. Серце ваше нехай не тривожиться, ані не лякається!» Сьогодні я хочу говорити про спокій у тривожному світі.

Розповідають, що в одній із американських шкіл загула пожежна сирена. Зчинилася страшна веремія, учні та вчителі повибігали з класів і чимдуж кинулися до виходу. Двері не були розраховані на таку кількість людей, і тому у паніці багато дітей і дорослих дістали важкі поранення, а один учитель навіть вистрибнув з другого поверху. На вулицю вибігли майже всі, крім учениці молодших класів, яка навіть не підвелася зі свого місця. Її личко зблідло, руки тремтіли, з очей крапали сльози, але вона непорушно сиділа за партою. Невдовзі виявилося, що то була фальшива тривога, спричинена пошкодженням у системі сигналізації, й усі повернулись до своїх класів. Заплакана дівчинка так само сиділа за своєю партою. На запитання своїх здивованих однокласників та учителів дівчинка відповіла, що її тато – пожежник, навчав її, що коли лунає сирена, слід залишатися на місці і спокійно чекати на допомогу.

Коли я спостерігаю за подіями, які відбуваються у сучасному світі, мені здається, що він перебуває у вогненебезпечному стані. Ось тільки впустиш запаленого сірника – і спалахне руйнівна пожежа. І тому, коли з’являється інформація про такі випадки, як наприклад, вищезгадана, люди тривожаться і шукають порятунку. Причин для паніки – хоч греблю гати. Екологічна катастрофа, спричинена Чорнобилем, зубожіння народу внаслідок несплати пенсій та заробітної платні, зливи, які затоплюють врожай на полях. Люди усілякими способами намагаються захиститися від майбутнього лиха, запасаючись харчами, шукаючи кращого життя в далеких краях чи просто ковтаючи пігулки валідолу.

Передбачаючи майбутні події, Ісус Христос сказав: «І будуть ознаки на сонці, і місяці, і зорях, і тривога людей на землі, і збентеження від шуму моря та хвиль, коли люди будуть мертвіти від страху й чекання того, що йде на весь світ, бо сили небесні порушаться» (Лк. 21:25). Неспокійно і тривожно сьогодні у світі. На зміну одному політичному конфлікту приходить другий, тільки просохли сльози з приводу однієї біди, як стукає в двері друга. Землетруси, повені, посухи. Людина втомилася від постійної напруги, вона прагне спокою. Але де ж його знайти? Особливо коли в засобах масової інформації без упину лунають тривожні звістки про небезпеку та біду, а навколо – неправда та смерть?

А де шукаєте спокою ви, шановні друзі? Яких заходів вживаєте напередодні кризи, що дедалі погіршується? Чому не бажаєте прислухатися до Божого Слова і Господніх рятівних порад, адже Він пообіцяв подарувати спокій, від якого серце не буде лякатися і тривожитися? Протягом історії люди зневажали Господні настанови, намагаючись власними силами здобути спокій та щастя, але неминуче зазнавали поразки.

Спокій серед тривоги та розчарування – чи реально це? Дівчинка з американської школи не вибігла разом зі своїми однокласниками з приміщення школи тому, що добре пам’ятала наказ свого батька-пожежника і була слухняною йому. А чиїх порад слухаєтесь ви, любі читачі? Чиї накази виконуєте? Чи приносять ті поради мир та спокій у Ваше життя? «І рани народу Мого, – говорить Господь, – лікують легковажно, говорячи: Мир, мир, а миру нема!» (Єр. 6:14). Миру немає тому, що люди не бажають прислухатись до порад Всемогутнього Бога і Небесного Батька.

Більше про мир і спокій:

Мир та спокій у житті людини можливий лише за умови, що вона примириться зі своїм Творцем. Слово Боже нам наказує: «Виправдавшись вірою, майте мир із Богом через Господа нашого Ісуса Христа» (Рим. 5:1). Написано, що Бог «нас примирив із Собою Ісусом Христом і дав нам служіння примирення» (2 Кор. 5:18). Коли людина в молитві покаяння сповідує свої гріхи перед Богом, Бог прощає і сповнює серце миром та спокоєм, що не залежить від зовнішніх обставин. Труднощі світу, всілякі негаразди, горе та біда не зможуть забрати такого миру з серця людини, тому що це – Божий мир. «Зоставляю вам мир, мир Свій вам даю! – говорить Христос. – Я даю вам не так, як дає світ» (Ів. 14:27). Пророк Авакум, усвідомивши цю важливу істину, сказав такі слова: «Коли б фігове дерево не зацвіло, і не було б урожаю в виноградниках, обманило зайняття оливкою, а поле їжі не вродило б… то я Господом тішитись буду й тоді, радітиму Богом спасіння свого» (Ав. 3:17-18).

Чи маєте ви такий мир у серці? Якщо ні, сповідуйте Господеві свої гріхи, і Ви отримаєте радість, спокій та вічне життя. Нехай Бог рясно поблагословить Вас. 

Наш любий Боже, дякую Тобі за допомогу, спокій та щастя, які приходять тільки від Тебе. Дякую за спасіння, що ми маємо у Христі Ісусі. Господи, Ти бачиш нашу землю, де бракує миру та спокою і на якій панує зло і неправда. Відкрий людям очі, щоб вони побачили, де можна отримати справжній спокій, щастя та вічне життя. І щоб ми всі разом прославили Тебе, вічного Бога, Отця, Сина і Святого Духа. Амінь.

[sc name=”futerblock” ]

Сподобалось? Підтримайте Газета Слово про Слово на Patreon!
Become a patron at Patreon!

Привіт 👋 А ви уже підписані?

Підпишіться, щоб отримувати новини кожного вечора!

Підтримайте наших журналістів, пожертвуйте прямо зараз! Це дуже потрібний і гучний голос на підтримку якісної християнської журналістики в Україні. 5168 7574 2431 8238 (Приват)

Анатолій Якобчук

Засновник та головний редактор "Слово про Слово", видання з християнським корінням. Служить пастором. Його особисте життя відзначається відданістю родині: він є люблячим чоловіком і батьком трьох дочок, що додає йому натхнення у професійній сфері.

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Back to top button